Bloggersmeet met Kristen Ciccarelli

Afgelopen week was Kristen Ciccarelli op vakantie in Nederland. Ondanks dat ze lekker aan het genieten was van haar vakantie, wilde ze ook wat tijd besteden aan haar Nederlandse lezers! Blossom Books organiseerde voor een aantal bloggers een bloggermeet waarbij we met Kristen konden praten. Als je mijn recensie van Iskari hebt gelezen, weet je dat ik een groot fan ben van Kristens boek.

 

De bloggersmeet was heel casual. Myrthe (de uitgever van Blossom Books) en Kristen gingen met ons in gesprek en iedereen kon zeggen wat hij/zij wilde zeggen. Ik zag heel erg dat Kristen nog best zenuwachtig was om de Nederlandse lezers te zien, maar al snel merkte ze dat wij een hele fijne leesgroep zijn die maar al te graag veel wilden weten over haar als schrijver en haar boekenserie!

Kristen vindt Nederland een erg mooi land. Ze is vooral verliefd op oliebollen; telkens wanneer ze met haar man langs een oliebollenkraam loopt, moet ze er gewoon eentje halen. Ze heeft het idee dat ze er dan wel enorm uitziet als een toerist, aangezien ze alle poedersuiker over haar gezicht en kleren morst, haha!

Ik vroeg Kirsten of ze een van haar personages uit haar boek in een ander boek van een andere auteur kon plaatsen. Dit vond ze meteen een moeilijke vraag, maar wist hem zeker te beantwoorden: Asha moet in de boeken Garth Nix, waar allemaal kickass vrouwelijke personages zijn die vast vriendinnen met haar kunnen worden. 

Ook stelde ik de vraag of ze haar personages in Zweinsteinhuizen kon plaatsen. Ze moest er even flink over nadenken, maar wist ook hierop mijn vraag te beantwoorden. Ze zou Asha plaatsen in Griffoendor, Torwin is juist een echte Huffelpuff (yeey!). Zelf is Kristen een Ravenklauw.

Kristen vertelde ook dat haar familie vroeger niet zo dol was op haar creatieve kant. Haar familie vond het maar niks dat ze zo veel hield van het schrijven van verhalen, maar uiteindelijk heeft ze toch lef gehad en een prachtig boek geschreven! Kristen mag dan wel wat onzeker zijn, maar dat is totaal niet nodig: alle Nederlandse lezers zijn dol op haar boek! Ze zei ook dat Asha wel wat karaktertrekken van haar heeft, maar dat Kristen nooit zo stoer kon zijn als Asha en draken kan verslaan. 

Uiteraard waren we benieuwd naar de volgende delen van Iskari. Kristen vertelde dat ze het manuscript van het tweede deel de dag ervoor had ingeleverd en ze is nu bezig met het derde deel. Het tweede deel zal over een ander stoer vrouwelijk personage gaan en zal The Caged Queen heten (de vertaling is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk wat worden in de trant van De Gevangen Koningin). Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar het vervolg en hoop dat het net zo’n mooie cover heeft als het eerste deel!

Er was uiteraard tijd om boeken te signeren, dus Kristen heeft mijn boek gesigneerd en bedankte me nog voor alle vragen en het geklets. Ik vond het een erg leuke bloggersmeet en hoop Kristen snel weer eens in Nederland te kunnen zien!

Heb jij Kristen nog in Nederland kunnen ontmoeten en hoe was jouw ontmoeting met deze coole schrijfster?

3 reacties

  1. Jij stelde echt de beste vragen, Joost!

    • boekenwormmam op november 14, 2017 om 10:44 am
    • Reageer

    Ik vond het echt heel erg leuk en wat is ze ontzettend lief! Echt één van de liefste auteurs die ik ontmoet heb

  2. Jouw vragen blijven awesome xD En Kristen lijkt echt als een tweede Becky, wat lief! (ja, ik moet echt heel snel Iskari gaan lezen)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.