Blogtour De jongen uit het woud: Interview met Thorsten!

Waarschijnlijk heb je het al voorbij zien komen, de blogtour van De jongen uit het woud van Jen Minkman, een romantisch Young Adult verhaal met een paranormaal randje. Vorige week kon je een leuk artikel lezen bij Femke Leest, en deze keer ben ik aan de beurt! Maandag stond mijn winactie online (waarin je een leuk pakket kan winnen, dus zeker meedoen!) en mijn bijdrage is een interview met Thorsten. Bij SJM Schrijft kan je een interview lezen met Julia, de hoofdpersoon in het verhaal, en ik doe een interview met een mannelijk personage in het boek, Thorsten.

Julia kent Jen Minkman door een muziekwinkel. Ben jij ook bekend met deze schrijfster, hebben jullie elkaar eens ontmoet?

Ik denk dat ze wel eens heeft geluisterd naar de liedjes die ik speelde bij vrienden in Graz. Er was een tuinfeest en daar was ik een beetje aangeschoten (waardoor het mijn vrienden lukte om me te overtuigen gitaar te spelen). Zij was er ook bij.

 

Hoe was je eerste ontmoeting met Julia? Wat dacht je toen je haar voor de eerste keer zag?

Julia is typisch zo’n meisje dat niet weet hoe mooi en leuk ze is. Toen ik haar voor de eerste keer zag, wist ik meteen dat ik haar beter wilde leren kennen. Ook al was het al vrij snel duidelijk dat ze nog steeds haar hart aan een ander verloren had, gaf ik op de een of andere manier de hoop niet op. Ik had het idee dat ik geduld moest hebben en dat alles dan precies zo zou lopen als de bedoeling was.

 

Hoe is je relatie met je zusje? Kunnen Sabine en jij het goed met elkaar vinden of hebben jullie af en toe ruzie?

Eigenlijk is Sabine te jong om echt ruzie met me te hebben. Ze is een nakomertje en ik ben helemaal dol op haar… ook al is ze soms natuurlijk wel vervelend. Maar ruzie zou ik dat niet willen noemen.Toen zij werd geboren, zat ik al op de middelbare school, of de Hauptschule, zoals ze dat hier noemen.

 

Je speelt al een tijdje gitaar. Hoe lang doe je dit al en speel je meer instrumenten?

Ik speel alleen gitaar, en ik heb het mezelf geleerd, ik heb nooit les gehad. Het leuk me gewoon leuk om van die kampvuurmuziek te kunnen spelen en mijn instrument overal mee naartoe te nemen. Alleen ben ik vaak te onzeker over mijn gitaarkunsten om dat ding ook daadwerkelijk over mee naartoe te slepen, haha!

 

Wat is je muzieksmaak? Komt deze muziek een beetje overeen met die van Julia?

Ik hou wel van iets stevigere muziek, maar ook haar muzieksmaak kan ik waarderen. Ik denk dat ik een beetje in zit tussen Julia en Gaby, wat muzieksmaak betreft.

 

Je studeert sociologie. Waarom ben je deze studie gaan doen?

Omdat ik menselijk gedrag mateloos interessant vind, en bovendien ook wil weten hoe het komt dat menselijke samenlevingen zich op een bepaalde manier organiseren. En waarom dat niet overal ter wereld hetzelfde is. En wat beschaving nu precies ‘beschaving’ maakt. Te veel om op te noemen eigenlijk!

 

Vorig jaar studeerde je in Graz, maar nu ben je terug in Salzburg. Waarom ging je in Graz studeren en wat was de reden dat je naar je geboortestad terugkeerde?

Mijn ouders wilden terug naar Salzburg. Aangezien de universiteit van Salzburg erg goed bekend staat, had ik er geen problemen mee om met mijn ouders mee te verhuizen. Ik had het in Graz ook prima naar mijn zin, maar Salzburg is net wat rustiger en landelijker.

 

Je houdt wel van een avondje stappen. Wat is je favoriete drankje als je uit gaat?

Hangt er een beetje van af wanneer ik uit ga. ’s Zomers vind ik Weizen lekker (witbier) maar als ik ’s winters ga skien met vrienden, zal ik eerder voor Jägatee kiezen. Dat is thee met een beetje rum erin (of soms is het ook wel rum met een beetje thee erdoor, de barman kan wel eens de andere kant uitschieten!).

 

Als laatste vraag, wat voor boodschap zou je willen meegeven aan de lezers van ‘’De jongen uit het woud’’?

Dat sommige dingen voorbestemd zijn. De keuzes in je leven leiden naar dat bepaalde ‘knooppunt’ in je bestaan. En ook: hoop doet leven!

 

Kijk, zo leer je Thorsten nog beter kennen! Ik wil nu ook wel een keer een Jägatee uitproberen!

Dit was dan mijn interview voor de blogtour. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de winactie, want dit pakket wil je zeker hebben! Over een paar dagen maak ik de uitslag bekend, dus wees er snel bij!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.