Boeken die in mei uitkomen en waar ik naar uitkijk

De maand mei is een hele goede maand wat boeken betreft. Er komen ontzettend veel leuke boeken uit en er zijn er een hoop waar ik enorm naar uitkijk. Om jou ook alvast enthousiast te maken over deze nieuwe boeken, laat ik je alle boeken zien die in de maand mei uitkomen en die ik zeker zou willen lezen. Hoewel er veel meer boeken uitkomen, zijn er zelfs een stuk of negen die ik maar al te graag wil lezen! Dat wordt nog wat, want negen boeken lezen in een maand is al aardig wat, haha! De komende tijd kunnen de meeste YA-boekennerds lekker hard gaan met het lezen van alle mooie YA-boeken die worden uitgegeven.

 

 

3 mei – Donkerblauwe woorden – Cath Crowley

Young & Awesome is een vrij ”nieuwe” uitgeverij, maar heeft tot nu toe erg mooie boeken uitgegeven. Donkerblauwe woorden is een nieuwe titel en lijkt me een romantisch maar realistisch verhaal. Het gaat over Rachel die vlak voor haar verhuizing een liefdesbrief stopt in de tweedehands boekenwinkel van de vader van Henry. De brief is bedoel voor Henry. Voor de rest weet ik weinig van dit verhaal, maar de achterflap klinkt al heel intrigerend!

11 mei – De zon is ook een ster – Nicola Yoon

Nicola Yoon is bekend van Everything Everything, een boek dat ook verfilmd gaat worden. Dit boek had ik binnen een dag uitgelezen toen ik op een vliegveld in Engeland zat en ik vond het een geweldig verhaal. Vooral de cover is te mooi voor woorden, alleen hadden ze in het Nederlands een andere cover gemaakt. Ik was bang dat het nieuwe verhaal van Nicola Yoon ook een andere cover zou hebben dan de originele, maar dit is gelukkig niet het geval! De titel is alleen in het Nederlands, maar heeft precies dezelfde coverstijl als de Engelse versie. Hierdoor is het al helemaal een aanrader om dit boek in het Nederlands te kopen!

15 mei – Een goede kans – Sarah Moore Fitzgerald

Sarah Moore Fitzgerald, de vrouw die mijn hart volledig wist te verwoesten door haar boek De appeltaart van hoop. Man man man, ik ben nog nooit zo geraakt door een boek als De appeltaart van hoop. Nu wordt haar nieuwe boek uitgegeven onder de naam Een goede kans en wat is hij weer mooi! De cover past ook bij haar vorige boek, dus dat vind ik ontzettend fijn.

16 mei – Riders #2 Zoeker – Veronica Rossi

Riders vond ik al een heel vet boek, dus ik kijk zeker uit naar het vervolg! Veronica Rossi was er trouwens ook bij op Yalfest, dus hierdoor is mijn enthousiasme voor dit boek alleen maar gegroeid! Ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat met de Ruiters, dus dit boek hoop ik zeker binnenkort te gaan verslinden!

16 mei – Firebird #3 Een miljoen werelden met jou – Claudia Gray

Hoewel ik pas het eerste deel van deze trilogie heb gelezen (Duizend stukjes van jou), kijk ik zeker uit naar het derde deel. Zeker door die mooie covers wil je al die boeken in huis hebben! Ik moet snel maar het tweede deel gaan lezen, zodat ik daarna de serie kan afmaken.

26 mei – De vuurproef – Megan Shepherd

Ja hoor, weer een Yalfest-auteur die mij nog enthousiaster maakte voor een nieuw boek! The Cage en De Jacht vond ik geweldige science-fiction boeken en ik kan niet wachten om het einde te lezen. Hoe zou de Vuurproef gaan? Komen de personages wel thuis? Zo veel vragen en nog zo weinig antwoorden. Hopelijk komt daar snel verandering in!

29 mei – The hate you give – Angie Thomas

The Hate You Give is een boek waar ik al zo veel dingen over heb gehoord. Dit boek lijkt me heel indrukwekkend, een echte eye-opener. Binnenkort ga je misschien meer zien over dit boek op mijn blog…

30 mei – Hof van Doorns en Rozen #3 Hof van Vleugels en Verwoesting – Sarah J. Maas

Deze magische serie gaat verder met Hof van Vleugels en Verwoesting! Hoewel ik dat ”pikante” randje van deze serie niet zo waardeer (het is haast niet meer YA te noemen door de expliciete scènes), vind ik de magische Fae-wereld heeft gaaf. Sarah J. Maas heeft echt flink nagedacht om een complete wereld te scheppen, dus ik ben heel benieuwd hoe dit verhaal verder gaat. Naar mijn idee gaat er dit deel veel meer gestreden worden, dus ik heb hoge verwachtingen!

30 mei – Een van ons liegt – Karen Mcmanus

Het laatste boek in het rijtje is Een van ons liegt. Dit lijkt me een heel mysterieus verhaal en lekker spannend. Volgens mij kan je door dit boek echt trappelen van de spanning omdat je het einde MOET weten, dus lijkt me een ideaal verhaal om even snel te lezen. Dit boek had ik gelukkig als ARC gekregen tijdens Yalfest, dus dit boek heb ik in ieder geval al in huis!

 

Zo, dat zijn een hoop boeken! Ik kan niet wachten om deze boeken in handen te hebben, want ik wil ze maar al te graag lezen. Welke boeken lijken jou ook heel tof? Welke ga je pre-orderen? Laat het me zeker weten in de reacties, dan kunnen we er lekker over fanboyen/fangirlen!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Omg, zoveel toffe boeken! 😮 Ik kijk ook heel erg uit naar Donkerblauwe woorden, De zon is ook een ster, Een miljoen werelden met jou, The hate you give en Hof van Vleugels en Verwoesting 😀

  2. ACOWAR! <3

  3. Leuke boeken allemaal denk ik! Ook al ben ik nu net pas begonnen in: ‘Duizend stukjes van jou’ en moet ik nog steeds hof van doorns en rozen lezen :p.

  4. Zoeker, een Miljoen werelden met Jou én Hof van Vleugels en Verwoesting. Man oh man, ik hoop dat mijn hart al deze geweldigheid aan kan.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.