Bookshelf Tour #1 De boeken van Uitgeverij Moon

Hoewel ik doordeweeks op kamers woon in Rotterdam, ben ik in het weekend meestal thuis bij mijn ouders. Daar heb ik een grote boekenkast waar ik een deel van de boeken in stop die ik al gelezen heb. Laatst deed ik een grote schoonmaak in mijn kamer en deelde ik mijn boekenkast opnieuw in. Ik vind het eindresultaat heel mooi geworden, dus ik laat je graag de inhoud van mijn boekenkast zien! Elke week laat ik een plank wat beter zien, waarbij ik meteen vertel wat ik over deze boeken vind. Ik begin bij de onderste plank, waar de boeken van uitgeverij Moon in staan.

Oké, we gaan van links naar rechts. Voor alle boeken staat nog een doosje die ik kreeg van mijn oude theatergroep bij mijn vertrek, met daarop een draak (die werkt als een soort stressbal). Ik heb nog een foldertje van Uitgeverij Moon uitgeklapt en voor de boeken van de uitgeverij gezet.

We beginnen met een collectie van de boeken van Cassandra Clare, die ik ongeveer twee jaar geleden heb mogen ontmoeten. Linksboven staat De kronieken van Bane. De recensie van dit boek kan je vinden in Fantasywereld. Vervolgens hebben we een dun boekje over de Shadowhunters (die uitkwam toen de film uitkwam) en de volledige Kronieken van de Onderwereld. Dit is echt een geweldige serie. Hij had wel na drie delen afgelopen kunnen zijn, maar hoe meer hoe beter! Dit is een serie vol fantasy, coole personages met veel humor en geweldige beschrijvingen van Cassandra Clare. Mijn recensie over het eerste deel (het eerste boek dat je moet lezen als je begint met de boeken van Cassandra Clare) kan je hier vinden.

Als we naar de tweede stapel gaan zien we bovenaan de trilogie van Sally Green. Deze trilogie gaat over heksen, waarbij de hoofdpersoon Nathan een half goede, half slechte heks is, wat een groot probleem is voor de heksengemeenschap. Deze boeken hebben een pakkende schrijfstijl, zijn heel spannend, hebben veel emotionele gebeurtenissen en een einde waar ik echt weken van moest bijkomen. Sally Green is een fantastische schrijver en ik ben blij dat ik haar heb kunnen ontmoeten tijdens Young Adult Literature Con in Londen. Mijn recensie over het eerste deel kan je hier lezen.

Onder de trilogie van Sally Green gaan we weer door met de rest van de boeken van Cassandra Clare. Een trilogie die zich afspeelt in de Schaduwjagerswereld maar in een ander tijdperk is De Helse Creaties. Ik vond deze trilogie iets minder leuk dan haar andere serie door de wat teleurstellende driehoeksverhouding (sorry, ik weet hoeveel lezers dit juist zo goed vonden), maar ik heb hem wel met veel plezier gelezen.

We eindigen met Het Magisterium, een serie die Cassandra Clare schrijft met Holly Black. Dit is een serie over een magische toverschool (NIET te vergelijken met Harry Potter) met een hoofdpersoon met een mysterieus verleden. Ik heb van de eerste twee delen genoten en ik ben heel benieuwd naar de rest van de serie! De uitgeverij had eerst de originele cover uitgegeven, maar zijn nu overgestapt naar een zwarte omslag met glanzende lijnen, die ook erg mooi is! Mijn recensie over het eerste deel kan je hier lezen.

Aan de andere kant van mijn plank zit nog een mok van Breaking Bad met daarin veel boekenleggers. Ik heb een enorme collectie zoals je ziet! De eerste stapel is vooral veel standalones. Zo zie je het romantische horrorachtige en grappige boek Warm Bodies, een van de nieuwe Carry Slee boeken Kapot en Waar het licht is, een prachtig en ontroerend verhaal over twee pubers die het niet al te makkelijk hebben.  Dan gaan we door met Herinneringen van een denkbeeldig vriendje, een aandoenlijk verhaal vanuit een uniek perspectief, namelijk die van een denkbeeldig vriendje! Daaronder staat Hier was ik en de duologie Als ik blijf & Wacht op mij, bijzondere contemporary-verhalen die zo mooi en vol passie zijn beschreven. Onderin komen we aan bij de Chaos-trilogie van Patrick Ness. Deze boeken heb ik echt verslonden en zijn zo verschrikkelijk spannend en goed, een enorme aanrader!

Bij de laatste stapel zijn er vooral boekenseries die ik niet compleet heb of waarvan ik moet wachten op een nieuw deel. Eenzaam en extreem ver weg is een romantische science-fiction die ik eerst niet zo leuk vond, maar door dat einde ben ik zo benieuwd naar het vervolg! Daarnaast hebben we Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han (die ik heb kunnen interviewen), een zoetsappig en schattig verhaal. Vlam, het eerste deel van de Vonk trilogie, vond ik niet helemaal mijn ding, dus ik ben niet van plan om de rest te gaan lezen. In de hoek staan nog de eerste twee delen van De Ravenjongens, maar de uitgeverij gaat helaas niet de laatste twee delen vertalen. Onderin heb ik nog de eerste twee delen van de Hush Hush serie staan, maar deze vond ik totaal niet leuk door de ongelooflijk rare relatie die wordt beschreven.

 

Dit was het eerste deel van mijn Bookshelf Tour! De boeken van uitgeverij Moon staan er nu mooi bij in mijn boekenkast en ik hoop er nog veel meer te gaan lezen!

Welk boek van uitgeverij Moon is jouw favoriet?

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Super leuk om zo je boekenkast te laten zien! 🙂 Mijn favoriete boeken van uitgeverij Moon zijn Waar het licht is, de DIMILY-serie en de Lara Jean serie.

    1. Waar het licht is behoort ook zeker tot mijn favorieten! 🙂

  2. Wat leuk zo per uitgeverij! 🙂

  3. Leuk om je boekenkast zo eens te zien. De relatie is waarom ik maar niet aan Hush Hush ga beginnen haha.

  4. Leuk om je boekenkast te zien. Al hun uitgaves zijn cool.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.