Bookshelf Tour #2 De boeken van Blossom Books

Een paar weken terug vond ik het tijd voor een goede schoonmaakbeurt voor mijn boekenkast. Ik deelde al mijn boeken iets beter in en het resultaat mag er wezen! Graag laat ik je zien welke mooie boeken er in mijn grote boekenkast staan. Elke week behandel ik een plank in mijn kast, zodat je een uitgebreid beeld krijgt van mijn boekenkast. Vorige week besprak ik de onderste plank waar mijn boeken van Uitgeverij Moon in staan, deze week zijn de boeken van Blossom Books aan de beurt!

Laten we beginnen met de linkerkant. Op deze plank heb ik een mok van Avatar the Last Airbender die ik toch toen ik in Moviepark Germany was, waarin ik een deel van mijn boekenleggercollectie in heb. Bij de Blossom Books-collectie is er nog een Lobsters-kaart, een boekenlegger van Simon vs. en een slechte openingszin die ik kreeg tijdens de Lobsters Party. Tot slot zie je nog een magnetic boekenlegger van Harry Potter.

Helemaal links zijn er wat boeken van Kluitman, de uitgeverij waar Blossom Books bij zat voordat ze een zelfstandige uitgeverij werden. Hierbij zie je Nergens van Tamara Geraerds en de eerste twee delen van de trilogie De orde van de Drakenmenners. Deze trilogie is zo ontzettend leuk en ik kan niet wachten op het derde deel! Daarnaast heb je De Never Evers, een Lobsters-verhaal, maar dan voor wat jongere lezers. Toch vond ik Lobsters beter, want dit was en heerlijk awkward en hilarisch zomerboek over twee pubers die ontmaagd willen worden voordat ze beginnen op de universiteit. Daarnaast heb je Wink Poppy en Midnight, een heel bijzonder boek dat je wel moet liggen. Dan hebben we De afstand tussen jou en mij, een verhaal over een grote wandeling door Amerika. Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld is een ontzettend goed boek over acceptatie, vriendschap, familie en liefde. Daarnaast staat De kids of appetite, een FANTASTISCH boek wat mijn hart compleet heeft verwarmd. David Arnold komt ook naar Yalfest dit jaar en ik kan niet wachten om hem te zien.

Daarna hebben we het eerste Soulmates-verhaal, een romantisch en wat magisch boek dat lijkt op Twilight. De volgende twee delen heb ik nog niet gelezen, maar staan in Rotterdam om ooit gelezen te worden. Het experiment is het eerste deel in de Project Persefone-trilogie, een spannende serie die echt de moeite waard is om te lezen, zowel voor jongens als voor meiden! Zac & Mia is een heel sterk verhaal over twee jongeren met een ziekte die steun vinden bij elkaar. Nimona is een geniale graphic novel in een unieke wereld met de meest leuke personages. Ik heb zelfs de trailer ingesproken van deze graphic novel! Dan hebben we nog Unplugged, het eerste deel in een bijzondere futuristische serie. Ook Donna Freitas komt naar Yalfest en ook haar wil ik heel graag zien en spreken aangezien ik via de mail al eens haar heb kunnen interviewen.

Aan de rechterkant staan er vooral series waar ik enorm van heb genoten. Links zie je nog een boekenleggerlintje die ik van mijn nichtje heb gekregen en een beeldje van Harry Potter met zijn Sorteerhoed op. Op de plank staat ook nog een boekenlegger van List en Leugens en wat stenen.

De eerste stapel bestaat uit de boeken van Leigh Bardugo. Al deze boeken heb ik gerecenseerd voor Fantasywereld en ze zijn zo magisch, zo vindingrijk en prachtig geschreven! Vooral De Grisha-trilogie vond ik waanzinnig. Vervolgens zie je aan de rechterkant De 100, waarop de televisieserie is gebaseerd. Hoewel de boeken heel anders zijn dan de serie, vond ik de boeken echt geweldig en zitten ze heel goed in elkaar. Daarbij zijn de covers echt prachtig, zelfs Kass Morgan vindt de Nederlandse covers veruit de mooiste! Daaronder heb ik nog de Touching Juliëtte-trilogie met de novelles staan. Deze serie is echt te goed voor woorden. Een gevalletje help-hoe-moet-ik-leven-als-ik-deze-trilogie-uit-heb (het is wel gelukt om te blijven leven, maar het ging echt moeizaam). De recensie van het eerste deel lees je hier!

Dit was mijn tweede boekenplank uit mijn boekenkast! Blossom Books geeft echt geweldige boeken uit en ik hoop dat de komende jaren mijn collectie steeds groter gaat worden. Welk boek van Blossom Books is jouw favoriet, of is er een Blossom Books-boek dat ik nog zeker moet hebben in mijn collectie? Laat het me weten in de reacties!

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Die boeken van Leigh Bardugo zo op een stapel zien er wel echt geweldig uit zeg!

 2. Nimona is zo leuk. Ik ben stiekem jaloers op je mug.

 3. Ik vind het altijd zo leuk om andermans kasten te zien en de jouwe is echt ontzettend mooi ingedeeld! Love it, overal is wel wat te zien! En mooi dat je de uitgevers eigen planken geeft. Ik lees in verhouding meer Engelstalig en dan wordt dat voor mij echt niet haalbaar om te doen omdat ik boeken van ontzettend veel verschillende uitgevers heb, zowel Amerikaanse als Engelse en dan ook nog een behoorlijke diversiteit in NL uitgevers. Maar het ziet er wel echt ontzettend mooi uit om ze zo bij elkaar te zien staan. Die hardcovers van BB vind ik altijd prachtig om te zien, wauw!

  1. Ik heb door mijn vakanties naar Londen ook veel Engelse boeken, maar de meeste zijn nog ongelezen dus die staan nog bij de TBR stapel :’) Ik heb wel een lange rij aan gelezen Engelse boeken, dus zodra ik meer heb gelezen zou ik daar makkelijk een hele boekenkast mee kunnen vullen, haha! 🙂 De komende weken heb ik meer Bookshelf Tours ingepland staan, dus er is nog genoeg te zien 😀

   1. Leuk, ik ga het zeker in de gaten houden en regelmatig bezoekjes brengen. Ben benieuwd naar je volgende tours! Die van mij komt denk ik deze week nog online. In totaal heb ik er nog 4 gepland staan xD

    1. Haha, als ik al mijn boekenkasten wil laten zien kan ik er ook nog een hoop inplannen haha 🙂

     1. Ja, DOE DOE DOE!!! Ik zal echt niet de enige zijn die zulke posts leuk vind om te lezen haha. Het is heerlijk om naar andermans kasten te kijken hihi, zeker als ze zo leuk ingericht zijn! Mag ik vragen hoe groot je collectie is? xD

     2. Hahah, nou wie weet komen er meer boekenkasten aan de beurt na deze 🙂 Op Goodreads sta ik echt op de 600 boeken die ik heb, maar ik heb volgens mij niet alles ingevuld :’)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.