Bookshelf Tour #3 De contemporary verhalen van Best of YA/Van Goor

Vorige maand had ik mijn grote boekenkast opnieuw ingedeeld met veel boeken die ik al heb gelezen. In de eerste Bookshelf Tour liet ik alle boeken zien die ik heb van uitgeverij Moon, de week erna vertelde ik over mijn boeken van Blossom Books. Deze week begin met allemaal boekenplanken die afkomstig zijn van Unieboek. Dit is een overkoepelende uitgeverij met onder andere de boeken van Best of YA. Op de plank die ik nu behandel zijn veel boeken die alleenstaand zijn. Dit zijn veel contemporary verhalen. Spannende boeken, romantische boeken, thrillers, drama en zelfs een biografie, noem het maar op!

 

Ik heb geen voorwerpen op deze boekenplank, maar wel een olifantknuffel die ik kreeg van Maud tijdens Yalfest 2016. Een cadeautje van een bloglezer (die later zelf blogger werd) is ontzettend leuk, dus die heeft een ereplekje in mijn boekenkast! Deze olifant wordt omringd door die van mijn favoriete boeken, namelijk Suzy en de kwallen, Zeven minuten na middernacht (die niet van de uitgeverij is maar fuck it, dit boek is prachtig) en De appeltaart van hoop. Alle drie de boeken wisten mij echt compleet te ontroeren en zijn zo zielig, maar zo mooi en puur geschreven.

Daarnaast hebben we juist wat meer humor, namelijk Rumag Facebook! Dit is echt een heel grappig boekje met wat grofheid en sarcasme. Daarnaast is Puberleaks van Paul Bühre die vertelt over het puberbrein. Ik had hem ook gesproken toen hij in Amsterdam was en hij is echt een geniale gozer! Daarnaast een boek over Stromae, een Vlaamse artiest die ik echt bewonder (ik heb hem zelfs live zien optreden). Als laatst hebben we nog de Pointless Book 2, een grappig doeboekje met allemaal leuke opdrachten die je alleen, maar ook met je vrienden kan doen.

Daarnaast zijn twee grote stapels te vinden met allemaal losstaande boeken van Best of YA. Bovenaan links staat Nerve met Jeanne Ryan met daaronder Charisma. Nerve is nu verfilmd en heette eerst Lef, ik ben heel blij dat ik nu de filmversie heb! Charisma moet ik nog lezen, maar vond ik zo mooi bij Nerve staan dat ik hem erbij deed. Daaronder zijn er boeken van Helen Vreeswijk te vinden, waaronder Vermist, Bloedbroeders en Promille. Daaronder de boeken Boy 7, Virus en 2C van Mirjam Mous. Deze boeken zijn zo spannend en goed geschreven!

Aan de zijkant bovenaan is een wat verloren boekje, want De gedichten van de broer van Roos hoort helemaal niet bij deze uitgeverij! Wel is het boek wit en past het dus bij de boeken die er vooral onder zitten, dus deze zit erbij. Dan komen we bij Het rampzalige  verhaal van jou en mij, een ontzettend goed boek met een weerzinwekkend einde. We hebben ook nog de boeken van Buddy Tegenbosch, namelijk Pokerface en Oog om oog. Vooral Oog om oog vind ik fenomenaal, Buddy is een echte schrijfheld! Ik kan ook niet wachten totdat hij komt met een nieuw boek. Daaronder hebben we Mislukt van Iris Boter en Daan & Nadia van Esther Walraven. Beide boeken waren zo mooi, zielig en met een bijzonder einde. Onderaan hebben we twee boeken van Rainbow Rowell (Eleanor & Park en Fangirl) en Als geen ander van Una LaMarche. Deze boeken hebben een hele realistische insteek wat romantiek betreft, wat ik toch enorm kan waarderen.

 

Dit is mijn derde bookshelf tour! De volgende keer heb ik het vooral over veel series van Best of YA. Ik ben in ieder geval heel trots op deze boekenplank en ik heb zelfs ruimte over voor nieuwe boeken!

Welke boeken heb jij ook in bezit?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.