Concert: Allerlaatste optreden van Only Seven Left

Zaterdag was het allerlaatste concert van de band Only Seven Left in Hilversum aan de gang, en ik was erbij! Only Seven Left was een paar maanden geleden het voorprogramma van Neon Trees en live vond ik ze best goed, dus toen ik eenmaal zag dat hun allerlaatste concert nog redelijk goedkoop was, moest ik er wel naartoe gaan. Ik heb totaal geen spijt gehad, want het was een onwijs gaaf concert!

Als voorbereiding had ik wat merchandise gekocht van de band. Voor 25 euro kreeg je 2 cd’s, een shirt, een polsband, een poster en stickers! Echt onwijs veel, dus ik was als een echte Fanboy gekleed gegaan naar het optreden!
De Vorstin is een mooie zaal, het lijkt eerlijk gezegd wat op de Melkweg. Hoewel de rij nog best lang was, stonden wij (Jacoline en ik) toch bijna helemaal vooraan! Er waren 2 voorprogramma’s. Terwijl pas ééntiende van de zaal vol was, kon de eerste band al beginnen, Home Most Days. Dit is een band uit Parijs en waren nog best goed! Jammer genoeg waren ze maar 20 minuten bezig en moesten ze daarna meteen van het podium af, wat sneu was, aangezien rond die tijd de zaal pas voller begon te worden. Het tweede voorprogramma had wat meer tijd en publiek, Roads To Roam, ook een band die is begonnen in Hilversum. Ik vond ze ook erg goed! Natuurlijk was iedereen gekomen voor Only Seven Left, en toen het bijna tijd was, werd er een gordijn opgehaald waar hun bandnaam op werd geprojecteerd. De show startte met wat licht vanaf het podium zodat je hun silhouetten kon zien, en toen ze begonnen zakte het gordijn omlaag en kon de show beginnen!
OSL begon met wat nieuwe nummers van hun allerlaatste album.  Ze spelen onwijs energiek en live maken ze er echt één groot feest van! Na hun vierde nummer werden ze opgehouden, want de burgemeester van Hilversum kwam het podium op om hun een plakkaat te overhandigen omdat ze Hilversum op een positieve manier op de kaart hadden gebracht. Meerdere bandleden waren wat aangeslagen door deze eervolle prijs (Ilse de Lange was de laatste persoon die de plakkaat had gekregen), maar ze gingen meteen door met spelen!
De band speelde veel bekende nummers, maar ook wat oude nummers werden gespeeld met behulp van oudleden van de band die een nummer meespeelden. Het was dus nog een kleine reünie met deze bandleden (hoewel ik de oudleden niet goed kende, aangezien ik maar een paar maanden fan van ze ben… Oeps…). 

Na anderhalf uur te hebben gespeeld, was dan het einde toch daar. Ze kregen nog een onwijs groot applaus en ze hadden nog vele mensen bedankt. Ik heb genoeg fans gezien die onwijs veel tranen lieten rollen, ook veel familieleden hielden het niet droog. Het was echt een bijzondere avond, heel gaaf om een laatste concert te zien van een band. Only Seven Left was in 2006 begonnen als schoolbandje, maar ze hebben onwijs veel bereikt. Optredens in Nederland, België, Duitsland, Indonesië en zelf Egypte!

 Ik denk dat ik namens een groot aantal fans kan zeggen dat het erg jammer is dat Only Seven Left gaat stoppen, maar we hebben enorm genoten tijdens hun laatste concert. Met een beetje geluk doen ze ooit nog een keer een reünie, en dan ben ik er zeker bij!

1 reactie

  1. Al die postieve verhalen maken me toch een beeetje jaloers. Ik had andere afspraken en kon dus niet. Maar bart was er… en rodje en zelfs hun eerste zanger (die ik stiekem heeel graag een keer live wilde zien)
    Maar die reünie komt er vast en dan ben ik er gewoon ook 😉

    Leuk verslag trouwens. 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.