Concert alt-J

Donderdag was het zover. Deze meneer nam eerst een bezoekje aan The American Book Center in Amsterdam en ging daarna door naar het station Amsterdam Bijlmer Arena, ik ging namelijk samen met Ilse naar het concert van alt-J! Deze band is heel rustgevend, chill en werd al snel één van mijn favoriete bands. Twee jaar geleden waren ze in een uitverkochte Heineken Music Hall en dit keer speelden ze in het Ziggo Dome. Toen ik eenmaal hoorde dat alt-J weer naar Nederland kwam, meldde ik dat meteen aan Ilse en al snel hadden we kaartjes!

 

Een uur voordat de deuren open gingen kwamen Ilse en ik al aanlopen bij het Ziggo Dome, het was nog zo rustig! We konden vooraan in de rij staan, wat een meevaller! Het weer was ook wat regenachtig, dus veel mensen kwamen dus wat later. Om half zeven gingen de deuren open en Ilse en ik legden onze spullen in de lockers. Ik wilde eerst een foto maken van de lockercijfers zodat we die niet vergaten, maar het cijfer van de locker stond dus gewoon op het sleuteltje, de dommerik die ik was. Ilse heeft hier nog een foto van gemaakt waarin ik zo debiel kijk dat de foto niet gepast is voor het internet. Serieus, ik verricht nu een goede daad door de foto niet te laten zien.

 

Al snel viel ons op dat de zaal veel kleiner leek dan normaal, maar dit had ook een reden. Het concert was namelijk nog niet uitverkocht, waardoor het podium een groot stuk naar voren werd geplaatst. Veel stoeltjes waren dus nog vrij, best zonde! Gelukkig konden Ilse en ik daardoor wel een uitstekend plekje krijgen, er zaten maar vier personen voor ons! We hebben die anderhalf uur nog gevuld met slap geouwehoer en zeiknatte sokken (mijn schoenen zijn dus niet waterdicht…).

 

P1060461Als voorprogramma kwam Klangstof, een band die ik nog niet had geluisterd voor de voorstelling. De naam komt ook wel chill over, dus ik vermoedde wel dat het wat zou lijken op alt-J, ik had gelijk! Deze Nederlandse band was in februari begonnen met hun band en nu spelen ze dus al in Ziggo Dome! De zanger was daar ook heel blij mee en ze hadden echt heel goed gespeeld! Ik vond het erg leuk om te zien dat de band qua leeftijd heel divers was, twee redelijk jonge muzikanten met wat oudere muzikanten, het was een prima combi! Een band waar ik hopelijk veel meer van ga zien!

Twee buitenlandse toeristen zaten voor ons tijdens het voorprogramma en rookten telkens stiekem sigaretten, terwijl ze telkens keken of er geen beveiliging in de buurt was. Zelf stoorde ik mij er kapot aan, dus na een paar keer hard kuchen en het zien van vele andere mensen die geïrriteerd waren om die gasten, zei ik maar heel beleefd dat ze hier niet mochten roken, en ja hoor, ze deden net alsof ze dat echt niet wisten… Toen Ilse wat drinken ging halen, kletste ik nog wat met twee studenten, waarvan er eentje toevallig in het dorp naast mij woont. Het gebeurde me haast nooit dat ik echt in gesprek ging met medeconcertgangers, maar ik vind het steeds leuker om andere mensen te spreken voor en tijdens een concert!

 

P1060462En dan… alt-J! Wauw, de band was precies zoals ik mij had voorgesteld. Ze speelden net zo goed als op de cd’s. Daarbij straalden ze echt pure vreugde en rust uit. De zenuwen waren bij hen ver te zoeken en de zanger zat meestal erg lacherig voor zich uit te staren. De toetsenist had zelfs in plaats van een biertje een glas wijn voor tijdens het concert, hoe geniaal! alt-J speelden een groot deel van al hun nummers. Tesselate, Matilda, Every Other Freckle, Left Hand Free, elk liedje dat ik wilde horen speelden ze!

 

P1060464Na 50 minuten (wat eerder leek op 5 minuten omdat de tijd zo snel ging) ging de band van het podium af, waarna ze later onder luid gejuich weer terugkwamen voor een toegift die nog een half uur duurde. Ze speelden echt zo heerlijk! Het publiek was ook heel anders dan ik mij had voorgesteld. De meeste mensen waren nog vrij ”normaal” (geen echte alternatievelingen), maar juist redelijk rustige personen. De leeftijd verschilde ook enorm, zelfs mensen van boven de 50 kwamen gewoon kijken!

P1060465

Voor het concert kocht ik nog een tof shirt van alt-J, de rest van alle merchandise vond ik toch wat te duur (20 euro voor een cd? Dat kan ik waarschijnlijk nog goedkoper krijgen in de winkel…).Met mijn nieuwe shirtaanwinst gingen Ilse en ik naar huis, weer een mooie concertervaring rijker. alt-J is echt een aanrader om live te zien, ze spelen echt goed en ze zien er echt uit als hele gelukkige mannen. Jammer dat de zaal wat kleiner moest worden doordat het concert niet was uitverkocht, maar hopelijk komen ze de volgende keer te staan voor een volle zaal!

Hoe vind jij alt-J en zou je ooit naar een concert van ze willen gaan?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik ken ze niet, maar ben nu wel benieuwd. Ik zal eens wat van ze luisteren. Echt rustige muziek is niet echt aan mij besteed, overigens. En goh. Mensen boven de 50; die naar een concert gaan. Het zou verbóden moeten worden 😛 hehehe

    1. alt-J is echt heerlijk om te luisteren! Haha ja het was best apart om zulke oudjes los te zien gaan haha, maar ja, die zouden ook moeten genieten van de muziek he 😉

      1. Het is dus officeel. Ik heb nog een jaar of 6 te gaan voor ik bij de oudjes hoor. *flails arms* Help me!

  2. Lekker verslagje, Joost! En god ja, die foto. Ik heb je een eer bewezen door dat ding van m’n mobiel te mieteren, wahaa! Als Alt-J weer komt, wil ik er weer heen! Ook al duurt het concert dus maar 5 minuten whaha.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.