Concert: Bastille

Vorige week was een drukke week wat concerten betreft. Op de dinsdag ging ik naar Twenty One Pilots en de dag erna kon ik weer door, ik ging namelijk samen met mijn huisgenootje naar Bastille in de Ziggo Dome! Mijn lichaam was al aardig gesloopt, maar ik bezocht gewoon nog een concert, en niet zo’n eentje ook!

 

Mijn huisgenootje en ik kwamen rond vijf uur aan bij de Ziggo Dome. Er stond al een rij, maar het viel mee hoe druk het nog was. De deuren zouden om half zeven open gaan, dus we spendeerden onze tijd met wat kletsen en het eten van wat chocolade-kruidnoten (die enorm lekker zijn). Een kleine verrassing stond op het bord voor de Ziggo Dome toen die wat uitgelichte tweets liet zien over de show van vanavond: mijn tweet werd groot op het beeldscherm gezet over het feit dat ik die avond naar Bastille zou gaan! Het was erg grappig dat ik meerdere keren mijn tweet voorbij zag komen en elke keer zaten mijn huisgenootje en ik te joelen als ik weer even voorbij kwam.

Toen de deuren open gingen, konden we al een snel een plekje bemachtigen in de zaal. We hadden redelijk goede plekken, we zaten ongeveer op de zevende rij. Om acht uur begon het voorprogramma te spelen, genaamd Rationale. De zanger was een hele vrolijke man en zijn liedjes waren best leuk om naar te luisteren. Je zag hoe vereerd hij zich voelde om voor een groot publiek te staan, hij had echt een gunfactor waardoor het publiek extra genoot van zijn performance!

img_8595

Om kwart over negen konden we er eindelijk aan geloven, Bastille kwam het podium op! Het leukste aan de hele show vond ik dat de grote projectieschermen voor het voorprogramma en voor het optreden van Bastille de man/tv-presentator uit de videoclip Fake It liet zien die deed alsof hij voorbereidingen maakte voor zijn eigen uitzending, terwijl de bandleden van Bastille af en toe door het beeld liepen als hulpjes. De acteur die de tv-presentator speelde had gewoon meer dan anderhalf uur lang tijd lopen vullen om de zaal wat te vermaken tijdens de pauzes, echt geweldig!

img_8603

De band begon met het nummer Send Them Off en speelde veel nummers van hun nieuwe cd Wild World. Dan (de zanger) vertelde dat hun nieuwe album vooral gaat over het nieuws en hoe slecht de wereld soms kan lijken. Ook wisten de artiesten veel oude nummers te spelen, het was echt een goede mix tussen oud en nieuw!

img_8606

Bij één van de nummers kwam Dan opeens het podium aflopen en liep hij gewoon door de zaal heen om naar het tussenpodium te gaan! Vele fans konden hem dus van dichtbij zien, wat er erg leuk uitzag! img_8642

Bastille is net zo goed live als op hun cd’s. Dan kan waanzinnig goed zingen en wist af en toe bijzondere uithalen te maken. Ze wisten elk nummer energiek te maken en bijna elke keer ging het publiek ook helemaal uit hun plaat. Ik vond het publiek ook heel rustgevend overkomen, iedereen gaf elkaar genoeg de ruimte, iets wat ik totaal niet zag bij Twenty One Pilots.

Bij hun toegift waren Dan en Will helemaal naar het bovenste balkon gegaan om daar Two Evils te spelen, om vervolgens nog op het grote podium Icarus en Pompeii te spelen. Vooral bij Pompeii ging iedereen uit hun dak en kreeg de band een daverend applaus!

img_8683

Bastille weet echt een mooi concert te geven en ik was ondanks alle moeheid heel blij dat ik was gegaan. De band weet gewoon wat feesten is en weten het publiek zeker te vermaken. Bastille is een dikke aanrader om eens live te zien, het was echt een avond om niet te vergeten!

 

Ben jij ook naar Bastille geweest en wat vond je ervan?

2 reacties

    • Esmee op november 24, 2016 om 9:57 pm
    • Reageer

    Het was geweldig, hè! Had jij staanplekken?
    Ik had ontzettend veel geluk dat ik exact onder de tweede ring zat waar Two Evils werd gespeeld zodat ik Dan kon zien!

    1. Ik had inderdaad staanplekken! En gaaf dat je onder de tweede ring zat 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.