Concert: Billy Talent

Op zondag 30 oktober, de dag voor mijn verjaardag, ging ik naar het concert van mijn favoriete band Billy Talent! Dit was het eerste concert waar ik in mijn eentje naartoe zou gaan. In mijn eentje gaan leek mij in het begin wat spannend, maar ik kon deze band gewoon niet missen! De band zou spelen in de Melkweg, een wat kleinere concertzaal dan grotere zalen zoals Ziggo Dome en Heineken Music Hall. Een wat knusser concert vond ik juist erg fijn, dus ik ging er vol enthousiasme naartoe!

 

De zaal zou om zeven uur open gaan, maar ik ging al om zes uur in de rij staan. Een goede keuze, want ik stond bijna helemaal bij de ingang en toen de deur eenmaal open ging, kon ik vrij snel mijn jas laten ophangen en de zaal in gaan. Voordat ik dat deed, kocht ik nog wel een polsbandje van Billy Talent bij de merchandisekraam. Shirts waren naar mijn idee nogal duur, dus ik hield het bij een polsband. Eenmaal in de zaal aangekomen kon ik flink vooraan staan, iets rechts van het midden. Het zou er ruig aan toe kunnen gaan, dus ik besloot niet in het midden te gaan staan.img_8272

In een kwartiertje begon het voorprogramma, namelijk Say Yes. Deze band komt net als Billy Talent uit Canada en vond ik best goed. Er was nog niet al te veel publiek, maar de band speelde wat goede nummers. Ze kunnen nog wel wat werken aan hun performance op het podium, maar voor nu vond ik ze lekker spelen en ga ik vaker naar hun muziek luisteren.

img_8284

Het tweede voorprogramma was Young Guns, een band uit Engeland. Ze speelden erg energiek (iets wat ik niet had verwacht toen ik voor het concert hun muziek nog even luisterde) en ze maakten het publiek flink warm voor Billy Talent. De zanger vertelde nog dat hij Brexit ook enorm slecht vond en door de tour door Europa ziet hoe goed wij het in de EU hebben. Ze speelden veel beter live dan op hun cd. Mochten ze ooit weer naar Nederland komen (en dan misschien als hoofdact) ga ik er misschien nog wel heen ook!img_8290

Goed, Billy Talent was uiteindelijk om negen uur aan de beurt en het publiek ging los! Billy Talent speelde vele nieuwe nummers, maar ook wat oudere en bekende nummers. Jonathan (de basgitarist) stond aan de rechterkant van het podium en door wat geduw uit het publiek stond ik uiteindelijk helemaal vooraan, vlak voor Jonathan! Ik hoorde van mensen dat Billy Talent live niet al te goed is, maar ik vond daar niets van waar. Ze speelden echt fantastisch en ik deed bij elk nummer keihard mee.

Uiteindelijk werd het erg warm tijdens het concert en was ik bang dat ik haast bewusteloos zou raken van de hitte (ik kan namelijk niet zweten en raak daardoor bij een concert snel oververhit). Gelukkig zag Jonathan mij en gaf hij mij gewoon een flesje water vanuit het podium, hoe tof! Dat maakte ze al snel een nog betere band dan eerst. Als ik dat flesje water niet had gekregen, had ik waarschijnlijk de zaal moeten verlaten om af te koelen.

Benjamin (de zanger) vertelde nog over zijn avonturen in Amsterdam (oftewel drugs), de hele zaal moest nog massaal hun middelvinger opsteken voor Donald Trump en Ben praatte nog vaak het concert bij elkaar. Ian (de gitarist) was deze dag ook nog jarig, dus de hele zaal begon voor hem te zingen (en aangezien ik die dag erna jarig was, voelde het toch wel een beetje alsof de zaal deels voor mij zong). De drummer Aaron was alleen niet bij het concert, hij heeft namelijk een spierziekte en moest daardoor vaak naar het ziekenhuis. De drummer van Say Yes had het overgenomen, maar Benjamin zei dat het al beter ging met Aaron en hij snel weer het drummen op wilde pakken.

img_8296

Tijdens de toegift vertrok ik al, aangezien ik het toch iets te warm had gekregen en ik nog mijn trein moest pakken (een nadeel aan een concert op de zondag en Leidseplein die overhoop lag waardoor daar geen trams reden). Een beetje jammer, maar aan de andere kant had ik ook genoeg mooie nummers van ze gehoord en heb ik flink gefeest tijdens hun concert. Dit is één van mijn favoriete concerten geweest en ik kan niet wachten totdat Billy Talent weer naar Nederland komt!

Ken jij Billy Talent al?

1 reactie

  1. Heel tof dat je het zo leuk hebt gehad!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.