Concert: Chef’Special

Zaterdag ging ik na Storm Spring, het schrijversevenement in Lelystad, door naar Amsterdam. Ik ging namelijk Chef Special 5naar het concert van Chef’Special, een Nederlandse band die al een uitverkochte zaal in de Heineken Music Hall had de avond ervoor. Ik heb deze band leren kennen tijdens Werfpop, een gratis muziekfestival in Leiden in de zomer. Ik zag ze optreden en vond ze zo gaaf, dat ik zeker een concert van ze wilde bezoeken! Eigenlijk zouden ze op 14 maart al spelen, maar de zanger had een keelontsteking en werd het uitgesteld naar 2 mei. Ik moest dus even wachten, maar zaterdag was het zover en stond ik anderhalf uur voordat de zaal open ging in de rij voor Chef’Special!

 

Anderhalf uur van tevoren was ruim op tijd, want de rij was niet heel lang, dus er was zekerheid op een goede plek! Ik stroomde gelukkig vroeg naar binnen, dus mijn Chef’Special-medeliefhebber en ik stonden bijna vooraan! Toen konden we weer verder met wachten, want het duurde even voordat het voorprogramma ging spelen. Maar wie werd het voorprogramma? Chef’Special kondigde op Facebook al aan dat het een verrassing zou zijn, dus ik had hoge verwachtingen… En wie kwamen er spelen? Chef’Special zelf! Ze hebben wat nummers op een rustige manier gezongen, lekker akoestisch. Met een goed zicht hadden we al enorm genoten. Ook zei Joshua (de zanger) dat de toetsenist een nieuwe bijnaam kreeg, namelijk Big Dog en was hij ontzettend blij dat er toch nog heel mensen zijn gekomen, hoewel het concert was uitgesteld. Gelukkig had ik vaak hun nummers geluisterd, want ik kon aardig meezingen met alle liedjes! Het publiek was meteen erg enthousiast en daarna kwam de pauze. Een half uurtje wachten op de hoofdact, Chef’Special (alweer, haha!)

 

Chef Special 4Chef’Special is echt geniaal als ze live spelen. Het is net wat anders dan hun opgenomen nummers, alles heeft net wat meer pit, ze maakten de hele zaal aan het dansen! Hun nummers zijn een mooie mix van reggae, hip hop, rock en punk, fantastisch om te horen! Niet alleen de muzikanten van de band waren van de partij, ook waren er bongospelers en een heleboel blazers, dus ook waren er veel trompetten en meer! Een van de blazers had ook lang haar en een lange baard, die gast was werkelijk geniaal! Hij was echt wild aan het feesten op het podium, dat bewijst maar dat alle soort muzikanten uit hun plaat kunnen gaan!

Chef Special 2

Ook waren er speciale gasten bij het concert, Typhoon trad namelijk ook op met de band! Hij deed met twee nummers mee en danste vrolijk het podium op. Heel leuk dat hij erbij was, want ik had hem namelijk de dag ervoor gezien bij de Wereld Draait Door en hij gaat ook optreden in Werfpop dit jaar! Ik keek hierdoor meteen al uit naar Werfpop, dan kan ik hem weer zien!

 

Chef’Special heeft een groot aantal nummers gespeeld, het enige nummer wat ik miste was ”Spittin on ye citystreets”, één van mijn favoriete nummers van deze band. De nummers waren lekker gevarieerd, ze wisselden flinke dansnummers met rustige nummers tot flinke meezingers.

Chef Special

 

 

Als laatst (de toegift) zong Joshua met The Indie, waar ze een nieuw nummer mee hebben opgenomen. Hun nieuwe LP is uit en één van de vier nummers was dus samen met The Indie. Zij zong mee met haar zachte stemmetje, daar wil ik wel meer van horen! Als afsluiter zongen ze nog ”In Your Arms”, hun meest bekende nummer. Achteraf speelden ze nog één nummer, maar aangezien ik de drukte wilde vermijden ging ik al weg en kocht ik meteen hun twee albums, aangezien die afgeprijsd waren.

 

Het was een ontzettend goed concert, de komende keer wil ik zeker ze weer zien! Gelukkig is het een Nederlandse band, dus grote kans dat ik ze ooit weer tegen ga komen bij een festival. Ik heb flink gedanst (oftewel gedjenst), hard meegezongen en genoten van alle vette muziek. Die basgitaar raakte echt mijn hart, zo hard hoorde je dat ding pompen door de zaal! Een avond om niet te vergeten, en dan te bedenken dat ik toen ik eenmaal thuis was nog naar een feestje ging in de buurt en om drie uur pas in mijn nest lag…

 

Had jij ook weleens een concert waarbij de dag ontzettend druk was?

3 reacties

    • Meike op mei 8, 2015 om 9:10 am
    • Reageer

    Ik was er ook, en ik zie mezelf ook op je foto’s, haha! Links vooraan bij het podium. Het was echt een heel leuk concert, en een vriendin van mij kreeg zelfs een box van de zanger 😀

    1. Haha wat grappig! Altijd gaaf als een artiest heel dichtbij je is tijdens een concert 😀

  1. Zo zo druk dagje :O Maar wel vol met leuke dingen zo te horen, super gaaf!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.