Concert Fall Out Boy

Dinsdag 20 oktober kwam Fall Out Boy optreden in de Heineken Music Hall. Meteen toen de kaartverkoop van start ging had ik kaartjes besteld voor mijn zusje en ik. Fall Out Boy is één van mijn favoriete bands en ik moest ze gewoon een keer in mijn leven live aanschouwen. In 2014 traden ze ook op, maar toen kon ik helaas niet. Afgelopen dinsdag was het dus eindelijk zo ver, ik kon naar Fall Out Boy!

 

Rond 5 uur kwamen mijn zusje en ik aan bij station Amsterdam Bijlmer Arena. Voor de ingang van het station zat al de rij! Uiteindelijk werd de rij ingedeeld in meerdere rijen, dus we konden toen flink naar voren. Ik heb echt genoten van het zien van alle concertbezoekers, het publiek was zo divers! Er waren volwassenen, toeristen uit Frankrijk en heel veel alternatievelingen. Vooral de mensen met lichtblauw haar waren heel opvallend, zo gaaf! Het was net een soort oceaan, maar dan in haarvorm, haha! Veel mensen hadden ook de vlag van de cover van de nieuwe cd van Fall Out Boy op hun gezicht geschilderd, wat een toewijding!

Om half 7 gingen de deuren open en pas een half uur later waren wij binnen. We hadden nog redelijk goede plekken ook! Er zaten wel twee grote mensen voor ons, maar we konden wel het podium goed zien. Om 8 uur kwam het voorprogramma een half uur optreden, genaamd Charley Marley. Deze zanger/dj was wel oké, maar ik vond zijn nummers soms wat tegenvallen. Het was alsof er verschillende melodieën door elkaar waren gemixt, ik kon de muziek totaal niet volgen! Wel warmde de artiest de zaal goed op, we werden flink losgeschud!

 

Dit is het nummer dat hij als laatste zong. Dit nummer vond ik best tof, maar dit was ook zijn beste nummer. Bij veel nummers kon ik niet optimaal genieten.

We moesten erna een half uur wachten en toen kwamen ze hoor, Fall Out Boy! Er werd eerst op een scherm een film afgespeeld en toen het scherm omhoog kwam, was Fall Out Boy aanwezig en begonnen ze met Sugar, We’re Going Down! Amy Stuik heeft veel video’s gemaakt van het optreden, dus je kan meteen zien hoe het was! Het was ook fijn dat de bandleden werden gefilmd en dat dat werd geprojecteerd op het scherm. Zo kon je ook als je niet alles goed kon zien, de bandleden van dichtbij zien!

Daarna kwam Irrisistble, The Phoenix en A Little Less Sixteen Candles, a Little More ”Touch Me”. Ik merkte al snel dat de band gekozen had om veel en gevarieerd te spelen en weinig tussen hun nummers zeiden, ze wilden vooral zo veel mogelijk nummers spelen voor het publiek.

Alone Together vond ik erg mooi om te zien. Op de schermen werden allemaal koppeltjes afgebeeld, maar niet zo maar leuke stelletjes, maar juist aparte mensen (een bruiloft tussen een normale man en een vrouw met knalroze haar en piercings etc.). Hier was vooral de boodschap dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet, je kan altijd iemand vinden die het leven met je wil delen. Pete Wentz, de bassist, vertelde ook dat hij vroeger onwijs veel zorgen had maar heel goed terecht is gekomen en dat elk persoon, hoe apart je ook bent, altijd het juiste pad zal bereiken.

Ook moest de zaal hun lichtjes van hun mobiel aandoen. De cameramensen filmden het publiek. Zie je al die lichtjes? Dat waren dus allemaal mobieltjes!

Na een paar nummers kwam er weer een videoclip met mensen met maskers op. En toen, wow, Fall Out Boy verplaatste zichzelf naar het midden van de zaal en speelden twee nummers akoestisch, namelijk Immortals (één van mijn favoriete nummers om meerdere redenen) en Young Volcanoes. Zie hieronder de clip en het nummer Immortals, één van de mooiste momenten van het concert!

Op het moment dat de band (behalve de drummer, die speelde de vorige twee nummers niet mee) terug ging naar het hoofdpodium, had de drummer Andy Hurley zijn solo, erg gaaf! Drummers komen niet snel in de spotlight, maar het publiek ging uit hun dak! Een geweldige drumsolo, dat had ik niet verwacht! Sowieso is Andy met zijn blote bast vol met tatoeages erg ruig om te zien!

 

Tijdens American Beauty American Psycho kwamen er onwijs veel ballonnen in de lucht, het hele publiek deed zijn best om alle ballonnen zo hoog mogelijk de lucht in te gooien! Jammer genoeg ben ik niet de langste, maar ik kon toch nog een ballon aanraken. Ben je benieuwd naar de hele playlist? Hier kan je hem zien.

 

Fall Out Boy sloot af met Yesterday, wat ik eigenlijk een beetje jammer vond want ik kende het nummer niet goed. Ik had gehoopt op Favorite Record als einde, maar helaas. Wel was de rest van het concert fantastisch. Elk nummer had iets speciaals en de schermen lieten telkens beelden zien die pasten bij het nummer dat ze speelden. Patrick, de zanger van de band, vind ik live iets hoger zingen qua toon dan op cd, dus live is het zeker een andere ervaring dan dat je thuis luistert! Fall Out Boy speelde onwijs veel nummers, en ook lekker gevarieerd. Nummers van hun nieuwe cd kwamen voorbij, maar ook hele oude nummers. Het was een geweldig concert en achteraf heb ik nog een half uur in de rij gestaan om een t-shirt en poster te kopen, die moest ik gewoon hebben! Mijn zusje was nog geen groot fan van FOB, maar brulde toch hard mee met alle nummers (ze begint een steeds beter muzieksmaak te krijgen, you go girl!). Niet alleen mijn zusje, maar iedereen zong mee, de sfeer was heel fijn. Komen jullie snel weer terug naar Nederland? Ik kan niet wachten om weer te genieten van deze band.

 

Ben jij ook naar het concert van Fall Out Boy geweest of wil je de volgende keer gaan?

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Geweldig dat je erbij was Joost! Hele mooie foto’s ook!!

 2. Super gaaf en ik wil zeker nog een keer naar een concert van Fall Out Boy gaan! 🙂

 3. Klinkt echt alsof je het ontzettend naar je zin hebt gehad!
  Heel erg gaaf.
  Ik vind ze wel leuk, maar ben niet zon fan om er een kaartje voor te kopen, maar was wel heel erg benieuwd 😀
  Super leuk zo’n beschrijving 😀

 4. Super leuk! Ik ben jaren geleden eens naar een concert van Fall Out Boy geweest en heb toen zelfs Pete Wentz aangeraakt (haha ja ik was vroeger een echte fangirl :p)

  1. Eens een fangirl, altijd een fangirl.

 5. Ik ben ook geweest!! Alleen ik was er pas om half 8 en kon dus zo door lopen, terwijl we het heel goed konden zien. Ik vond Charley Marley beter dan verwacht. De andere versie van Immortals was ook echt mooi, maar ik vond het ook wel vet om de drummer daarna helemaal los te zien gaan. Mijn vriendinnen hadden meer nummers verwacht van het nieuwe album, maar ik vond het perfect zo!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.