Concert: Gerard Way

Toen ik in oktober in het ziekenhuis lag voor onderzoek, zat ik vaak op de laptop en zag ik dat Gerard Way, de zanger van de band My Chemical Romance, een solo-carrière was begonnen en dat hij naar Nederland kwam. Ik moest en zou daar een kaartje voor hebben, dus de dag erna had ik mijn kaartje besteld en kon ik nog 4 maanden wachten, maar dat was het waard, want afgelopen zaterdag ben ik naar de Melkweg geweest en het was super!

foto 1 (4)

Jacoline besloot ook naar dit concert te gaan met haar vader, dus hadden we een uurtje voordat de zaal open ging afgesproken bij de Melkweg. Toen ik daar aankwam zat er al een enorme rij. Er waren meer fanatieke Gerard Way-fans die ook vroeg kwamen! We gingen in de rij staan en konden een uur wachten totdat we de zaal in konden. Ik was vooral verbaasd aan de diversiteit van alle fans. Ik zag mensen met blauw, groen, rood, paars en roze haar, lekker veel alternatievelingen dus, maar ook genoeg ”normale” mensen waarvan ik niet had verwacht dat ze kwamen voor Gerard Way. Ook trad er een broertje van iemand van The Backstreet Boys op die avond in de andere zaal, waar verbazingwekkend veel mensen nog op af kwamen.

Gerard Way trad op in de grote zaal, waar ik nog niet was geweest! Gelukkig konden we nog wel een goed plekje vinden aan de zijkant waar we op een verhoogd stuk zaten, zodat we alles nog goed konden zien. We waren op tijd voor het voorprogramma, maar jammer genoeg was de helft van de zaal nog niet vol toen Nothing But Thieves begon te spelen.

Voorprogramma’s vind ik altijd wel leuk, maar dit voorprogramma was misschien wel één van mijn favoriete voorprogramma’s die ik heb gezien. Nothing But Thieves speelde lekker ruig, ze waren echt goed en het publiek was ook heel enthousiast! Nothing But Thieves trad maar een half uurtje op, maar ze hadden de zaal wel flink warm gemaakt voor Gerard Way! Mocht je benieuwd zijn naar hun muziek, dit nummer speelden ze als laatste en vind ik ook wel hun beste nummer:

Terwijl we wachtten op de hoofdact van de avond, kwam nog een scherm omhoog, en daarna een grote plaat van Lola, het roze fluffy bfoto 2 (5)eest die hoort bij Gerard Way. Na een half uurtje wachten kwam Gerard Way op het podium. Gerard Way was de zanger van My Chemical Romance en na een tijd van verslaving is hij weer muziek aan het maken, en dat doet hij tot nu toe erg goed! Hij was energiek en maakte de zaal zeker los. Het enige nadeel was dat de muziek af en toe zo hard stond, dat je Gerard bijna niet meer kon verstaan. Mensen met gehoorbeschadiging zouden zich niet op hun gemak voelen…

Way trad op met ruige rockmuziek, en ik genoot met volle teugen! Ondertussen vertelde hij nog dat hij zo dankbaar was dat hij weer de muziek in kon, omdat hij niet had verwacht weer te spelen voor een grote zaal. Ook heeft hij veel respect voor transgenders foto 3 (4)en wilde hij meer aandacht voor mensen met een mentale ziekte, zoals een depressie. Hij zou graag willen dat mensen met een mentale ziekte makkelijker erover kunnen praten (na deze toespraak zong hij Maya the Psychic, het nummer wat je hieronder kan luisteren).

Gerard zong zelfs nog een klein stukje van ”Do you want to build a snowman” van Frozen, terwijl de man achter de piano hard moest lachen. Ik kon wel lachen om de gitaristen, aangezien ze zo lang haar hadden dat je hun gezichten niet meer kon zien (onwijs cool voor als je gaat headbangen, maar voor de rest lijkt het me niet handig)…

 

foto 5 (1)

Ook had Gerard Way nog een foto gemaakt van de zaal, kan jij NerdyGeekyFanboy spotten? 😉

Het was weer een fantastisch optreden en ik heb enorm genoten van de hoofdact, maar ook van het voorprogramma! Achteraf heb ik nog een shirt en een poster gekocht, die je ongetwijfeld nog wel een keer voorbij ziet komen bij één van mijn video’s. En had meneer nog buikpijn? Jep, en hoe! Maar dat was het zeker waard, want het concert was heel tof! Ik heb meteen weer wat plannen gemaakt voor concerten waar ik waarschijnlijk nog naartoe wil gaan, en hopelijk zijn die concerten net zo leuk als deze!

 

1 reactie

  1. Neee! Wat erg, ik heb Gerard Way gemist. Ik vind chemical romance echt geweldig en hem in het bijzonder. Toch maar in de gaten houden wanneer hij weer komt. Lucky you 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.