Concert Imagine Dragons

Maanden geleden kocht ik voor mijzelf een kaartje voor Imagine Dragons. Ik kende toen niemand die met mij mee wilde gaan, maar ik MOEST en zou gaan. Mijn zusje ging twee jaar geleden naar hun concert in de Melkweg, maar nu was ik aan de beurt in Ziggo Dome! De week voor het concert vertelde Nanouk (Dutch Book Chick) dat zij ook staanplekken had voor Imagine Dragons, dus uiteindelijk gingen we samen naar het concert toe!

 

Rond half 6 gingen we in de rij staan, die toen al best lang begon te worden. Om half zeven gingen de deuren open, toen was de rij echt mega lang! We waren blij toch wat eerder in de rij te hebben gestaan ondanks het vieze weer. Toen we binnen waren, liepen we meteen snel door naar de zaal en gingen we meteen een goed plekje pakken. We zaten redelijk vooraan! We hadden een paar rijen voor ons, maar ik kon nog makkelijk het podium zien, dus dat was erg fijn. Al snel merkte ik dat er nog zat bekenden in het publiek zaten, uiteindelijk had ik nog een stuk of vijf vrienden kunnen spotten! De zaal ging redelijk snel vol en toen het voorprogramma begon, waren ook al veel mensen gekomen die zitplekken hadden.

P1060816

Sunset Sons was het voorprogramma van de show en ze speelden erg goed! Ik had één keer hun nummers geluisterd en die waren wel chill en op het podium wisten ze hun niveau goed te evenaren. Ze speelden drie nummers en zeiden toen ”Dit is ons laatste nummer”, maar uiteindelijk gingen ze toch aardig lang door. Aangezien dit concert het laatste optreden van de tour van Imagine Dragons was, bedankte Sunset Sons nog iedereen die had bijgedragen aan de tour. Bij één van hun laatste nummers kwamen twee leden van Imagine Dragons met maskers en in hun onderbroek het podium op, terwijl de andere twee leden rollen wc-papier overgooiden op het podium, totaal random maar zo grappig! Sunset Sons liep daardoor wat uit, maar daar had niemand problemen mee!

P1060822

Imagine Dragons had ook wat vertraging, maar toen ze eenmaal het podium opkwamen, gingen we helemaal los! In de tussentijd hadden Nanouk en ik nog gepraat met een meisje dat alleen was gekomen naar het concert en konden we veel kletsen over boeken en fandoms. Coincidence? I think not… (dit heeft een vervolg, dus lees vooral verder). We hadden het over The Scorch Trials, haar opleiding en meer.

Maar goed, Imagine Dragons kwam op het podium en het feest kon beginnen! Ze speelden veel oude en nieuwe nummers, vooral de bekende nummer zoals Radioactive, Amsterdam (want die moesten ze uiteraard spelen in deze stad), Demons, Shots en Gold. Tussen de nummers door vertelde de zanger nog veel over de band en dat het hun laatste touroptreden was. Ze waren ontzettend dankbaar voor al hun fans en Dan (de zanger) vertelde ook over de aanslagen in Parijs. Een week daarvoor hadden zij hun optreden in Parijs, maar Dan vertelde dat er mensen zijn in de wereld die ons uit elkaar willen scheuren op grond van sekse, religie en ras, maar dat we samen sterk zijn en dat vrede de oplossing is. Ik weet niet hoe Dan het deed, maar hij wist het publiek echt te raken, ook met alle nummers die ze zongen.

P1060832

Ook was er nog genoeg humor te vinden in het concert. Dan plaagde af en toe zijn bandleden en ook met het publiek had hij vaak wat interactie (hij complimenteerde bijvoorbeeld de fans die verkleed waren als eenhoorns en de band kreeg nog een eenhoornknuffel en ballon). De gitarist die even in een cheerleaderpak het podium op kwam? Het gebeurde allemaal tijdens het concert! De band speelde ontzettend goed en speelden op een andere manier als op de cd’s, dus het was telkens een nieuwe ervaring om een nummer van ze te luisteren. Het publiek deed lekker mee en hoewel ik gekneusde ribben had (iets met dagen lang zo hard hoesten dat het pijn begint te doen), deed ik mijn voetjes van de vloer!

P1060835

De ouders van Dan waren ook speciaal naar Nederland gekomen om hun concert mee te maken, dus Dan droeg I bet my life op aan zijn moeder. Tijdens hun toegift regende het herfstbladeren en graaide iedereen in de lucht om een blaadje te pakken, een fantastisch moment van de avond! Het meisje dat alleen was gekomen naar het concert moest zelf een traantje wegpinken tijdens hun nummers, Imagine Dragons wist het publiek emotioneel echt te raken en dat was geweldig om te zien! Ze kregen daardoor een welverdiend en oorverdovend applaus door het publiek. Dit concert was echt één van mijn favoriete concerten waar ik ooit naartoe ben geweest, het was ontzettend tof om de gasten van Imagine Dragons live te zien, het was een bijzondere avond!

P1060865

Achteraf wilden Nanouk en ik nog polsbandjes kopen en zouden we afspreken met het meisje van het concert op een bepaald punt, maar ze was helaas al weg om de trein te pakken, dat vonden we onwijs jammer! Nanouk en ik hoopten meteen haar nog te kunnen zien (oproepje doen op social media of mijn blog? Ze hield van boeken, dus wie weet konden we haar op de één of andere manier bereiken), maar daar kwam verandering in toen Dagmar mij een berichtje stuurde op Twitter, ze volgde mij namelijk al heel lang op Twitter en herkende me dus, hoewel ze dat niet durfde te zeggen tijdens het concert, haha! Dat was nog eens geluk, dus ik heb meteen een kijkje genomen op haar coole Tumblr-pagina.

 

Ik was compleet gesloopt toen ik thuis kwam rond 1 uur, maar dat was het waard! Imagine Dragons is echt een concert waar ik geen moment spijt van heb gehad, ik heb de hele tijd genoten en het kon niet lang genoeg duren! Bij hun volgende concert hoop ik zeker weer van de partij te zijn.

Ben jij ook naar het concert van Imagine Dragons geweest?

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ja! Het was ontzettend leuk, zeker omdat dit het eerste concert was waar ik ooit heen ben gegaan. 🙂

  1. Wauw, je eerste concert en dan al zo’n tof optreden! Wordt moeilijk om dat te overtreffen volgens mij 😉

  • Nancy op februari 8, 2016 om 12:27 pm
  • Reageer

  Ja ik ben ook heen geweest. Een avond om nooit meer te vergeten, alles klopte gewoon perfect!!

 2. Ik vond het echt een geweldig concert! Ze waren zo goed live en hun leuke karakter kwam ook goed naar voren. Bij sommige nummers verbaaste me het dat de speakers niet opgeblazen werden :p wát een show.

 3. Jaaa ik was er ook en het was zoooo gaaf! Wij hebben echt ontzettend genoten 😀 Wat een heerlijk concert!

 4. Wat een onwijs gave ervaring ! Wc rollen, onderbroeken een cheerleaderpak? GEweldig ! Een vriendinnetje van mij was er ook geweest! EN IK GA WOENSDAG NAAR KODALINE, oh zo veel zin in!!

  1. Haha ja het was heel vet. Veel plezier bij Kodaline! De dag erna ga ik naar Wolf Alice en daar heb ik ook veel zin in 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.