Concert: Neon Trees

Donderdag was het dan zo ver, ik en Jacoline gingen naar Neon Trees!!!!!!!!!! (die uitroeptekens laten al merken dat ik erg enthousiast ben)
Hier de link naar de post van Jacoline, maar nu dan mijn post over dit waanzinnig goede concert!

De week voor het concert was ik al druk bezig om alle liedjes van Neon Trees te beluisteren en de tekst goed te kennen, aangezien ik wel enthousiast mee wilde zingen met alle liedjes! Elke treinreis naar Rotterdam en terug naar huis zette ik Neon Trees weer trouw aan en donderdag had ik de nummers al aardig in mijn hoofd. Concentreren op huiswerk lukte niet, want Neon Trees ging spelen en ik was erbij, WAAAHHHH!!!! 🙂

Je moet weten dat ik nog nooit naar een echt concert ben geweest als je Oranjerock (plaatselijk concert in mijn dorp) en Werfpop (gratis festival in Leiden) niet meetelt, dus ik werd die avond concert-ontgroend! Ik had totaal geen idee wat me te wachten stond, maar gelukkig had ik een concertexpert bij me die wel de gang van zaken wist! 🙂

Na een kleine snack bij Restaurant de Gouden Bogen (beter bekend als de MacDonalds…) liepen we naar de Melkweg. Aan de voorkant te zien was dit nog best een klein gebouw en ik was benieuwd hoe het er van binnen uit zou zien. Mijn zusje had tijdens het concert van Imagine Dragons in de Melkweg wel wat foto’s gestuurd, maar ik kon nog geen beeld krijgen van de zaal.

De rij voor het concert was er gewoon NIET. Een groep van ongeveer 20 man zaten wel voor de deur, maar het was nog opvallend rustig. De gemiddelde leeftijd was ergens rond de 20 jaar oud, dus ik voelde me wel redelijk op mijn gemak. Na wat kletsen ging de deur dan eindelijk open en konden we naar binnen!

Nadat we binnen waren gekomen, hebben we gelijk wat merchandise van Neon Trees gekocht, voor mij een blauwe hoodie die echt ontzettend lekker zat, hij is best luchtig dus ik had het totaal niet warm met dat ding aan. Daarbij wilde ik natuurlijk eruit zien als een echte fan dus trok ik hem meteen aan!

Het was nog best rustig toen we in de zaal aankwamen (het was nog best klein, maar dat gaf ook wel een fijne sfeer). We konden met gemak dichtbij het podium staan, we hadden fantastische plekken! Ook hielp het dat de mensen voor ons ook niet al te groot waren, zodat we makkelijk het podium konden zien.

In het voorprogramma stond Only Seven Left, een Nederlandse rockband uit Hilversum. Ik had voor het concert nog wat nummers van ze geluisterd, maar ik vond hun muziek niet heel bijzonder. Gelukkig veranderde dit totaal toen ik ze live zag. Wat waren ze goed! Ze hebben binnen een half uur het publiek flink opgewarmd voor Neon Trees. jammer genoeg gaan ze in december stoppen, dus mocht je fan zijn van Only Seven Left, ze hebben nog 2 concerten op de planning in Haarlem en Hilversum!

Na een pauze was het dan eindelijk zo ver. De lichten gingen uit, en Neon Trees kwam het podium op! Man, dat was echt een waanzinnig  gevoel, de adrenaline gierde door mijn lijf, het was zo gaaf om ze in het echt te zien! Tyler Glenn kan live net zo goed zingen als op de albums, en ook Elaine Bradley kon er wat van! Tyler was enorm energiek en danste er vol op los op het podium. Ook had hij nog genoeg te zeggen tussen de nummers door, zoals zijn verhaal over zijn vorige optreden in Nederland, waarin hij viel op de grond, daarna bebloed en met een tand geschaafd opstond, het bloed uitspuugde en gewoon door ging! Ook zei hij dat ze deze show bijna wilden annuleren omdat ze dachten dat maar weinig mensen in Nederland naar Neon Trees luisteren, maar daar dacht het publiek heel anders over!

Hoewel Neon Trees ongeveer een uur optrad, kwamen er toch enorm veel nummers langs, zoals het hele album Pop Psychology en de nummers Surrender, Animals en Moving in the Dark. En wat was het publiek enthousiast! Uiteindelijk danste iedereen mee, waaronder ik (ik kon ook alle liedjes meezingen, dat was ook best gaaf. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij had Tyler mijn enthousiasme gezien en gaf hij me nog een bemoedigend knikje).

Jammer genoeg ging de tijd veel te snel en konden we rond kwart voor 10 naar huis. Maar wat heb ik genoten. Serieus, dit was echt een van de leukste momenten uit mijn leven, mijn concert-ontgroening is er eentje om NOOIT meer te vergeten. Kom snel terug naar Nederland Neon Trees, ik wil jullie weer zien schitteren op het podium! En nu ga ik maar snel op zoek naar meerdere concerten waar ik naartoe wil gaan, een band live zien optreden is echt geweldig! 🙂

Welk concert blijft voor eeuwig in jouw geheugen?

2 reacties

  1. Wat gaaf dat je bij hun concert bent geweest! De muziek van Neon Trees is echt tof. 🙂

    1. Ja het was zo leuk! 🙂 ik hoop dat ze snel weer naar Nederland komen, ik mis ze nu al! :’)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.