Concert: Panic! At The Disco

Vorige week donderdag was het concert van Panic! At The Disco in de Melkweg. Brendon Urie zal in november nog optreden in de Heineken Music Hall, maar ik heb het concert in de Melkweg dus mee kunnen maken! Met veel geluk kregen Monica (blogger bij Booknuts) en ik nog kaartjes voor dit concert, aangezien de kaartjes binnen vijf minuten uitverkocht raakten. Op de dag zelf had ik tot laat college, dus ik kon niet vroeg in de rij aansluiten. Rond zeven uur kwamen Monica en ik aan bij de Melkweg en kon het festijn beginnen!

 

Toen we aankwamen bij het Leidsplein, zagen we al een gigantische rij voor de Melkweg. Ik had nog nooit zo’n lange rij meegemaakt, dus echt plekken vooraan konden we wel vergeten. Ik hoorde verhalen dat zelfs meisjes de avond van tevoren al voor de deur gingen wachten zodat ze vooraan konden staan, bizar! Gelukkig liep de rij wel door aangezien de deuren al open waren, dus al snel waren we binnen en keken we alvast naar de merch (die behoorlijk tegenviel dus ik had niks gekocht). Daarna pakten we een plekje redelijk achteraan op een verhoging, zodat ik alsnog het podium kon zien. Rocky Nti was het voorprogramma en zat toen te spelen. Ik was niet echt weg van zijn muziek, maar één nummer bleef nog wel in mijn kop hangen. Aangezien we laat aankwamen, had ik maar drie nummers van hem gehoord en was zijn concert al klaar. Daarna hoefden we maar een half uurtje te wachten en toen kwam Panic op het podium!

IMG_5749

Aangezien Panic! At The Disco veel gillende hysterische fangirls heeft, heeft Brendon het volgens mij aardig hoog in zijn bol. Hij had als bovenkleding alleen een leren jasje aan, die hij al na drie nummers uit deed. Bij veel nummers maakte hij vaak hele hoge tonen. In het begin vond ik dat wel tof, maar na een tijdje vond ik het juist heel irritant. De hoge tonen waren indrukwekkend, maar behoorlijk overbodig. Ook vond ik het jammer dat Bohemian Rhapsody werd gespeeld, want ik wilde liever een nummer van Panic zelf horen.

IMG_5780

Goed, ik heb dus wat kritiek op het concert, maar voor de rest was het heel gaaf! Brendon zong enorm goed en veel verschillende nummers werden gespeeld. Een groot deel van het nieuwe album werd gespeeld, maar ook oude nummers kwamen voorbij. Daarbij kroop Brendon ook even achter het drumtoestel en de piano. Als afsluiter werd Emperors New Clothes gespeeld, één van mijn favoriete nummers waar ik volledig uit mijn plaat kon knallen! Rond kwart voor tien was het concert afgelopen en daarna ging ik al snel naar huis.

IMG_5786

In november zal Panic! At The Disco dus voor een grotere zaal spelen, maar zelf hoef ik daar niet naartoe te gaan. Een keer extreme fangirls meemaken vond ik wel genoeg, maar ik vond het concert erg gaaf en wilde ik zeker niet missen! Ik heb dan wel wat kritiek, maar over het algemeen geeft Brendon goede concerten en wens ik iedereen veel plezier die in november naar de Heineken Music Hall gaat om Panic! At The Disco te zien!

Heb jij Panic! At The Disco al live gezien?

1 reactie

  1. Super gaaf! (Alhoewel ik hun niet echt ken)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.