Concert: Stromae

Een half jaar geleden had ik een kaartje gekocht voor Stromae en donderdag was het eindelijk zo ver, ik ging samen met drie oud klasgenoten naar zijn concert! Zelf ben ik niet van de hiphop/rap, maar Stromae heeft echt een eigen stijl, wat ik bijzonder vind. Ook ben ik nog nooit in Ziggodome geweest en wilde ik het zeker een keer van binnen zien.

We vertrokken al in de middag en anderhalf uur van tevoren stonden we al in de rij. We waren nog best vroeg dus toen eenmaal de deuren werden geopend, waren we één van de eersten en konden we een goed plaatsje bemachtigen in de zaal. We stonden echt bijna vooraan! Het wachten duurde wel eeuwig, maar toen kon de show beginnen!

Het voorprogramma was Amatorski, een new-age-rock band, misschien wel bekend van de spa-reclame.

Deze band was nog best rustig, dus echt dansen was er niet bij. Persoonlijk vond ik de band best gaaf, maar dat komt vooral omdat ik new age muziek wel meer begin te waarderen (het had wat weg van Alt-J). De liedjes leken wel wat op elkaar dus heel veel variatie was er niet. Na een half uurtje spelen was Amatorski klaar en konden we wachten op de artiest van de avond, Stromae!

De opkomst van Stromae was heel gaaf. Op het scherm werd een zwart-wit filmpje afgespeeld van een soort fabriek waar een getekende Stromae doorheen liep. Uiteindelijk kwamen twee grote blokken naar voren die waren bedoeld voor de muzikanten. Aan het eind van het filmpje kwam Stromae het podium op en het feest kon beginnen!

Stromae is echt een podiumbeest, hij was zo gaaf! Hij zingt net zo goed als op zijn album, en zijn dansmoves… Wow! Mijn nieuwe levensdoel is om net zo gaaf en bizar te dansen als Stromae, hij danst zo apart! Bij één nummer danste hij deels als een vrouw, weer bij Formidable deed hij dronken en bij een ander nummer danste hij soms net als een insect, niets was voor hem te gek!

Het leuke aan Stromae was ook dat hij een beetje Nederlands kon en ook echt wel een praatje maakte met het publiek. Soms moest hij wel overstappen op het Engels of Frans, maar iedereen kon het wel volgen. Voordat hij zijn lied ‘Moules Frites’ zong, zei hij ook dat we voortaan Belgium Fries moeten zeggen in plaats van French Fries, want de echte lekkere frieten komen gewoon uit België hoor!

Stromae was wel meer dan twee uur bezig met zijn concert, hij heeft echt een avond bezorgd vol vermaak! Hij had elk lied uit zijn nieuwe album gezongen en nog wat liedjes uit zijn oude album. Ondertussen had hij dus ook genoeg gesproken, en hoewel hij twee uur een optreden gaf, ging de tijd ontzettend snel voorbij!
Het fabriek-filmpje kwam aan het einde nog terug, waarin het duidelijk was dat de getekende Stromae op het scherm een soort Barbiepop was die in de verpakking werd gezet (misschien is het niet heel duidelijk, maar het is best lastig om uit te leggen. Dit is typisch zo’n gevalletje ”je had er bij moeten zijn”). Stromae had zich snel omgekleed en hij kwam dus ook vanaf de zijkant in een enorme verpakking het podium op, waarna hij voor de microfoon werd getild en hij als een plastic pop begon te zitten aan Papaoutai. En dit lied duurde lang! Aan het eind terwijl de muziek nog speelde, bedankte hij nog ontzettend veel mensen, het ging echt 10 minuten door! Zijn muzikanten zijn trouwens van verschillende nationaliteiten, waaronder Japans, Italiaans, Frans en Vlaams!

We dachten dat dit het einde was, maar gelukkig kwam Stromae met zijn muzikanten nog terug en gaven ze een accapella versie van Tous les memes, wat zo leuk was! De zaal moest helemaal stil zijn en dat was wel redelijk gelukt. Daarna kreeg Stromae en zijn band nog een daverend applaus.  Achteraf heb ik nog de cd’s van Stromae gekocht en een bandje met zijn naam erop, want merchandise wil ik altijd kopen als ik naar een concert ga!

Qua gezondheid ging het jammer genoeg wat minder. Ik kreeg halverwege flinke buikpijn en ik stortte echt bijna in, maar ik wilde mijn pret niet bederven en ging gewoon door met dansen, want dit was gewoon een ontzettend leuke avond die ik niet wilde laten verpesten, en dat was gelukt! Stromae was zo gaaf en als hij weer komt koop ik zeker een kaartje! Het was een unieke avond en heb het reuze naar mijn zin gehad. Het was alle pijn zeker waard! Nu maar even flink uitrusten… De rendez-vous met deze maestro was formidable!

Ben jij wel eens naar Ziggodome geweest en zo ja, voor wie?

3 reacties

  1. Goed dat je hebt volgehouden, Joost! Het leek mij ook wel tof, al ken ik niet zo veel van zijn liedjes. Leerlingen van mij gingen er ook heen, maar dan gisteravond.
    Zelf ben ik ook een keer in de Ziggodome geweest.. Kan je raden waarvoor? Voor Lady Gaga, omdat een vriendin zooooo graag wilde.

    1. Haha Lady Gaga, lijkt me inderdaad niet echt iets voor jou, maar volgens mij is het wel bijzonder om een concert van haar mee te maken!

  2. Ik was er ook donderdag en ik vond ‘m zo tof <3 Ik heb er echt van genoten. Hij is qua zang zó sterk en dan had je ook nog die gave visuals, die best minimaal waren, maar wel enorm veel toevoegde aan de performance. Echt, wat een held die man <3

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.