Concert: Tweede optreden van Sheppard

GIsteren ging ik naar mijn tweede concert van Sheppard. In november traden ze voor het eerst op in de kleine zaal van Paradiso, wat erg leuk was. In mijn verslag had ik verteld dat Sheppard me een toffe jongen vonden (een badass!) en dat ze me wel zouden herkennen als ze me weer zouden zien. Deze keer traden ze op in de grote zaal, en ik moest vooraan staan om zo weer te kunnen genieten van deze geweldige Australische band.

IMG_3217

Ik was van plan om samen met mijn zusje naar het optreden te gaan, aangezien zij ook de vorige keer met mij mee ging. Toen ik bij mijn toneelvereniging vertelde over het concert, dwong een vrienden van mij me om haar mee te nemen, want dat zou haar eerste concert worden, want het leek haar heel leuk. Uiteraard ben ik een toffe kameraad en mocht ze uiteraard mee.

 

Van te voren had ik nog wat maatregelen getroffen, want het was in de middag erg heet en met het niet kunnen zweten, zou het nog aardig lastig kunnen worden. Gelukkig propte ik mijn tas vol met eten en drinken, dus kon ik wel afkoelen als het nodig was. Daarnaast nam ik de tekening van het vorige concert mee en op de achterkant een ander papiertje met ”Dutch Badass”, met daaronder een pijl naar beneden. Deze wilde ik dan omhoog doen als George dichtbij kwam, zodat hij me zou herkennen. Ook had ik het shirt aan van Sheppard, ik had dit shirt bij het vorige concert gekocht.

Om vijf uur kwamen we aan in Amsterdam, maar er was nog nauwelijks een rij. We besloten eerst wat te eten bij een koninklijk burgerrestaurant (de Burger King dus) en we hingen wat rond in de winkelstraat en na een half uur gingen we toch maar in de rij staan. Het was nog steeds erg rustig en we wisten zeker dat we goede plekken zouden krijgen. We hadden de tijd gedood met tekenen (ik had een kladblok en potlood mee). Toevallig kwam een uur voor het openen van de zaal een groepje muzikanten aan de overkant lopen, namelijk Sheppard zelf! Ze waren op pad om wat te gaan eten en ik was de eerste die ze opmerkte. Ook Jay, één van de gitaristen, kwam ook gewoon langs ons lopen zonder dat hij al te veel aandacht trok, haha!

IMG_3218

Om zeven uur ging de zaal open en zorgden we meteen dat we vooraan stonden. Er was maar één rij voor ons, dus we hadden wel een goed beeld van het hele podium. We moesten een uur wachten op het voorprogramma. Oorspronkelijk zou Bleachers komen, maar wegens stakingen bij de treinen in Frankrijk konden ze niet komen, maar ze werden vervangen door The Brahms, een Nederlandse band. Ze maakten in een half uur de zaal wat los met wat leuke swingende nummers. Het nadeel was dat de zanger niet zo goed te verstaan was en het drumtoestel juist ontzettend hard stond.

Naast mij stond een volwassen meid van ongeveer 20 jaar, laten we haar Zwijmelgirl noemen, want zo was ze namelijk. Ze vond de drummer van The Brahms helemaal geweldig en ze zat constant dromerig naar hem te kijken. Ik kon er enorm om lachen, want ze heeft echt tientallen foto’s van die gozer gemaakt, ik was echt bang dat ze me aan zou vallen als ik in beeld zou komen…

 

Na het voorprogramma konden we een half uur wachten tot Sheppard, dus in de tussentijd begon Zwijmelgirl een gesprek met me aan.

Zwijmelgirl: Aww je bent echt schattig met dat shirt aan. Ben je hier met je zus? *wijzend naar de vriendin van toneel*

Ik: Nee, maar dit is wel mijn zusje. *wijst naar mijn bloedeigen zusje*

Zwijmelgirl: Aww…. Schattig! Is dit je tweede keer?

Ik: *vertelt verhaal over eerste concert van Sheppard en laat de tekening zien die ik toen had gemaakt*

Zwijmelgirl: Aww… Zo schattig! Supergaaf hoor!

Ze vond me erg… Schattig. Uiteindelijk praatte ook een gast mee die George een interview had gegeven, dus we lieten elkaar foto’s zien van toen we met ze op de foto waren geweest. Toen ging Zwijmelgirl de naam van de drummer van The Brahms opzoeken op haar mobiIMG_3230el en had mijn schattigheid wat rust gekregen.

Maral, de vrolijke fangirl, groot dansbeest en stagiaire bij Unieboek, kwam ook nog een praatje met me maken en uiteraard moesten we even een foto maken voor Best of YA. Op Instagram werd de foto gepost, met als bijschrift: Kom je @joostnerdygeekyfanboy van het Best of YA Promoteam tegen op het concert van @wearesheppard! De wereld is klein 🙂

Het klinkt haast alsof ik een bekende man ben, haha!

 

De tijd ging snel voorbij, want Sheppard kwam om acht uur het podium op onder daverend applaus! Ze begonnen meteen met het zingen van hun nummers. Ze hebben nog maar één album dus een heel groot aantal nummers hebben ze ook weer niet, dus ik had al een vermoeden dat ze ongeveer een uurtje zouden spelen. Ze speelden lekker energiek, echt veel ruiger dan op de cd! Let me down easy is hun nieuwe single dus die lieten ze maar al te graag horen. Af en toe kon ik nog een blik wisselen met Amy en Emma, die een glimlach teruggaven, als teken dat ze me herkenden. George had me alleen nog niet gezien, dus mijn blaadje met ”Dutch Badass” kwam goed uit. Tijdens mijn favoriete nummer van Sheppard, namelijk Find Someone, deed ik het blaadje omhoog en ja hoor, George zag het en begroette me meteen terwijl hij zat te zingen! Ik kreeg uiteraard een (nog grotere) glimlach op mijn gezicht, wat was ik blij zeg!

Zwijmelgirl: Aww… Hij herkende je, wat schattig!

Sheppard deed ook een cover, namelijk Teenage Turn Back. Ook dit nummer speelden ze met lekker veel pit! Nadat ze aankondigden dat ze al IMG_3220bijna klaar waren met hun optreden, vertelde George dat ze na de show nog gingen signeren.

Zwijmelgirl: Aww… Dan kunnen ze je shirt signeren! De voorkant… En de achterkant… Aww, wat schattig!

Als afsluiter zong Sheppard Geronimo, hun meest bekende nummer. George vroeg of de hele zaal op hun hurken wiIMG_3221lde zitten, zodat aan het begin van het refrein iedereen omhoog sprong. Dit lukte, de zaal danste vol mee (alle voetjes letterlijk even van de vloer!) en ik ben verbaasd dat ik geen schorre keel heb gekregen door het harde meebrullen.

IMG_3225

Ik moest en zou de leden van Sheppard weer van dichtbij zien, dus we hebben lang gewacht voordat we ze daadwerkelijk konden zien. George, Emma, Amy, Michael en Jay hebben mijn shirt gesigneerd. Ze vonden het zo leuk om me weer te zien! Amy begroette me heel vrolijk en toen George (de zanger) me eenmaal zag, gaf hij me meteen een knuffel en zei hij dat ik nog meer badass ben dan voorheen. Ook Emma gaf me meteen een knuffel en toen ik aankwam bij Michael, zei hij ook meteen ”You are the badass kid from last year, awesome!”. Ik heb dus echt een onvergetelijke indruk op ze achtergelaten, wat een toppers zijn het zeg! Ik beloofde dat ik de volgende keer ook weer zal komen, want ik wil nu ze weer zien!

IMG_3227

Het was echt een fantastische avond. Ik heb onwijs gelachen, gepraat met weer een boel gezellige mensen (shout out naar ZwijmelGirl, moge je me tot in den eeuwigheid schattig blijven vinden en ik hoop dat je trouwt met de drummer van The Brahms), Sheppard weer gesproken, meegebruld en gedanst op de muziek en met een tevreden koppie naar huis gegaan. Nu maar wachten totdat ze weer naar Nederland komen, want dan ben ik zeker weer van de partij!

Nu ik eenmaal terugkijk op het eerste concert, is er echt zo veel gebeurd. Vanaf het eerste concert van Sheppard kreeg ik zo last van de buikpijn dat ik zelfs moest stoppen met mijn studie en mijn hele leven stond stil, maar nu loopt alles op rolletjes! Ik ga weer studeren, ik werk weer en doe ontzettend veel leuke dingen. Sheppard heeft mij meegemaakt voordat ik als het ware de afgrond in viel en nu hebben ze me gezien terwijl ik op de hoogste berg stond 🙂 (diepzinnige shit Joost, stop maar en ga maar schattig doen).

Ben jij wel eens twee keer naar dezelfde band geweest?

P1050596

Met Amy op de foto!

P1050598

Een soort van redelijk normale foto met George en Emma.

P1050599

En toen dachten Emma en ik: Fuck it! We gaan lekker gek op de foto!

P1050600

Met Jay op de foto en ik kon het niet laten mijn Finn-handje in de lucht te doen.

P1050601

Michael was ook heel blij om me te zien!

 

 

 

IMG_3229

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Super gaaf!!!! De leukste 2 liedjes van Sheppard vind ik wel Geronimo en Let me down easy. haha 😀 heel random, zo vaak luister ik geen muziek en wanneer ik luister, meestal Mika, ik zit sws wel de hele dag met zijn liedjes in mijn hoofd, vooral als ik mijn boek niet vast heb 😀 .
  Om je vraag te beantwoorden, ik ben *shame* nog nooit naar een concert enzo geweest… dus nee ik ben nog niet 2x naar dezelfde band geweest 😛 Ik wil nog wel super graag naar Mika maar ik heb geen vervoer en ov word te duur…

  1. Je moet echt het album van Sheppard gaan luisteren, ze hebben nog veel meer leuke nummers! Dagkaarten zijn soms best goedkoop voor ov, ikzelf zoek meestal een student op waarmee ik kan samen reizen met korting 🙂

  • Maaike op juli 3, 2015 om 7:54 pm
  • Reageer

  Ahw wat leuk, ik wil Sheppard graag ook nog een keer live zien maar is er tot nu toe nog niet van gekomen haha.Ik heb wel een andere redelijk favoriete band van me een keer of 6 gezien, dus ja ik heb wel ervaring met bands meerdere malen zien 😉

  1. Hopelijk komen ze volgend jaar weer! Wow, 6 keer! Dat is echt veel, moet wel een hele goede band zijn 🙂

 2. Hi,
  Super gaaf dat ze je herkende! En dat je met ze op de foto kon!

  Jup, ik ben bij sommige bands wel vaker dan een keer geweest, Within Temptation bijvoorbeeld, ben ik zeker een stuk of 5 keer geweest. Di-rect (in de oude formatie) ook een stuk of 5 keer. Flogging Molly ga ik op de Zwarte Cross voor de derde keer zien…

  Groetjes

  Irene

  1. Within Temptation lijkt me ook erg gaaf! Je bent een fanatiekeling zeg 😉

 3. Het is overduidelijk: instant blijheid! Mooi verslag dude! Ik ben benieuwd hoe het volgende concert zal zijn. ^.^ En doh. Jij en die zwijmelchick. Allebei de helft, ik zeg het je. *Grinnikt.*

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.