Concert: Twenty One Pilots

Twenty One Pilots is één van mijn favoriete bands en afgelopen dinsdag kon ik er heen. Tijdens mijn eerste concert van Sheppard speelde Twenty One Pilots in de grote hal maar toen kende ik ze nog niet. Pas na dat concert begon ik Twenty One Pilots te waarderen en nu luister ik er ontzettend veel van! Ik was heel benieuwd hoe ze live zouden zijn. Ik hoorde al van veel mensen dat hun shows echt uniek zijn, dus ik wachtte met spanning af!

 

Normaal ben ik altijd iemand die in de rij gaat staan en netjes op zijn beurt wacht, maar aangezien Sanne mensen kenden die in de rij stonden, gingen we daarbij staan. Toen we bij de Heineken Music Hall waren wisten we alleen niet dat ze in het eerste blok stonden, bijna vooraan! Ik voelde me wel wat schuldig toen ik het hek op klim zodat ik zulke goede plekken had, maar het resultaat was wel dat ik redelijk vooraan tijdens het concert kon staan.

img_8519

Het voorprogramma was Bry, een Ierse zanger/YouTuber. Hoewel ik zijn liedjes niet heel spetterend vond, maakte hij wel veel grapjes en was zijn persoonlijkheid erg fijn, dus daardoor vond ik zijn optreden best goed!

img_8520

Om negen uur begon Twenty One Pilots met een show van wel 2 uur, beginnende met Heavydirtysoul, Migraine en Hometown. Uiteraard begonnen ze met bivakmutsen op, maar als je de foto’s verder ziet merk je dat ze vaak verwisselen van kleding.

De fans waren echt enorm enthousiast. Sommige fans zaten de avond ervoor al te wachten voor de Heineken Music Hall (hallo extreme toewijding) en veel mensen hadden merchkleding aan of het teken van de band op hun gezicht of hand getekend. Er waren zelfs mensen die hetzelfde rode pak aanhadden als Tyler en Josh! De fanbase kon ook hele nummers meezingen, Tyler liet af en toe gewoon het publiek zingen, zo goed zong iedereen mee! Wel vond ik een deel van de fans wat vervelend, aangezien iedereen echt tegen elkaar werd gedrukt en er werd genoeg gegild om geen enkele reden (dit was ook de oorzaak dat sommige mensen uit het publiek werden gehaald omdat ze bijna bewusteloos raakten).

img_8524

Heathens werd ook gespeeld, één van mijn favoriete nummers, dus dat was heel vet! Ik kreeg meteen de vibes van Suicide Squad terug. Tyler speelde ook vaak met zijn ukelele, waarbij ik Can’t help falling in love het mooiste vond (de cover van Elvis Presley). Tyler zong dit zo vol emotie, dat zelfs de meest harteloze mensen in de zaal spontaan verliefd op iemand zouden kunnen worden.

img_8529

Chef’Special is een Nederlandse band en mocht het voorprogramma van Twenty One Pilots zijn toen ze een tour deden in Amerika. Daarom werd Chef’Special even op het podium gebracht waarbij de zanger Joshua hele vette dancebreakmoves liet zien. img_8535

Het mooie aan de show vond ik dat Tyler en Josh van elk nummer iets unieks maakten. Elk nummer had een eigen vibe, beelden of bepaalde acties die werden gedaan waardoor je compleet in het nummer kwam. De band ging van hot naar her, Tyler heeft zelfs op verschillende balkons gestaan om te zingen en Josh had een hele plaat die werd gedragen door het publiek waarop hij drumde, zo gaaf!img_8539

De zanger van Chef’Special mocht in een grote hamsterbal staan en over het publiek heen lopen, echt heel gaaf om te zien! Hij ging echt snel over het hele publiek en aan het einde van het spelen van een refrein was hij weer terug op het podium.

img_8543 img_8547 img_8558

Halverwege de avond ging de band nog in een middenstuk staan zodat zelfs de mensen achterin de zaal de band nog goed konden zien. Tyler ging zelfs op een hoog stuk staan, die heeft lef (en totaal geen hoogtevrees)!

img_8559

Het lied Goner vond ik heel sterk. Het lied begon met een vogel in een kooitje op het beeldscherm. Uiteindelijk was deze vrij en waren er opeens veel meer vogels die vlogen. Het einde was echt fenomenaal en iedereen was er echt door geraakt! Ook bij Guns for hands en bij Trees moesten fans een traantje wegpikken (of niet wegpinken, de meeste fans waren gewoon een natte dweil).

img_8568 img_8572 img_8574 img_8576

Bij het afsluitende nummer kwam Josh weer op een plaat staan en ik zat er vlakbij, ik kon hem bijna aanraken (wat nauwelijks lukte doordat alle fans tegen elkaar aandrukten om dichter bij Josh te komen).

img_8577 img_8584

Dit concert was één van de leukste concerten waar ik heen ben gegaan. Deze twee uur ging ontzettend snel voorbij en Tyler en Josh wisten zo veel nummers te spelen! De volgende keer wil ik zeker weer naar hun concert gaan, dit was een unieke ervaring die ik nooit meer ga vergeten.

 

Ben jij naar het concert van Twenty One Pilots geweest en wat vond je ervan?

2 reacties

  1. O, ik ben jaloers! (Ik werd fan nadat ze uitverkocht waren. Slechte timing, ik weet het.)
    Wie weet komen ze volgend jaar weer (nieuw album!) en anders in 2018.
    Dit concert leek erg leuk! Bedankt voor deze blogpost, lijkt het toch alsof ik er een beetje was. 🙂

    1. Maak je geen zorgen, Kiki! De jongens zijn in een jaar tijd al 3 keer de wereld rond geweest en zo ook drie keer in Nederland. Ze zijn waarschijnlijk binnen jaar weer terug 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.