Concert: Wolf Alice

Afgelopen donderdag ging ik met een nog machtig gevoel na het geweldige concert van Imagine Dragons naar een concert in Paradiso, namelijk Wolf Alice! Deze band vond Tessa heel gaaf, maar ze had nog niemand die met haar er naartoe wilde gaan. Ik luisterde een paar nummers van de band en ik vond het wel chill klinken en toen ik hoorde dat de kaartjes best goedkoop waren, besloot ik met haar mee te gaan. Toegegeven, een heel bijzonder concert was het niet, maar ik vond het zeker de moeite waard om ondanks mijn hoestbuien te zijn geweest!

 

Op de dag zelf had ik eerst nog les op de universiteit en eenmaal thuis aangekomen ging ik nog wat luisteren naar nummers van Wolf Alice en het voorprogramma, Sundara Karma. Rond zes uur stapte ik in de trein en een kwartier voordat de zaal open ging kwamen we bij Paradiso aan. De rij was gelukkig totaal niet lang, we konden rustig aan doen en alsnog hadden we hele goede plekken! We zaten bijna vooraan en hadden ruim zicht op het hele podium. Na een half uurtje begon Sundara Karma te spelen, een band die de avond goed in wist te luiden. Ze speelden lekker hard en waren een goede starter voor de rest van de avond. Ze hadden een stuk of zes nummers gespeeld en hoewel de zaal nog niet vol was, deed de band wel hun best om de zaal goed te vermaken. Hun lange haar maakte ze wat hipster, maar wel een ruige variant daarvan!

P1060869

Nadat Sundara Karma hadden gespeeld, gingen ze vrij snel het podium af en konden we nog een half uurtje wachten op Wolf Alice, wat gelukkig niet lang duurde. Wolf Alice kwam het podium op en al snel werd er al flink gejoeld uit de zaal. De muziek van Wolf Alice is nog redelijk rustig, maar er waren toch best veel diehard fans die heel fanatiek waren (sommige meisjes hadden ook dezelfde makeup als sommige bandleden).

P1060873

Wolf Alice, ik vond ze erg tof! Ellie (de zangeres) gebruikte twee verschillende microfoons en één van de gitaristen wist ik echt hele nieuwe dimensies toe te voegen aan het gitaar spelen, je ziet ook een laptop links zitten waarbij extra effecten werden toegevoegd. Ellie zong daarbij fantastisch, wat een vrouw is dat zeg! Ik had al eens foto’s van haar gezien, maar live ziet er echt prachtig uit. De drummer zong ook nog twee liedjes mee, zijn zangkunsten waren ook een goede toevoeging aan de show, zijn stem matcht ook redelijk met die van Ellie.

Ik vond het erg leuk om te zien hoe redelijk ingetogen en rustig Ellie speelden, terwijl de rest van de bandleden veel explosiever en energieker speelden. Uiteraard kwam er nog een toegift, na ongeveer een uurtje waren ze klaar met spelen. Ik moet zeggen dat ik geen episch gevoel had als met andere concerten, maar Wolf Alice was juist een lekker tussendoortje. Het hele concert had een fijne sfeer en ik werd stiekem (niet zo stiekem eigenlijk) verliefd op Ellie. Daarbij is de grote zaal van Paradiso een hele mooie zaal en is het daar altijd raak!

Kende jij Sundara Karma en Wolf Alice al?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.