Cosplay-ideeën voor conventies

Als Fanboy moet je natuurlijk conventies bezoeken. Ook al gaan ze over games, series, algemene fandoms of Japanse cultuur, het is gewoon geweldig om er te zijn! Alle merchandise, de bekende personen, de optredens en workshops en de cosplays… Zelf vind ik het ook leuk om te cosplayen en voor aankomende conventies heb ik al wat personages uitgekozen die ik misschien wil cosplayen. Het probleem is alleen dat sommige cosplays nog lastig kunnen worden… Zie hier de ideeën die ik heb voor mijn cosplay en wie weet kan je me wel helpen een goede keuze te maken!

 

Barry (Pokémon)

De makkelijkste cosplay die ik zou kunnen uitvoeren is Barry van Pokémon. In Pokémon Diamond/Pearl/Platinum is hij je rivaal en aangezien ik al wat van hem weg heb, zijn kleding nog best makkelijk is en ik gek ben van Pokémon is dit de meest voor de hand liggende keus. Het blonde haar? Check, dat heb ik al! Voor wat extra Barryheid kan ik nog mijn haar wat vormen als zijn haar (yes, omhoogstaande plukken haar!). Hij heeft wel oranje ogen, dus contactlenzen zou ik dan wel moeten halen. Qua kleding is het nog prima te doen. De schoenen en broek heb ik zelf al en ik kom wel makkelijk aan een horloge, tas en sjaal. Het juiste vest vinden kan misschien nog een moeilijkheid worden, maar zou wel te doen moeten zijn. Als je de linkerfoto ook ziet, heb ik toch wel het idee dat Barry wel gaat lukken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rundel Haus Code (Log Horizon)

 

Een andere anime die ik best gaaf vind is Log Horizon. Deze anime gaat over een groep gamers die belanden in de gamewereld van Log Horizon, een digitale wereld die is gebaseerd op de echte wereld maar dan met fantasywezens. Rundel Haus is een personage die een ”mage” is als soort, hij kan dus met magie tegen monsters strijden en is best belangrijk in de serie. Ik zou mijn haar wat moeten laten groeien, maar dan ben ik net als Rundel! Zijn kostuum is alleen iets moeilijker dan die van Barry, ik zou een heel kostuum moeten regelen en bepaalde kledingstukken kunnen misschien nog moeilijk worden. Ik kan ook totaal geen kledingstukken maken (daar heb ik met geluk een moeder en tante voor), maar veel tijd gaat er wel in zitten. Hij heeft ook nog een staf die ik ook nog zou moeten maken. Maar goed, als alles lukt en past, dan kan het er nog best goed uit zien!

 

 

 

 

 

 

 

 

Wes (Pokémon Colosseum)

In het spel Pokémon Colosseum op de Gamecube (ja, ik ben van die generatie) speel je Wes, een hele coole Pokémontrainer met een Espeon en Umbreon. Vanaf het moment dat ik het spel voor het eerst speelde, keek ik al helemaal tegen Wes op. Hij ziet er zo spectaculair en stoer uit! Zo zou ik er ook wel uit willen zien! Alleen die cosplay… Zo ontzettend moeilijk. Wes is meer een cosplaydroom die waarschijnlijk nooit uit zal komen, want zijn kleding is gewoon zo gaaf dat je het nauwelijks in het echt zou kunnen maken. Als je het kostuum al zou kunnen maken, moet het er ook maar net zo spectaculair uit zien en daarnaast moet ik ook nog mijn oogkleur, haar en meer veranderen… Misschien te lastig? Ja, nogal. Er zijn wel veel cosplayers die als Wes eens zijn gaan cosplayen (ik kan er genoeg vinden op het internet), maar de meeste foto’s laten dan niet de Wes zien die ik had verwacht, dus om zelf een poging te wagen? Hmm, nee, deze cosplay sla ik waarschijnlijk over…

Nu ben ik benieuwd, doe jij ook aan cosplayen? Hoe ben jij al eens verkleed gegaan, ben je nu bezig met een cosplay en welke cosplay zou ik moeten proberen? Laat het me gerust weten in de reacties, ik ben benieuwd!

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik heb wel vaker bedacht om met carnaval als Katara te gaan van Avatar, maar tot nu toe nog niet gedaan omdat ik of het kostuum nogal slecht vond uitzien of heel erg duur.

  1. Ik denk dat jij ook wel een goede Katara zal zijn! 😀

 2. Ja ik doe aan cosplay ^_^ ook al heb ik een jaar deze hobby op “pauze” gezet…
  Ik ben nu bezig aan mijn Pokémon trainer cosplay (Hilda van Black&White) voor MGC Experience!

  1. Supergaaf! 😀 Hilda is echt awesome 🙂

  • Ade op november 30, 2018 om 7:32 pm
  • Reageer

  Dit is heel erg laat, maar zou ik mogen weten waar jij een pruik heb gekocht voor de Barry cosplay? Ik ben namelijk ook van plan om hem te cosplayen maar ik heb geen idee waar ik een goede pruik kan kopen

  1. Hallo Ade! Mijn haar is gelukkig blond, dus ik heb zelf geen pruik gekocht voor Barry. Maar Cosplay Clues heeft nu hun uitverkoop omdat ze stoppen, dus wie weet kan je daar terecht. Wicked Wigs heeft ook goede pruiken (die kunnen zelfs je pruik bewerken) en anders kan je misschien op Etsy/Wish mooie pruiken vinden. Heel veel succes! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.