De Aniway laat mij kennis maken met nieuwe fandoms!

Als Japanliefhebber en fanboy is het onvermijdelijk dat ik de Japanse geekcultuur fascinerend vind. Ik kijk anime, speel soms games van Japanse afkomt, lees manga en ik ga zelfs naar conventies toe die te maken hebben met de Japanse geekcultuur. Als ik op zoek ben naar nieuwe fandoms, is het tijdschrift Aniway een goede manier om nieuwe fandoms te vinden. Dit magazine staat vol met aanraders voor anime, films, manga, boeken, muziek en meer!

 

De Aniway komt eens in de drie maanden uit en een abonnement is erg goedkoop. Voor een iets hogere prijs krijg je zelfs een boek van Pindakaas en Sushi erbij! Op conventies is er meestal een standje van de Aniway. Vorig jaar had ik op Tsunacon een abonnement daar gekocht, met meteen veel magazines van de afgelopen jaren (voor een ongelooflijk lage prijs). Genoeg te lezen dus! Ik hield uiteindelijk bij welke dingen ik later wilde opzoeken die werden besproken in de magazines en dat zijn er een hoop! Dankzij de Aniway ben ik echt in geweldige fandoms gekomen.

Laten we beginnen met de anime, want dankzij de Aniway heb ik hele leuke anime leren kennen. Zo begon ik bijvoorbeeld Code Geass en Seraph of the End te kijken door de Aniway. Even later las ik een recensie over Angel Beats! en daarna heb ik meteen de anime bekeken. Deze drie anime waren oké, maar het kon beter. Andere anime die in de magazines zijn besproken die ik toen geweldig vond zijn onder andere One-Punch Man, Log Horizon, Your Lie in April, Orange en No Game No Life. En hoewel ik in eerste instantie Food Wars! niet hoefde te zien, werd ik toch nieuwsgierig door de Aniway en vond ik het uiteindelijk leuker dan verwacht!

De Aniway maakt mij ook enthousiast voor manga. Zo kan ik niet wachten om de manga van Sword Art Online te lezen en ben ik gek geworden van Real Account, een manga die ook is besproken in de Aniway. Daarbij weet de Aniway ook veel films te behandelen die uit Japan komen, zowel animatie als films in de echte wereld. Je kan zelfs door de Aniway benieuwd raken naar Japanse bands en artiesten! Ook komen er genoeg games en boeken voorbij die je heel leuk kan gaan vinden.

Ik vind het ook mooi dat je Aniway mij nog nieuwsgierig kan laten maken naar anime die ik eerst totaal niet hoefde te zien. Dit was dus bijvoorbeeld het geval bij Food Wars!, maar er zijn nog veel meer anime die ik misschien ooit ga uitproberen, puur omdat de Aniway er veel over te vertellen had. Wanneer de Aniway een lovende recensie plaatst over bijvoorbeeld Yuri!!! On Ice, ben ik toch benieuwd naar de anime. Yuri!!! On Ice leek me eerst niks (het lijkt mij pure fanservice en het verhaal zou ik ook niet bijzonder vinden als er een romance was tussen een jongen en een meisje), maar door de Aniway zou ik toch willen weten wat de hele hype rondom deze anime is. De Aniway zorgt ervoor dat je je grenzen qua genres voor series verbreedt. Ik heb dus nog een hele waslijst aan series staan die ik zou willen uitproberen!

Naast de recensies, bestaat de Aniway ook uit genoeg informatieve artikelen. Zo bevatten veel magazines een Cosplay Tutorial, wat heel nuttig kan zijn voor beginnende cosplayers, maar ook voor de wat meer ervaren cosplayers. Naast cosplay zijn er ook manga-gidsen te vinden die je helpen met het tekenen van manga, artikelen over figures en hoe je deze op een goede manier kan verzamelen en artikelen over reizen naar Japan of mythische Japanse wezens. Ook is het ontzettend tof als een soort genre in anime of een bepaald aspect van de Japanse geekcultuur besproken wordt. Je steekt er namelijk echt wat van op!

De Aniway is voor mij een geweldig magazine. Ik krijg echt genoeg nieuwe series, boeken en meer binnen en daarbij leer ik ook nog veel meer over Japan! Denk je erover na om ook een abonnement te nemen? Probeer dan vooral de stand van de Aniway te bezoeken als je naar een conventie gaat (de aankomende is Dutch Comic Con, dit weekend!). Twijfel je nog? Lees dan ook nog even mijn 10 redenen om de Aniway in huis te halen.

Welke fandoms heb jij ontdekt door de Aniway?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.