De leukste momenten uit 2020

We naderen het einde van het jaar 2020, een jaar welke we eigenlijk uit de geschiedenis willen zetten. Het is niet het meest leuke jaar geweest door al het thuis zitten, maar ondanks dat moeten we ook de leuke momenten dit jaar zien. Ik heb namelijk ondanks de omstandigheden mooie dingen meegemaakt en was het een erg belangrijk jaar waarin ik veel heb meegemaakt. TIjd om even terug te blikken en de positieve dingen van 2020 te belichten!

Aan het begin van het jaar had ik ontzettend veel pijn in mijn knieën door een pijnsyndroom dat niet snel zou verdwijnen. Ik ging zelfs naar de chirurg die niks voor me kon betekenen, maar dankzij tape en meerdere afspraken bij de fysiotherapeut gaat het veel beter. Ik heb af en toe nog wat pijn, maar met bepaalde oefeningen en een dagelijkse wandeling is het erg beperkt. Intensief sporten of lang autorijden gaat nog moeilijk, maar we gaan vooruit! Deze pijn had me enorm in zijn greep begin 2020, en ik ben zo gelukkig met het feit dat het nu aanzienlijk is verminderd.

Voordat de coronacrisis uitbrak, had ik nog een aantal leuke uitjes gehad. Zo had ik een erg leuk evenement in het teken van YA-boeken in Helmond, had ik een geweldige Valentijnsdag met mijn fangirl in Den Bosch, ging ik als cadeau voor mijn vader met hem naar de voorstelling van Van der Laan & Woe, had ik een toneelweekend met de studententoneelvereniging die erg leuk was en ik ging naar Comic Con Ahoy. Wat betreft toneel was er wel een tegenvaller, want uiteindelijk zijn onze voorstellingen niet doorgegaan. Desondanks vond ik het weer erg leuk om te werken aan een toneelstuk, en had ik veel geleerd over de ongelijkheid binnen geslacht (het onderwerp van het toneelstuk waar ik aan werkte). Wanneer alles weer kan qua theater, hoop ik zeker me aan te melden voor een toneelvereniging in Rotterdam!

Tijdens de eerste golf kon ik gelukkig gewoon door met mijn studie. De laatste vakken van mijn master konden digitaal afgerond worden en ik had mijn scriptie geschreven! Eind juni had ik hem af en halverwege juli had ik mijn verdediging. Ik had met een mooie 7.5 mijn scriptie afgesloten en ik ben heel trots met de resultaten die ik heb behaald tijdens mijn master!

Naast het schrijven van mijn scriptie, ben ik ook me gaan verdiepen in een baan na mijn studie. Door mijn economische studie kreeg ik veel mogelijkheden, dus ik had met meerdere bedrijven gesprekken voor een traineeship. Uiteindelijk heb ik ja gezegd tegen FIT People, een detacheringsbureau die ook trainingen aanbiedt op het gebied van Finance en Control. Uiteindelijk kon ik ook op kantoor mijn contract tekenen en kon ik wachten op een opdracht!

Mijn fangirl was ook bezig met afstuderen, en zette haar eigen bedrijf op genaamd The Queen of Geek. In eerste instantie bedoeld als evenementenorganisatie, maar dat staat de komende tijd op een laag pitje. Toch stond ze niet stil, en startte ze haar eigen webshop vol geeky merchandise!

Naast het afstuderen had ik ook andere projecten. Zo begon ik Japans te leren, een hele uitdaging! Ik moet het wel in mijn schema houden, maar tot nu toe ga ik zeker vooruit. Ik heb nu zelfs een abonnement op JapanesePod101 en leer goed verder. Daarnaast heb ik eindelijk mijn manuscript afgeschreven, een definitieve versie gemaakt met behulp van proeflezers en naar uitgeverijen gestuurd. Tot nu toe één afwijzing, de rest van de reacties wacht ik nog! Ik ben in ieder geval trots op het feit dat ik een heel verhaal kon schrijven, eentje die ook erg persoonlijk is. Hopelijk hoor ik aankomen jaar van meer uitgeverijen, we wachten het af!

Qua bloggen bleef ik trouw dagelijks een blog online zetten, waar ik erg tevreden over ben. Daarbij had ik zelfs een Kofi opgezet als boekblogexperiment, iets waar veel reacties op waren. Ik heb nog genoeg projecten rondom het bloggen staan, ik hoop er een paar uit te gaan werken aankomend jaar!

In de zomer was er van vakantie niet echt sprake, maar ik had wel een erg leuk weekend in Texel met mijn familie. Wat een mooi eiland is dit zeg! Aan het eind van de zomer kregen mijn fangirl en ik leuk nieuws, want we hadden een appartement toegewezen gekregen in Rotterdam waar we helemaal weg van zijn. Een mooi nieuwbouwproject, in een geweldige wijk en met een tweede slaapkamer. Helaas is de oplevering uitgesteld, maar in 2021 hopen we dan eindelijk te gaan samenwonen!

Tot slot startte ik ook met werken. Een maand later dan gehoopt, maar ik heb een erg leuke opdracht gekregen. Ik begon met crediteurenadministratie voor een bedrijf, maar mijn verantwoordelijkheden zijn al uitgebreid naar urenregistratie, het meehelpen van het opzetten van een budget, steun geven met de migratie naar een ander financieel systeem en het aanmaken van een liquiditeitsprognose. In het begin was de opdracht niet heel uitdagend, maar nu is het juist erg leerzaam en is mijn opdracht zelfs met drie maanden verlengd! Mijn proeftijd heb ik ook overleefd, dus mijn vaste contract is in de pocket!

Het was een spannend jaar, maar ondanks de omstandigheden heb ik het afgelopen jaar veel bereikt. Ik ben trots op het behalen van mijn masterdiploma, ik ben blij met mijn baan en kijk uit naar het verhuizen. Eindelijk ruimte voor al mijn boeken!

Wat zijn jouw mooiste momenten van het afgelopen jaar?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.