De Warner Bros Studio Tour #1

Vorige maand was ik op vakantie in Londen en was er een bezienswaardigheid die we perse wilden bezoeken: De Warner Bros Studio Tour. Hier was ik drie jaar geleden nog geweest, maar ik wist dat er wat nieuwe dingen zouden zijn. Mijn fangirl was er nog nooit geweest, dus we wilden maar al te graag de tour rondom de Harry Potter-films meemaken! Aangezien veel mensen op Instagram een uitgebreid verslag wilde lezen, zal ik nu in zes delen alles laten zien van de Harry Potter Tour. Mocht je zelf naar de tour willen en compleet verrast willen worden, raad ik je aan om niet verder te lezen. Als je toch alles wil zien, nodig ik je graag uit om de foto’s te zien!

 

Bij aankomst met een Harry Potter-bus vanuit Watford Junction (vanuit Euston Station haal je een retourticket naar Watford, om daar voor 2.50  per persoon een retourtje te nemen naar de studio’s) haal je eerst je tickets op (je moet van tevoren boeken) en kan je naar binnen. Er zijn wat werkzaamheden bij de studio’s (volgens mij wordt er een nieuwe hal omgebouwd als uitbreiding), waardoor je eerst een lange gang nam om uit te komen bij de ingang van de tour. Hierdoor kon je na de controle van je tas wat kledingstukken zien van Fantastic Beasts en in de gang zijn allemaal quotes van de films. Zo leuk!

Bij de hal kan je al wat grote filmdoeken zien van de personages. Er is ook een kantine waar je broodjes kan halen, maar je hebt ook toegang tot de souvenirshop (daar zie je in een ander deel meer van). In het midden zie je een grote Vuurbeker staan, aangezien de tour nu wat specials heeft die zich richten op de vierde film. Je hebt een half uur een tijdsvak waarbij je de tour kan bezoeken, dus wij gingen al snel in de rij staan. Daar kan je het kamertje zien van Harry onder de trap bij de Duffelingen, echt zo klein!

Als je naar binnen gaat, kom je eerst in een hal waarin je een korte introductievideo ziet van de Harry Potter-films. Vervolgens kom je terecht in een bioscoopzaal waarin je wat beelden ziet van alle opnames en blikken de acteurs terug op hun jaren waarin ze de films maakten. Erg nostalgisch, want je herbeleeft opeens alle jaren waarin je wachtte op een nieuwe Harry Potter-film! Veel mensen hadden toen ook al een traantje gelaten, maar het mooie moest nog komen. Aan het eind van de video gaan Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson door de deur van de grote hal. Dan gaat het doek omhoog, en wat zie je… De deur van de grote hal! De mensen die die dag jarig waren mochten de deur openen, waarna je terecht komt in de grote hal. Wauw! Een van de medewerkers vertelt wat informatie over de grote zaal en aan het einde van de hal staat de vuurbeker. Daar komt zelfs een briefje uit van één van de vier kandidaten. Zo gaaf! Je kon alleen niet heel lang in de hal blijven, aangezien de volgende groep al snel binnen zal komen.

Daarna zat je in een grote hal waarin je rustig alles kon bekijken. Zo zag je het buffet van het bal in de vierde film, verschillende pruiken, een van de trappen en borden waarin de makers worden geïntroduceerd. Veel rekwisieten werden aangevuld met videoschermen waarin ook nog informatie werd verteld over de films. Mensen met een audiotour konden kon meer informatie krijgen. Wie weet dat ik ook een audiotour neem bij mijn volgende bezoek, want extra feitjes horen is volgens mij erg leuk!

In het begin zie je vooral de decorstukken die in meerdere films worden gebruikt. Zo kan je de Common Room van Griffoendor bekijken. Het ziet er kleiner uit dan ik had verwacht! Daarbij zie je ook de grote klok van Hogwarts. Daaronder zijn meerdere schermen die de map van Hogwarts laten zien. Je kan meerdere locaties van de school bekijken, waarbij meer informatie wordt gegeven en waarbij je video’s kan bekijken die wat effecten in de films laten zien.

En een special voor de vierde film: je kan het gouden ei zien dat wordt beschermd door de draak. Een miniatuur, maar wel erg gedetailleerd! Dit was nog maar het begin van de rest van de tour… Er is zo veel te zien! Daarbij hadden we ook een paspoort gekregen met kleine opdrachten. Zo kon je Snaaien gaan spotten die wat waren verstopt door de tour heen en kon je stempels laten drukken zodat je een echt paspoort had van de tour. Erg leuk, want dat was er drie jaar geleden nog niet!

De volgende keer vertel ik meer over deze grote studiohal, waarin er veel indrukwekkende decorstukken te zien waren. De komende weken kan je dus wat blogjes van de tour verwachten!

Ben jij al naar de studio’s geweest?

1 reactie

  1. Enkele maanden geleden en ik heb er toen echt ontzettend van genoten. Vrienden hadden tickets besteld na het lezen van mijn verslag en zij zijn er onlangs op een avond naar toe gegaan. Wel leuk om hen zo ‘s nachts op de Hogwarts-brug te zien staan.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.