De Warner Bros Studio Tour #2

De Warner Bros Studio Tour is een tour waar je veel te zien krijgt van de Harry Potter-films, een droom voor elke Potterhead! Ik ging er voor de tweede keer heen en meerdere blogvolgers vroegen om een uitgebreid verslag, dus hierbij het tweede deel vol foto’s van de Harry Potter studio’s. De vorige eindigden we aan het begin van de grote studiohal. Heb je het eerste deel nog niet gezien? Dan kan je via deze link erheen gaan!

 

Na het bekijken van de kamer van Dumbledore, was er nog veel meer te bekijken. Er zijn veel rekwisieten aanwezig waar je naar kon kijken. Zo kon je een andere replica van de vuurbeker zien, maar ook het ei van de tweede proef, de steen der wijze en meer. Je kan het allemaal van vrij dichtbij zien, zodat je ziet hoeveel werk er is gestoken in alle verschillende magische voorwerpen. Daarna kom je uit bij het Toverdranken-klaslokaal, vol verschillende ketels en potjes vol ingrediënten.

Na een bezoekje aan de hut van Hagrid is er een gedeelte die in het teken staat van Zwerkbal. Aangezien de tour deze zomer een nadruk had op de vierde film, kon je ook Harry zien in de tweede proef onder water (tweede foto rechtsboven). De Zwerkbalkant had verschillende greenscreens waarin je jezelf kon filmen wanneer je op een bezemsteel zit. De bezems hebben gewoon zadels, dus je kan er makkelijk op zitten! Ze filmen een stukje waarin je dus op een bezemsteel zit, maar om het filmpje te krijgen moet je wel betalen.

Daarna ga je door bij een gang vol grote voertuigen. De auto van de Wemels (die dus tijdens het maken van de scène bij de boom maar werd geraakt door één grote stronk), de motor van Sirius/Hagrid en een voertuig van de bank, er was genoeg te zien! Ook kon je de deur van de geheime kamer bekijken, de kledingkast van Lupos (die ook beweegt) en de kist waar Dwaaloog Dolleman in ligt. Ook heb je een fotomoment van twee tafels die zo zijn afgesteld dat de persoon die bij de eerste tafel zit veel groter lijkt dan de personen bij de achterste tafel.

Uiteindelijk kom je uit bij een groter stuk met verschillende stukken. Zo zie je delen van het ministerie, het kantoor van Umbridge (de hoeveelheid roze is echt om te kotsen), de kleding van de deelnemers van het tovertoernooi in de vierde film, de lange tafel van Voldemort en zijn volgelingen en het graf van meneer Vilijn. We gingen ook even naar de wc, waar dus op de wand een illustratie te vinden is van de tweede film! Erg mooi om te zien, de illustrator was dus meerdere dagen bezig geweest om de gang naar de wc te beschilderen, zo tof!

 

Dit is het tweede deel van de tour. De volgende keer bespreek ik grote sets, zoals het verboden bos… Die was er nog niet tijdens mijn eerste bezoek, dus dat was iets compleet nieuws voor me!

Wat is jouw favoriete Harry Potter-film?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.