De Warner Bros Studio Tour #3

We gaan weer verder met foto’s van de tour rondom de Harry Potter-films! In de eerste twee delen kon je alles zien over de grote hal en vele grote decorstukken van de film, nu duiken we verder in nog grotere sets van de films, zoals het verboden bos en platform 9 3/4. Genoeg te zien in ieder geval bij deze tour!

 

Na de grote studiohal kom je uit bij poorten naar het verboden bos. Dit gedeelte hebben ze volgens mij twee jaar geleden gemaakt, dus dit was een deel dat ik nog niet had gezien! Als je de poorten doorgaat, zie je Hagrid staan en vele bomen (aan het eind van het bos zie je ook hoe de bomen zelfs laagje voor laagje zijn gemaakt, bizar!). Halverwege de gang zie je Scheurbek en heb je een gedeelte waar je links- en rechtsaf kan slaan. Rechtsaf is voor kinderen (want het volgende stuk kan een beetje eng zijn), links kan je naar een ruimte gaan met onder andere Aragog en zijn kinderen. Er komen af en toe spinnen naar beneden dwarrelen en Aragog krabbelt soms uit zijn grot. Heel leuk gedaan! Ook waren er geluidseffecten voor regen en bliksem die je kon activeren. Een mooie nieuwe toevoeging aan de studio’s!

Voor de rest kon je ook zien hoe de Patronus van Harry is gemaakt. Dit was gewoon een standbeeld van een hond die vele lampen om zich heen had, waardoor de hond volledig licht gaf. Vanaf daar werd het beeld bewerkt tot een Patronus!

Daarna had je een winkel met verschillende merchandise van Fantastic Beasts. Zo leuk om te zien! De prijzen zijn wel wat aan de hoge kant, maar je ziet dat de studio goed inspeelt op de nieuwe films. Bij de volgende ruimte was er ook nog een andere kleine winkel die zich meer richtte op de set die daar is.

De volgende filmset is namelijk Platform 9 3/4! Je kan hier de kofferbakken zien van verschillende leerlingen, je kan de ingang van het platform zien waarbij je een foto kan maken en de trein is er te zien. Je kan ook in de trein stappen, waarbij je via de gang alle wagons kan bekijken, waarbij bij sommige de personages te zien zijn. Als je uitstapt aan het einde van de trein zie je aan de overkant meerdere wagons in filmsetting. Je kan daar gaan zitten terwijl je instructies krijgt. Je gaat namelijk spelen alsof je in de trein naar Hogwarts zit! Zo moet je blij kijken, maar ook angstig wanneer dementors langs de trein komen. Na een korte oefenronde gaat het scherm bij het raam beelden geven van de natuur, Harry en Ron in de auto (uit de tweede film) en een dementor die gevaarlijk dichtbij komt. Het wordt allemaal gefilmd, dus achteraf kan je je eigen film krijgen (uiteraard moet je hiervoor betalen).

 Dit is het derde deel van de Warner Bros Studio Tour! Gelukkig zijn we nog niet klaar, want er is genoeg te zien. Neem je volgende week weer een kijkje op mijn blog om meer dingen van de tour te zien?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.