De Warner Bros Studio Tour #4

Als Potterhead kijk je echt je ogen uit bij de Warner Bros Studio Tour. Hierin zie je gewoon alles van de films van Harry Potter! Ik heb al drie delen geschreven over deze tour, nu vertel ik wat er allemaal te zien is na platform 9 3/4. Rond de tijd dat we klaar waren met het platform, was het ongeveer etenstijd. Dat kwam goed uit, want we konden meteen wat eten en drinken!

 

We kwamen uit bij een kantine waar je zowel eten (zoals hamburgers en broodjes) als drinken kon halen. Er is een speciaal boterbierkraampje. Je kon boterbier halen, maar ook een ijsje met boterbiersmaak! Je had ook de optie om boterbierbekers te kopen. Mijn fangirl had twee bekers voor ons gehaald. De hamburger met bacon die ik had was ontzettend lekker, de boterbier was wat apart. Ik heb het niet zo op het schuim, maar het drankje zelf is best lekker (het zit wel vol suiker, haha!). Na dit eetstukje zijn er weinig gelegenheden in de tour zelf om te eten, dus als je hier langs komt en het is etenstijd, moet je hier zeker wat halen.

Na het eten gingen we naar buiten, waar weer wat grote filmsets te vinden waren. Zo zagen we de Knight Bus uit de derde film en het huis van de Duffelingen! Twee jaar geleden kon je alleen de buitenkant zien, maar nu kan je zelfs naar binnen, de gang doorlopen en de woonkamer zien, die is gevuld met brieven die waren opgestuurd per uil. Erg leuk om te zien! Daarna ga je al snel via achter uit het huis, maar we zagen wel dat er nog werd verbouwd. Ik vermoed dat de keuken ook wordt nagemaakt, dus wie weet over een jaar kan je nog meer van de Duffelingen zien.

Het oude huis van de Potters kon je ook bekijken (daar kon je alleen niet naar binnen) en de brug van Hogwarts die bij meerdere films is gebruikt. Richting de gang naar de rest van de tour kon je nog schaakstukken zien en in bijvoorbeeld de auto van de Wemels of de motor van Hagrid stappen.

Daarna ging je weer naar binnen en was het tijd om wat losse voorwerpen te zien van de films. We moesten even wachten op de grote sets, maar we konden juist meerdere magische wezens en verschillende maskers zien. Scheurbek en Aragog waren nog een keer te zien en zelfs een Madragora kon je bekijken! Je zag in deze gangen en ruimtes vooral hoeveel werk er is gestoken in maskers, pruiken, hoeden en meer.

Dit is het vierde deel van de tour. Er is nog genoeg te zien, maar dat zie je in de volgende blogs. Door het eten en drinken hadden we in ieder geval genoeg energie om weer meer Harry Potter-sets te aanschouwen!

Heb jij eens Boterbier geproefd?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.