De Warner Bros Studio Tour #5

De Warner Bros Studio Tour is de droom van elke Potterhead. Vele sets zien van de Harry Potter-films, rekwisieten en kostuums aanschouwen en je wanen door vele locaties van Hogwarts, zo fijn! Ik ben er afgelopen zomer voor de tweede keer heen geweest en ik heb meerdere blogs gemaakt waarin ik de tour tot in detail aan je laat zien. Hierbij het vijfde deel, waar je ook weer kan genieten van een grote en bekende locatie van de films…

 

We beginnen meteen met een spectaculair stuk, namelijk Diagon Alley/Wegisweg! Er is een straat van ongeveer vijftig meter aangelegd vol met winkels van deze magische winkelstraat. Olivander, een boekenwinkel, de winkel van de gebroeders Wemel en meer. Zo mooi om te zien! Helaas kan je niet winkels in, maar alleen al de buitenkant bekijken is al fantastisch. Op het begin zie je meteen de bank en vanaf daar ga je de straat af.

We naderen langzamerhand het einde van de tour, maar er is gelukkig nog genoeg te zien. Voordat vele sets, wezens en voorwerpen waren gemaakt, moesten er eerst veel schetsen gemaakt worden. Er volgt een lang gangenpad waar je vele illustraties kan zien van magische wezens, lokalen van Zweinstein en meer. Echt gaaf om te zien dat er al zo veel detail in bepaalde schetsen zit en hoe veel de schetsen al lijken op het uiteindelijke werk (zoals het einde van the battle of Hogwarts).

Na wat gangen met illustraties, zijn er ook nog kleine miniatuurwerken te zien van verschillende locaties. Hogwarts, verschillende huizen van tovenaarsfamilies en zelfs bijzondere voertuigen. Ook erg mooi om te zien hoeveel vakmanschap hier aan te pas komt. Er is genoeg oog voor detail en ik ben erg blij dat zelfs de makers van locaties/wezens die vanaf het eerste punt aanwezig waren in het zonnetje worden gezet. Zij schiepen ten slotte alle mooie beelden die we in de films kunnen zien!

Volgende week laat ik het einde van de tour zien, want dat verdient namelijk een apart blogje… Daarbij laat ik ook wat foto’s zien van de winkel die bij de studio hoort, dus er is nog genoeg te zien! De studio’s zijn echt prachtig en een onvergetelijk uitje, zeker aan te raden als je een paar dagen in Londen bent!

Welke winkel uit de Wegisweg zou jij wel eens willen bezoeken?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.