De wekelijkse avonturen van een Fanboy #1

Een nieuwe rubriek is gestart op mijn blog, namelijk De wekelijkse avonturen van een Fanboy! Hierbij bespreek ik mijn week, waarin ik vertel wat ik allemaal heb gedaan, wat mij is opgevallen bepaalde dagen en wat ik allemaal heb gezien/gelezen. Elke zondag komt hier een blogpost van online, deze zal ook de maandelijkse wrap up vervangen, aangezien ik al een groot deel al vertel in deze rubriek.

 

Zondag 2 april

Zondag was mijn rust- en studiedagje. Ik was bij mijn ouders en zusje in Katwijk en zat het grootste deel van mijn dag aan de studie. Mijn concentratie was er alleen niet helemaal bij, dus een samenvatting maken van het vak marketing duurde iets langer dan verwacht… Gelukkig kon ik rond half 3 even buiten zitten, want het zonnetje scheen eindelijk! Tijdens het uitrusten kon ik meteen mijn zusje af en toe helpen met haar studiewerk, ik kon als de economienerd haar vertellen over afschrijvingen, winst en netto cash. Na mijn kleine pauze ging ik weer door aan de studie en achteraf ging ik nog wat bloggen. Na het avondeten ging ik verder met Endgame 2: De Luchtsleutel en deed ik enthousiast mee met #vraaghetdeboekblogger op Twitter, alweer de vierde editie, waarin iedereen vragen kan stellen aan boekbloggers. Daarna ging ik met de familie het programma Draadstaal kijken, hilarisch! Uiteraard kon een bakkie chips niet ontbreken en toen ik naar bed ging, pakte ik alvast een paar spullen in, want de volgende dag ging ik weer terug naar Rotterdam!

Maandag 3 april

In de ochtend werd ik wakker gemaakt door mijn moeder, ik moest namelijk naar de tandarts voor controle! Hierbij kon ik even op de kleine roze fiets van mijn zusje, alle mensen in Katwijk hebben dus een volwassen stoere fanboy mogen aanschouwen op een hippe tienermeidfiets. Zoals gewoonlijk keek de tandarts één minuut naar mijn tanden en mocht ik al gaan. Toen ik thuis kwam, keek ik wat video’s van YouTube (Danisnotonfire had een video online gegooid over één van mijn obsessies, namelijk anime) en een speciale aflevering van Sword Art Online, die vooral een terugblik gaf over het eerste seizoen. Alle herinneringen van deze serie kwamen weer terug, inclusief alle gevoelens, joepie!

Na het middaguur vertrok ik met mijn tassen naar Rotterdam en reed de trein net voor mijn neus weg, wat een feest! Gelukkig kon ik, toen ik eenmaal in de trein zat, verder lezen in Endgame 2: De Luchtsleutel en zodra ik aankwam bij mijn kamer, werd ik verwelkomd door mijn huisgenootje en aten we een heerlijk opwarmpannenkoekje. Daarna keek ik de laatste aflevering van The Walking Dead (shocking!), maakte ik een recensie voor Magnus Chase en de goden van Asgard 1: Het verdoemde zwaard (ontzettend leuk boek!) en keek ik Brugklas met mijn huisgenootjes (ja serieus, wij studenten kijken Brugklas, de wonderen zijn de wereld nog niet uit). Daarna ging ik naar een vergadering van de fotocommissie op mijn studentenvereniging.

IMG_5074

Mooie momenten deze dag:

 • Een oud-klasgenoot meldde dat ze mijn malsheid miste. Malsheid nog wel. Ik heb mijn klasgenoten goed opgevoed.
 • Ik kreeg een sticker van een mopshond in een Hawaii-rokje geplakt op mijn voorhoofd. Living the wild life.
 • Mijn tweepersoonsbed in mijn kamer lag zo lekker, dat ik in zeesterhouding ging slapen.

Dinsdag 4 april

Dinsdag had ik wat slaaptekort, aangezien ik rond half 3 wakker werd en pas om half 6 verder kon slapen. In de tussentijd keek ik wat anime, downloadde ik de app Miitomo (wat nog best leuk is) en at ik chips (mijn chipsobsessie loopt echt uit de hand, help). Om kwart voor 8 ging de wekker, fietste ik naar de universiteit voor een practica waarbij we ons marketingproject bespraken (ik kan een video maken met een uitleg voor het product dat wij als groepje hebben bedacht, dat wordt nog eens een werk…) en had ik twee tussenuren voordat ik mijn hoorcollege toegepaste statistiek had. Hierin studeerde ik vooral en zette ik mijn gezicht op een baby, Barack Obama en de Mona Lisa door de app FaceSwapLive. Tijdens mijn hoorcollege deed ik pogingen om op te letten, wat ook echt bleef bij pogingen. Eenmaal weer terug in mijn kamer deed ik mijn huiswerk, deed ik boodschappen, kookte ik samen met mijn huisgenootje taco’s en aten we met z’n drieën aan tafel, waarbij we wel 2 uur lang hadden gepraat. Daarna bereidde ik me snel voor op mijn practicum de dag erna, blogde ik wat en keek ik nog wat anime.

IMG_5091

Woensdag 5 april

Pfoeh, woensdag begon met een afknapper! Ik werd wakker met een schorre keel en ik zat weer flink te hoesten. Hoewel ik plannen had voor de avond, deed ik deze dag rustig aan. Ik moest eerst naar de universiteit voor twee practica en ondertussen deed ik opdrachten voor een werkstuk. Daarna ging ik snel naar huis, repareerde ik samen met mijn huisgenootje de wc-bril (oftewel, zij ging schroefjes vastzetten en ik keek toe) en ging ik door met mijn huiswerk. Na wat uurtjes werk startte ik met het boek Reboot, dat binnenkort in het Nederlands wordt uitgebracht. Eerste indruk: DIT BOEK IS GEWELDIG! Daarna warmde ik wat macaroni op, las ik verder in Reboot en keek ik nog wat anime. Daarna las ik Endgame 2: De Luchtsleutel uit. Daarna las ik het eerste deel in de manga No Game No Life. Achteraf ging ik nog even verder in Reboot, want ik kon het niet laten liggen!

IMG_5075

Mooie momenten van deze dag:

 • De anime die ik momenteel kijk is Food Wars, één van de meest rare anime die ik ooit heb gezien. Binnen een paar seconde in een aflevering scheurde iemand uit zijn kleren omdat het eten zo lekker was en één karakter heeft alleen een schort aan, voor de rest niks. Het is een soort kookserie maar dan met de meest vreemde momenten ooit in de geschiedenis van koken. Ik weet niet hoe ik binnen twee dagen acht afleveringen heb gezien, het is zo debiel…
 • Een studiegenootje zei eerst wat over Dutch Comic Con en vervolgens: ”Ik vind jou echt een type die daar naartoe zou gaan!”, dus ik kon meteen enthousiast vertellen over anime en cosplayers. Hij bleek dus ook anime te kijken, maar nou net niet de anime die ik keek.
 • Ik zette in de ochtend een foto op Instagram met mijn zieke koppie en een shirt en mok van Doctor Who en binnen een uur wensten wel acht mensen mij beterschap.
 • Ik kreeg allemaal toffe reacties op mijn Room Tour. Nu maar hopen dat er mensen zijn die mijn kamer eens van dichtbij willen bekijken, want naast familie heb ik nog geen bezoek gehad!
 • Voor een marketingproject (zelf bedenken van een product) moeten we als groep een filmpje maken. Ik ga allemaal tekeningen maken en daaronder babbel ik een verhaal over ons product de Funplaywatch (een iWatch waarbij kinderen buiten spellen kunnen spelen, zodat ze niet alleen maar binnen gamen), dus ik kon weer wat tekeningen maken!
 • Ik las in ons marketing project ”We hebben ff overlegd”… Sinds wanneer typen studenten ”ff” in hun verslag? Het deed pijn.
 • Tijdens marketing had ik een antwoord goed van een multiple-choice vraag, waarbij de lerares zei dat ik een genius was.

Donderdag 7 april

Ook deze dag was ik wat ziekjes, dus ik bleef maar thuis. Ik had geen college, sliep wat uit, las Reboot uit (wow het was zo episch), keek nog even twee afleveringen van Food Wars (waarom? ik heb geen idee…) en nam met mijn zieke hoofdje een video op, die vandaag online staat op mijn YouTubekanaal! Daarna ging ik verder met mijn vaardighedenonderzoek, blogde ik wat, keek ik twee afleveringen van Shadowhunters en ging ik in de avond nog even chillen met twee huisgenootjes (oftewel YouTube-videos kijken van Beautygloss en rare clips van 20 Seconds To Mars). Ik dook vroeg mijn bedje in, want de dag erna zou ik het heel druk hebben en moest ik wel uitgerust zijn! Voordat ik ging slapen, las ik nog even het eerste hoofdstuk van Duizend stukjes van jou, dit boek gaat mij vast bevallen!

Vrijdag 8 april

Op de vrijdag had ik mij wat verslapen, dus haastte ik mij snel, want ik ging een dagje naar Breda en Eindhoven! Om 12 uur had ik afgesproken met Lieke in Breda, waarin we de hele stad afgingen. We zijn vele nerdwinkels afgegaan, zoals stripwinkels, gamewinkels en natuurlijk wat boekhandels. Bij een boekhandel maakten we een praatje met Grietje, die ook in het boekenpanel zit van De Wereld Draait Door! Ze vroeg nog om een foto met haar, waar wij natuurlijk ja op zeiden! Ik kon het ook niet laten om wat dvd’s te kopen, die je tegen gaat komen in mijn Haul van de maand april. In de middag spraken we met de beauty Ellis af en namen we de trein naar Eindhoven. Daar kocht ik wat broeken bij de Primark, aten we wat bij de MacDonalds en gingen we naar de Leesbeesten Leesclub bij boekhandel van Piere over Hof van Doorns en Rozen. Wat was het een drukke leesclub zeg! Het was erg gezellig om over het boek te kletsen en de boekhandel rond te neuzen. Daarna nam ik snel de trein naar huis en dook ik mijn bedje in, weer terug in Katwijk.

Mooie momenten van deze dag:

 • Lieke en ik kochten 4 donuts voor maar één euro. Terwijl zij binnen no-time een donut naar binnen had gesmikkeld, ging ik juist genieten van het moment en had ik een intense smaaksensatie.
 • Ik kon voor 10 euro 4 dvd’s kopen bij de Cex, aanrader!
 • Ellis beloofde dat ik haar inspiratie word voor haar gedicht die ze moet schrijven.
 • Volgens Ellis ben ik knap en heb ik allemaal chickkies achter mij aan, de gekke meid.
 • In de vlog van Ellis praat ik over sexy billetjes en JungleBook-onderbroeken.
 • Bij Boekhandel van Piere kwam Maud (een bloglezer) langs om mij te zien, maar ik had haar dus niet herkend in het begin, oeps… Gelukkig stapte ze nog op mij af en hebben we nog even een praatje gemaakt. Achteraf zei iedereen dat ik vet ongemakkelijk was, maar Maud vond het meevallen, hoera!
 • Tijdens de leesclub kon je nog je boekentips helpen met behulp van een briefje, waarop je het boek aanraadde. Ik deed dat bij het meesterlijke boek Oog om oog van Buddy Tegenbosch.

IMG_5125

Zaterdag 9 april

Ook op de zaterdag was ik nog niet helemaal lekker, maar ook toen had ik een flinke agenda. Eerst ging ik naar mijn toneelvereniging om een groep van kinderen van 13-16 te begeleiden, daarna vierde ik de verjaardag van mijn neefje met de familie en gaf ik aan hem de eerste volume van One-Punch Man en een dagticket voor Animecon. We hebben heerlijke taart kunnen eten, met een bijbehorend boek op de achtergrond! Aan het eind van de middag kwamen we thuis, schreef ik dit blogje en ging ik in de avond even langs een feestje van een oud-collega, waarbij ik met iemand plannetjes zat te smeden voor een YouTube-video. Toen ik thuis kwam las ik tot 1 uur De appeltaart van hoop, echt één van mijn favoriete boeken. Het is echt ZOOOOO mooi! Recensie volgt nog.

IMG_5132

Hoe was jouw week?

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. haha in Miitomo is mijn poppetje ALTIJD bij jou op bezoek. denk door je voorraad chips hoor.

  1. Die chips trekt andere Miitomo’s aan als een malle.

 2. Haha, mijn zusje heeft een cosplay gemaakt uit Food Wars (Erina), vandaar dat ik de serie ken… Nou ja, ik ga ‘m niet kijken 😛 Genoeg andere dingen die mij een stuk interessanter lijken.

  1. Haha, goed idee hoor. De laatste afleveringen die ik had gezien waren redelijk ”normaal” maar je weet het maar nooit met zulke series…

 3. Hahahaha ik moet echt hard lachen. En dat boek moet ik nu lezen natuurlijk.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.