De wekelijkse avonturen van een Fanboy #104

Wat was het toch weer een weekje! Ik ging vorige week een weekendje weg met de familie omdat mijn moeder zestig is geworden, maar ik heb ook een gesprek gehad met mijn scriptiebegeleider. Ook heb ik lekker gelezen en bezocht ik een evenement. Een drukke week dus, kijk je mee naar wat ik allemaal heb beleefd?

 

Vrijdag 11 mei

Mijn moeder is jarig! Na het feliciteren en cadeautjes geven pakten we de auto in en gingen we naar een hotel in Garderen, die echt prachtig was. Er was zelfs een zwembad en de medewerkers hadden vanwege mijn moeders verjaardag onze kamers omgeboekt naar luxere kamers! In de middag gingen we met z’n allen klootschieten, wat eerder klootzoeken was geworden… Blij klootschieten zit je met twee teams die telkens een hun eigen bal verder gooien tijdens een wandeling, waarbij de groep die het minst heeft gegooid wint. Halverwege de wandeling zorgde mijn moeder ervoor dat haar bal in de bosjes viel, waarbij we een half uur naar die bal hebben gezocht… Dat was dus niet echt een succes, maar gelukkig hebben we er wel om kunnen lachen! Terug in het hotel namen we een frisse duik in het zwembad en hebben we een driegangendiner gehad in het hotel. Genieten! In de avond speelden we nog wat kaartspellen met elkaar.

Zaterdag 12 mei

Op de zaterdag had we een actieve dag op de planning. We gingen namelijk naar een klimpark. Ik heb dit jaren geleden gedaan en toen deed ik het met veel plezier, maar nu heb ik doodsangsten uitgestaan… Zelfs de vijf meter vond ik te eng, dus na een eerste parcours stopte ik er mee! Na het klimpark hadden we nog een bakkie gedaan (met overheerlijke appeltaart die echt GROOT was) en gingen we weer zwemmen en zonnen bij het zwembad, waar ik verder las in The fates divide. Aan het eind van de middag gingen we naar Harderwijk om daar bij La Cubanita te eten. Ik ging echt los op al dat eten! Terug in het hotel aangekomen deden we nog wat spellen en keken we naar het songfestival.

Zondag 13 mei

De laatste dag van het weekendje weg! We pakten onze spullen in, ontbeten in het hotel en gingen nog wat activiteiten doen voordat we thuis zouden komen. Zo gingen we langs de schaapkooi, gingen we de stad Amersfoort in en moest ik weer een appeltaartje eten. Minimaal vijf kilo aangekomen dit weekendje? Het is een mogelijkheid… Op de terugweg las ik verder in The fates divide en in de avond keek ik naar de film The Death Cure, die beter was dan verwacht. 

Maandag 14 mei

Maandag was het weer tijd om terug naar Rotterdam te gaan. Ik blogde daar wat en studeerde weer een hoop, om vervolgens een nieuw bestuurslid van mijn vereniging te interviewen. Daarna kocht ik twee boeken bij de Donner en deed ik boodschappen. Het was alleen warmer dan verwacht, dus ik kwam oververhit thuis en had daar de rest van de dag last van. Benauwdheid, hoofdpijn, het is echt vervelend af en toe als je niet kan zweten! Gelukkig deed ik rustig aan, at ik met mijn huisgenootjes en las ik verder in The fates divide

Dinsdag 15 mei

Ik begon de dag met het werken aan mijn scriptie. Ik blogde ook een beetje en ik had The fates divide uitgelezen die dag! Het was weer een warme dag, maar uiteindelijk kon ik in de schaduw met wat huisgenootjes in de tuin zitten. In de avond ging ik Bloed en Beenderen lezen, wat een gaaf boek tot nu toe zeg!

Woensdag 16 juni

Ik startte de dag met het lezen van Bloed en Beenderen. Daarna blogde ik weer wat, om vervolgens hard aan de slag te gaan voor mijn scriptie. Uiteindelijk ging ik naar de universiteit en had ik mijn gesprek met mijn scriptiebegeleider, waarin we mijn scriptievoorstel bespraken. Mijn begeleider was erg enthousiast en gaf me nog wat tips waardoor ik verder aan de slag kan. Als het goed is kan ik mijn scriptie ook voor juli af hebben, wat heel fijn zou zijn! Ik kwam weer erg blij thuis en had in de avond een borrel van mijn vereniging. 

Donderdag 17 juli

Donderdag was een drukke dag. Ik werd vroeg wakker, pakte mijn spullen in en bracht alles bij mijn ouders. In de trein las ik verder in Bloed en Beenderen. Daarna kwam ik aan in Amsterdam, waar ik met mijn fangirl wat boekhandels af ging (en ja, ik kocht een boek, namelijk De fantastische wereld van J.K. Rowling). Uiteindelijk gingen we naar de bieb voor het OBA YA Festival, wat we eigenlijk vonden tegenvallen. Er waren maar een paar YA-lezers en vooral een grote groep aan brugklassers (die verplicht kwamen). Hoewel het programma qua workshops erg leuk was, waren de gillende kinderen (en de muzikanten die keihard op trommels bonkten) een stoorfactor. Dit was haast geen YA-festival! Meerdere standjes hadden ook afgezegd en de standjes die er waren, hadden nauwelijks wat verkocht. Zo ontzettend jammer! De bibliotheek had het of moeten houden op brugklassers, of het evenement goed moeten promoten zodat er veel YA-lezers op af kwamen. Het was nu wel een aardige geldverspilling, hoewel ik de schrijvers en de workshop van Emmy erg leuk vond (op de foto hieronder werkte ik hard aan een quotekaart, die je ook kon opsturen naar iemand)! Jammer dat een groot deel van de bezoekers de YA-sfeer naar beneden haalde. Op de terugweg naar huis begon ik aan De fantastische wereld van J.K. Rowling) en gaf ik thuis nog bijles in eindexamen economie bij een bijleskindje. 

Vrijdag 18 juli

De vrijdag was een vrij rustige dag. Ik las De fantastische wereld van J.K. Rowling uit (een informatief boekje over de Harry Potter-boeken, maar was vrij gedateerd omdat in die tijd nog maar vier boeken uit waren), werkte verder aan mijn scriptie en tijdens het avondeten keek ik nog naar een nieuwe aflevering van Pokémon en Modern Family. Na wat bloggen las ik verder in Bloed en Beenderen en ging ik vrij vroeg slapen, aangezien ik vrij moe was en in het weekend een uitje had gepland naar het buitenland… Waar ik heen ging? Dat lees je volgende week!

 

En, hoe is het bij jou, zit je ook net als mij aan mijn scriptie?

2 reacties

    • Indy op mei 27, 2018 om 10:25 am
    • Reageer

    Heey, wilde deze recensie eigenlijk ergens anders plaatsen maar ja. Je blog is supertof. En nu komt mijn rare vraag: Kun je een soort “room tour” op je blog doen waar we zien hoe je kamer eruit ziet, en wat voor geeky stuff je hebt. Lijkt me tof. Lekker doorgaan met bloggen!

    -I

    1. Dank je wel Indy! 🙂 En Room Tours heb ik toevallig al geschreven! Zie hier mijn kamer in Rotterdam: https://nerdygeekyfanboy.com/het-leven-van-een-fanboy/room-tour-mijn-kamer-in-rotterdam/ 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.