De wekelijkse avonturen van een Fanboy #12

Deze week was in het begin hels, maar werd ontzettend tof! Ik moest namelijk deze week mijn laatste tentamen maken, daarna kon ik eindelijk beginnen aan mijn vakantie! Een week waarin ik een aantal leuke dingen deed en ook nog flink wat boeken las.

 

Zaterdag 18 juni

Op de zaterdag heb ik vooral geleerd voor mijn tentamen. Alle collegeslides doorkijken, mijn boek doorbladeren, oude practica doorlezen, genoeg te doen! Na al het leren ging ik weer door met Vertel me drie dingen, een geweldig boek! Helaas werd ik ruw verstoord tijdens het lezen, want ik moest naar de dansvoorstelling van mijn zusje in een grote theaterzaal. Mijn zusje doet aan jazzballet en danste mee in vier acts en ze deed het heel goed! Het thema van de voorstelling was schilderijen en mijn zusje (en ook de kleine groepen van kindjes van 9 of lager) was fantastisch, alleen was de techniek echt heel slecht en vond ik het klassieke ballet van de oudere danseressen wat saai. Tijdens de pauze kon ik genieten van ongemakkelijke vragen van mijn tante over mijn liefdesleven en mijn nichtje die schoenen had MET LICHTJES AAN DE ONDERKANT!!! Achteraf reden we om zodat we langs de Mac konden (kipnuggets, nom nom nom) en ging ik erna snel naar bed en las ik Vertel me drie dingen uit.

Zondag 19 juni

Op de zondag heb ik proeftentamens gemaakt, leerde ik weer hard en daarna las ik de laatste drie volumes van de Ruby & Sapphire mangabox, het einde was zo tof! Ik wil zo graag ook de volgende delen over Firered & Leafgreen kopen, want dit was een fantastische afsluiter. In de avond deed ik voor de tweede keer het anonieme Twitterspel met 49 deelnemers, was lachen!

Maandag 20 juni 

Op de maandag ging ik weer terug naar Rotterdam, waar ik weer veel zat te leren. Ik at nog samen met huisgenootjes, werd zeiknat geregend toen ik boodschappen ging doen en ik keek de nieuwe aflevering van Game of Thrones (was heerlijk). In de trein richting Rotterdam las ik ook het tweede deel uit van Een wereld zonder hemel, namelijk De Eindeloze Nacht. Ik ging wel redelijk vroeg slapen, want ik moest goed uitgerust zijn voor mijn tentamen!

Dinsdag 21 juni

Dinsdag was de dag aangebroken, mijn laatste tentamen kon ik gaan maken! In de ochtend leerde ik de laatste stukjes en ging ik richting de universiteit. Het tentamen was wel lastig, maar hopelijk heb ik een voldoende gehaald. Daarna vierde ik mijn beginnende vakantie met chips en Adventure Time (rond de 20 afleveringen gekeken, wow).

Ik begon de vakantie met een stapel boeken die ik snel ga lezen!

Ik begon de vakantie met een stapel boeken die ik snel ga lezen!

Woensdag 22 juni

Aangezien de vakantie voor mij was begonnen, ging ik een dagje flink veel lezen! Ik zit op de bovenste verdieping van mijn studentenhuis, dus ik zette mijn raam op een kiertje en ik las Eenzaam en extreem ver weg, een boek waar ik gemengde gevoelens over heb. Rond het middaguur ging ik met een huisgenootje in de tuin zitten, kletsten we wat en las ik een deel uit 2C van Mirjam Mous. Na een uurtje werd het toch te warm, dus ging ik weer naar binnen en las ik 2C uit, wat spannend zeg! Aan het eind van de middag keek ik nog de tweede aflevering van Outcast, at ik samen met huisgenootjes en daarna ging ik door naar een verjaardag van iemand uit mijn jaarclub. Ik was uiteindelijk wel erg moe, dus ik ging na 12 uur naar huis. Dat was maar goed ook, want een paar uur later ging het enorm stormen!

De tijden waarin de dames mij zo snel beet wilden pakken mis ik wel.

De tijden waarin de dames mij zo snel beet wilden pakken mis ik wel.

Donderdag 23 juni

Op de donderdag stond ik vroeg op, want ik ging weer terug naar Katwijk. Mijn ouders zijn namelijk een weekje weg en mijn zusje kan een flinke rotzooi maken (love you sister), dus kwam ik thuis om eventueel wat op te ruimen, te koken en op het huis te passen. Snel mijn laatste spullen inpakken en gaan! Net voordat het begon te regenen zat ik in de trein, alleen toen ik in Katwijk was merkte ik lichte regen. Toen ik binnen was, pakte ik mijn spullen uit en maakte ik een klein begin met het herindelen van mijn boekenkasten (een paar grote boeken op mijn kamer mogen beneden worden neergezet, dus ik heb wat meer ruimte gekregen. Ook keek ik even wat fotoalbums door van vroeger, waarin ik onder andere deze foto hierboven zag. Daarna fietste ik naar Fleurine (de Booktubequeen van Nederland die toevallig ook bij mij in het dorp woont) voor een speciaal project waar we aan moesten werken. Ik kwam helemaal zeiknat aan door de regen, maar de gelukkig was het enorm gezellig en hebben we ons project af kunnen maken. Daarna ging ik door naar huis, deed ik boodschappen met mijn zusje, gingen we samen eten en keken we de derde aflevering van Outcast. In de avond werkte ik verder met het herinrichten van mijn boekenkasten en keek ik de laatste afleveringen van Doctor Who seizoen 2.

Fleurine liet mij deze Uggs aandoen omdat we even snel naar buiten gingen en ik vond die zompige slofjes best geinig.

Fleurine liet mij deze Uggs aandoen omdat we even snel naar buiten gingen en ik vond die zompige slofjes best geinig.

Vrijdag 24 juni

Al vroeg stond ik op en deed ik mijn schoenen aan, ik ging namelijk weer eens hardlopen! Dit deed ik vorig jaar nog best vaak, maar vanwege de studie had ik er geen tijd meer voor. Nu het vakantie is kan ik weer wat werken aan mijn conditie/poging doen om het lichaam van Four te hebben. Ik deed dit met de Zombie Run App, waarbij je een verhaal te horen krijgt en soms moet rennen wanneer zombies achter je aan lopen. Erg leuk om te doen! Ik kwam thuis wel uitgeput aan na vier kilometer en mijn zusje bleek ziek te zijn, dus we deden allebei rustig aan. Ik maakte mijn herinrichting van mijn boekenkasten af, luisterde de podcast van Een fris en vurig liedje en ging wat blogjes vooruit plannen. Rond vier uur was het heerlijk weer, dus ik deed een spontane actie en pakte de fiets naar het strand. Ik ging het hele strand aflopen en pootjebaden in de zee. Het was zo ontspannend, ik dacht gewoon sinds tijden eens aan helemaal niks, ik kon mijn hoofd even helemaal leeg maken! Daarna ging ik naar huis, keek ik weer wat afleveringen van Adventure Time en maakte ik nog wat blogjes af.

IMG_6166.JPG

Dit was weer mijn week! Een week met in het begin wat veel werk voor mijn studie, maar daarna wat rust. Een mooi begin van de vakantie!

Hoe is het bij jou?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.