De wekelijkse avonturen van een Fanboy #155

De afgelopen week had ik het fantastisch. Ik was in het begin op vakantie in Tokyo en eenmaal thuis aangekomen had ik nog een geeky weekje. Mijn nieuwe studieblok is ook weer begonnen, maar deze is vrij rustig, dus ik ga een mooie periode tegemoet!

 

Zaterdag 4 mei

Mijn blogjes over Japan zullen de komende weken verschijnen, dus ik ga niet uitgebreid nu vertellen over de vakantie. Wel kan ik zeggen dat we deze dag naar Ueno gingen (mooi park), Asakusa (traditionele wijk met veel marktkraampjes) en Tokyo Sky Tree (grote toren, maar we gingen juist het winkelcentrum eronder verkennen). We hadden vooral genoten van Asakusa, echt een fantastische wijk!

Zondag 5 mei

Op de zondag bezochten we twee wijken: Shinjuku en Ikebukuro. Shinjuku vooral voor een hoog gebouw waar we in gingen voor uitzicht, Ikebukuro voor een groot winkelcentrum vol toffe activiteiten. Ook dit was zeker een geslaagde dag!

Maandag 6 mei

Dit was onze laatste dag dat we de stad konden verkennen. We hadden eind van de ochtend gereserveerd voor het Pokémon Café, wat nog leuker was dan verwacht! Daarna bezochten we nog wat Pokémon Centers en hadden we een dagje in Akihabara, lekker rondgestruind in winkels! In de avond spullen inpakken, want de volgende dag zouden we weer naar huis gaan.

Dinsdag 7 mei

Tijd om naar huis te gaan! We moesten al opstaan om 6 uur, want we gingen eerst met de metro. Na een uur in de metro kwamen we aan in Narita, checkten we in en hadden we een vliegreis van tien uur. Op de terugreis keek ik drie films, zoals Eddie the Eagle, Wonder Woman en The Lego Movie. Ook las ik in Caraval. We hadden een tussenstop in Helsinki en na de tweede vliegreis werden we opgehaald bij het vliegveld door mijn ouders. Thuis met z’n allen eten, even bekijken wat ik had gemist qua studie en dan snel naar bed, want we waren doodop!

Woensdag 8 mei

Ik moest nog wat wennen aan het nieuwe slaapritme, dus ik was erg vroeg al wakker. Ik werkte aan mijn studie en deed wat dingen voor mijn blog, om vervolgens naar Tilburg te gaan. Ik las Caraval in de trein en bij de kamer van mijn fangirl hadden we verteld over onze reis aan haar huisgenootjes. Al snel kwamen vrienden ons ophalen, want we gingen naar Detective Pikachu! Mijn recensie is gisteren online gekomen, wat een geweldige film is dat zeg!

Donderdag 9 mei

Het was weer tijd om naar huis te gaan. Ik las Caraval uit in de trein en ik begon aan Meester Legende. Thuis maakte ik veel foto’s van mijn boeken en spullen die ik in Japan kocht. Ik studeerde weer wat, maakte wat blogs en ik keek naar Game of Thrones (door mijn vakantie liep ik twee afleveringen achter). Aan het eind van de middag ging ik naar het ziekenhuis, ik had namelijk een MRI voor mijn knieën. De reumatoloog denkt niet dat er iets is, maar de radioloog wilde toch een MRI om dingen uit te sluiten. Het was een lange zit (een uur lang) en thuis aangekomen keek ik verder met Game of Thrones en was ik weer aan het bloggen.

Vrijdag 10 mei

Ik begon de dag met wat bloggen, om vervolgens naar Leiden te gaan. Ik ging de stad in, maar sprak ook met Eline van All The Feels af om Huntik te kijken. Deze serie keken we een tijdje terug (echt een verschrikkelijke kinderserie), dus we wilden lekker cringen en verder kijken. Een hele middag zaten we te kijken! Daarna vertrok ik naar Zoetermeer, at ik met Esmee van Leesmee en gingen we naar de Boekverslinders Leesclub waarbij we Vroeger is alles wat ik van je heb bespraken. Wat was het weer een leuke editie! De volgende keer gaan we De Executie van Daniëlle Bakhuis lezen. In de bus las ik telkens Vlam van Alice Broadway (die ook naar Yaltival komt!) en toen ik uit de bus kwam, ging ik met mijn vader, vriend van mijn zusje, neefje en oom naar Detective Pikachu! Voor de tweede keer dus… Hij was nog steeds fantastisch om te zien!

 

Dit was mijn weekje. Pfoeh, wat had ik toch genoten! Volgende week moet ik wel weer even aan de slag met het normale leventje (werken, studeren, bloggen en meer), maar de vakantie is in ieder geval iets geweldigs om op terug te kijken. En, hoe is het met jou?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.