De wekelijkse avonturen van een Fanboy #17

Oeps! Ik heb even een pauze genomen met De avonturen van een Fanboy. Dagelijks bijhouden wat ik allemaal deed in de vakantie lukte niet helemaal, dus vandaar dat ik nu weer verder ga met deze rubriek nu het studiejaar is gestart.

 

Om je een idee te geven wat ik deze vakantie nog allemaal heb gedaan, hier een kort overzichtje:

 • Ik ging op vakantie naar Londen voor Young Adult Literature Con en beleefde daar vele leuke avonturen! Auteurs spreken, Londen verkennen, als Peeta mijn Katniss vinden op de conventie, wat een feest!
 • Ik ging een dagje naar Den Haag en ging onder andere naar wat nerdwinkels en naar de bioscoopfilm The Legend of Tarzan, waar je hier een recensie over kan lezen.
 • Mijn commissie (die verantwoordelijk is voor het magazine van mijn studentenvereniging) organiseerde een feest op de vereniging en ik hielp mee. Een hele gezellige avond waarbij ik flink had geholpen!
 • Ik bezocht het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam aangezien daar een tentoonstelling was van Pokémon Go. De tentoonstelling was eigenlijk best klein, maar de rest van het museum was heel leuk om te zien.
 • Ik ging meerdere dagen naar het strand, soms het huisgenootjes, soms met wat vrienden uit Katwijk. Op een avondje ging ik zelfs spontaan de zee in rennen, want daar had ik zin in (achteraf wel een verkoudheid, maar dat was het waard).
 • Ik deed nog een dag een kleine citytour door Utrecht en Eindhoven, heel vermoeiend (en stikheet), maar wel heel leuk!
 • Pokémon werd opeens weer een serie die ik vaak keek in de vakantie, oftewel meer dan 150 afleveringen kijken, oeps.
 • Ik deed een marathon van 25 uur met de serie Avatar The Last Airbender en ik hield het vol!
 • Mijn moeder en ik gingen naar de boekhandel in Sassenheim, waar Astrid Hallewijn haar boek liet signeren waarin de hoofdpersoon Joost heet!
 • Ik bezocht Amsterdam Comic Con, ging cosplayen als Peeta met een Katniss aan mijn zijde, leerde vele nieuwe mensen kennen (iets met een awkward strontvlieg die ik wist te ontmaskeren en die totaal niet zo verlegen hoefde te zijn) en deed mee aan de cosplaywedstrijd daar. Mijn verslag over deze dag kan je hier lezen, en hier kan je zien wat voor spullen ik er heb gekocht.
 • Ik nam samen met Eline (All The Feels) een podcast op, waarin je kan luisteren naar ons gebabbel over boeken, series, films, chips, games en complottheorieën. Deze kan je hier luisteren.

Maar goed, deze week was ook weer lekker druk! Mijn studiejaar is begonnen (hier vertel ik er wat meer over), dus ik kon weer in de collegezalen gaan zitten!

Maandag 29 augustus

Op de maandag was het de eerste collegedag van het jaar. De meeste studenten hadden een rustige introductie of hoeven pas volgende week te beginnen, maar ik kon meteen aan de slag. In de ochtend typte ik meteen wat blogjes, las ik blogs van andere (boek)bloggers, verstuurde ik nog wat mailtjes en deed ik een poging tot het opruimen van mijn bureau (het bleef bij een poging). Het hoorcollege in Fiscale Economie was nogal saai (een professor in een stikhete zaal horen praten over belastingrecht is nogal deprimerend aan het begin van je studiejaar), maar erna ging ik snel naar mijn kamer. Daar besteedde ik veel uren aan het lezen van mijn studieboek en ik at nog samen met mijn huisgenootjes. In de avond at ik nog taart met mijn huisgenootjes om een verjaardag te vieren en achteraf las ik nog wat van Mislukt van Iris Boter.

Dinsdag 30 augustus

Ook deze dag stond ik redelijk vroeg op en werkte ik meteen aan mijn blog, met wat afleveringen van Pokémon op de achtergrond. Om 1 uur was het weer tijd voor college, Internationale Economie deze keer! Dit hoorcollege wordt gegeven in het Engels, maar het was goed te volgen. Eenmaal thuis aangekomen deed ik mijn huiswerk voor dit vak en maakte ik meteen wat samenvattingen (vooruit werken heet dat, ik ben echt een nerd). Daarna keek ik samen met huisgenootjes twee afleveringen van How I Met Your Mother. Mijn zusje kwam begin van de avond bij mij, ze kwam een nachtje logeren! We hadden samen met huisgenootjes zelfgemaakte pizza gemaakt en achteraf keken we slechte programma’s op tv. Ook aten we de chipssmaak Patatas Bravas, waar we op Snapchat ook een review hadden gemaakt (we gaven deze chippies een 7).IMG_7583

Woensdag 31 augustus

Mijn zusje houdt nogal van uitslapen, dus toen ik eenmaal wakker werd, ging ik in alle rust Mislukt van Iris Boter uitlezen (wat nogal veel pijn deed). Daarna keken we de laatste twee afleveringen van het eerste seizoen van Fear The Walking Dead, aangezien we deze serie altijd samen kijken. Na een lunch in het zonnetje zette ik mijn zusje af bij de bushalte en ging ik door naar mijn hoorcollege. Na mijn hoorcollege deed ik nog wat studiewerk thuis, ging ik door met bloggen en las ik nog wat blogjes. In de avond kwam één van mijn huisgenootjes eindelijk weer naar Rotterdam, dus gingen we even bijpraten. Ik voelde me niet helemaal fit, dus daarna ging ik mijn bedje in, blogde ik verder en las ik een stuk uit Verdermeer van Tahereh Mafi, wat een geweldig boek!

Donderdag 1 september

De maand september beginnen, op naar Hogwarts!… Of toch niet. Nee, deze dag kon ik naar de universiteit voor twee colleges! Ik begon de ochtend met wat lezen van blogjes, ik pakte mijn spullen in en zat uiteindelijk drie uur op de universiteit. Daarna nam ik het openbaar vervoer naar mijn ouderlijk huis. Thuis aangekomen keek ik wat YouTube-video’s, speelde wat spellen op mijn Nintendo DS en werkte ik aan mijn blog. Ik las nog wat verder in Verdermeer en ging vroeg slapen, want de dag erna moest ik heel vroeg op!

Vrijdag 2 september

Op de vrijdag ging ik om half zeven mijn bedje uit, ik ging namelijk reizen naar Kaatsheuvel, ik ging met het Best of YA Promoteam een dagje naar de Efteling! In de bus en de trein ging ik alvast De Graces lezen (ik kreeg een ongecorrigeerd leesexemplaar) en maandag (dus morgen) komt dit boek uit, en wat is hij gaaf! Vanaf tien uur heb ik met mijn mede-promoleden en nog twee medewerkers van de uitgeverij de Efteling onveilig gemaakt, wat een heerlijke dag! Onwijs veel geschreeuwd in achtbanen (alhoewel ik Melissa niet kon overtreffen, die gilde zelfs de hele boel bij elkaar in Villa Volta…), de Baron overleefd, gewonnen bij Joris en de Draak en nog het sprookjesbos bezocht (waar blauwe en roze duiven rondvlogen?). Achteraf konden we weer het openbaar vervoer pakken en eenmaal thuis aangekomen was ik doodop. Snel naar bed dus voor een grote nachtrust!IMG_7648

 

Dit was mijn eerste week van het studiejaar. Een productieve week waarin ik veel heb gedaan. Aan de slag gaan met de studie is wel vermoeiend, maar deze week is wel een stuk productiever geworden dan weken ervoor. Toch best lekker dat studeren!

Hoe is het bij jou, al aan het werk/de studie?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.