De wekelijkse avonturen van een Fanboy #24

De tentamenweek is weer voorbij, hoezee! Deze week heb ik verschrikkelijk veel geleerd, maar heb ik ook wat kunnen ontspannen. Zie hier hoe mijn studieweekje was!

 

Zaterdag 15 oktober

Op de zaterdag heb ik ontzettend veel geleerd. De hele ochtend en middag heb ik lopen leren en in de avond gunde ik mezelf wat rust door het spelen van Pokémon Alpha Sapphire en het kijken van How I Met Your Mother (ik keek seizoen 4 uit terwijl ik daar donderdag mee begonnen was… Oeps…). Ook schreef ik nog een blogje af die enorm werd gelezen, namelijk de Do’s en don’ts in de boekenwereld.

Zondag 16 oktober

De zondag stond ook weer volledig in het teken van leren. Rond het middaguur kwamen mijn tante, oom, neefje en nichtjes langs om mijn kamer eens te zien. Ze vonden hem erg mooi en ik kreeg een cadeautje van ze, namelijk een mok van Mario World die van kleur verandert als je er thee in doet! Ontzettend leuk, dus na hun bezoek kon ik vrolijk door met leren. In de avond kwamen mijn ouders en zusje langs, wat ook erg gezellig was. Daarna ging ik weer wat tekenen en keek ik Toren C, de korte film ‘‘Hoe het zo kwam dat de ramenlapper hoogtevrees kreeg” (een dikke aanrader) en Zondag met Lubach.img_8147

Maandag 17 oktober

Dit was de laatste dag voor mijn eerste tentamen, waarbij ik weer druk heb geleerd. In de avond ging ik weer tekenen en keek ik veel afleveringen van Steven Universe (wat ik nu echt een geweldige serie vind, ik ben er echt dol op!). Mijn huisgenootjes waren weer thuis, dus daar kon ik af en toe even mee chillen als ik wilde pauzeren van het leren. Ik ging vroeg slapen, maar daarvoor las ik nog een stuk uit De strijd om Elementia. Op deze dag kwam ook de Do’s en don’ts in de boekenwereld online, waar enorm goed op werd gereageerd, bedankt iedereen!

Dinsdag 18 oktober

Dit was de dag van mijn eerste tentamen, dus ik stond vroeg op, las alle tentamenstof nog goed door en ging naar de universiteit. Het tentamen was redelijk moeilijk, maar ik denk dat ik een voldoende heb. Met een beetje geluk heb ik hoger dan een 7, dat maakt de kans namelijk groter dat ik volgend jaar buiten Europa kan om daar een aantal blokken te studeren. Na het tentamen wilde ik er even op uit, dus ging ik naar het centrum van Rotterdam en ging ik langs de Yendor en de Donner. Ik heb geen strip, graphic novel, manga of boek gekocht, maar ik heb wel een aantal leuke dingen gezien die ik wil kopen als mijn verjaardag voorbij is. Daarna ging ik naar huis, keek ik weer wat Steven Universe en blogde ik wat. Ik at samen met een van mijn huisgenootjes pizza terwijl we How I Met Your Mother gekeken, daarna was ik in mijn kamer en las ik het derde boek van Sword Art Online uit. Ook las ik een stukje in Unspeakable.

Woensdag 19 oktober

Woensdag kon ik weer aan de slag, ik ging weer aan de studie! Ik leerde deze dag veel voor fiscale economie (oftewel veel leren over belastingrecht). Ook kwam een huisgenootje in de middag langs die er een tijdje niet was geweest. Ze had haar sleutel niet mee, dus we gingen een middagje bij mij bijpraten en samen eten. Opeens hadden twee andere huisgenootjes een avondje vrij, dus deden we een spontaan avondje weg als uitje, we gingen namelijk naar de film Sausage Party in de stad. Mijn recensie over deze bijzondere en puberale film zal binnenkort verschijnen. Het was een late film, dus toen we thuis kwamen doken we allemaal meteen ons bedje in…img_8168

Donderdag 20 oktober

Op de donderdag heb ik alweer veel gestudeerd. Gelukkig hoef je bij fiscale economie niet al te veel te leren (de meeste informatie kan je namelijk in je wetbundel vinden als je weet waar je moet zoeken), dus ik moet niet meer onwijs veel blokken. Af en toe hield ik even een pauze en keek ik (alweer) wat afleveringen van Steven Universe, waar binnenkort ook een blogje van online komt. In de avond ging ik naar een vergadering op mijn vereniging waarbij ik de notulen moest maken, waar we veel hebben besproken. Na de vergadering ging ik meteen naar huis, maakte ik mijn notulen af, keek ik wat afleveringen Steven Universe (ik ben bijna bij, dat wordt nog even afkicken als ik bij ben met de serie…) en blogde ik nog wat.

Vrijdag 21 oktober

Dit was de laatste dag waarop ik kon leren voor mijn tentamen, dus ik stond vroeg op en begon met leren. Als pauze keek ik de laatste afleveringen van Steven Universe (nu moet ik wachten op nieuwe afleveringen, help!) en was ik rond vijf uur eindelijk klaar met studeren. Daarna ging ik bloggen, at ik wraps met twee van mijn huisgenootjes en blogde ik een avondje totdat ik ging slapen, want de dag erna zou ik in de ochtend mijn tentamen hebben!

 

Dit was mijn tentamenweek, hoewel die nog niet helemaal afgelopen was. De komende week kan ik weer meteen door met nieuwe vakken op de universiteit (een herfstvakantie had ik dus niet…), dus we knallen weer lekker verder!

Hoe was jouw week?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.