De wekelijkse avonturen van een Fanboy #26

De eerste week als 22-jarige, hoe verliep dat nou? Deze week had een hoop plus- en minpunten. Een hectisch weekje dus, waarin ik weer genoeg heb gedaan!

 

Zaterdag 29 oktober

Op de zaterdag studeerde ik in de middag en schreef ik wat blogjes die ik de afgelopen week online heb gezet. In de avond gaf ik mijn feestje voor vrienden en was ik geschminkt als de Joker, wat iedereen bijzonder goed vond lijken! Ik heb ontzettend leuke cadeautjes gehad en weer veel vrienden gesproken die ik normaal niet vaak zie. Het was erg gezellig en binnenkort zal ik een haul maken met alle spullen die ik heb gekregen. De visite bleef tot laat, dus na het feestje heb ik nog flink moeten douchen om al die schmink en haarspray uit mijn haar te halen…img_8239

Zondag 30 oktober

Zondag had ik ook een drukke dag. Mijn oma, oom en tante kwamen langs om nog even mijn verjaardag te vieren, hoewel ik die maandag pas jarig was. Ik kreeg meteen cadeautjes van mijn zusje en ouders en na het bezoek van mijn familie las ik De Never Evers uit. Daarna ging ik naar Amsterdam, ik zou namelijk naar het concert van mijn favoriete band gaan, Billy Talent! Hier zal binnenkort nog een blogje van online komen. Het was in ieder geval een prachtig concert en daarna kwam ik laat thuis.img_8321

Maandag 31 oktober

Mijn verjaardag! Ik was 22 jaar geworden en in de ochtend vertrok ik meteen naar Rotterdam, samen met veel cadeautjes die ik in het weekend had gekregen. Ik woonde nog een college bij, studeerde nog wat in de middag en deed boodschappen met een huisgenootje. In de middag las ik ook Guide to the Crystal Gems, waarbij ik volgens Goodreads mijn reading challenge heb gehaald. Nadat we met een groepje hadden gegeten hebben we mijn verjaardag gevierd (en kreeg ik weer erg leuke cadeautjes!) en ging ik daarna naar een studenten-Halloweenfeest met een van mijn huisgenootjes om mijn verjaardag feestelijk af te sluiten. Ik kreeg deze dag wel droevig nieuws te horen, namelijk dat Best of YA-schrijfster Helen Vreeswijk is overleden. Ik heb een paar van Helens boeken gelezen en haar vaak gezien en gesproken op evenementen en ze was een hele bijzondere, positieve en aardige vrouw die vol passie over haar boeken kon vertellen. Ik wens Helens nabestaanden heel veel sterkte in deze tijd.

Dinsdag 1 november

Op de dinsdag had ik vroeg college, waar ik helaas te horen kreeg dat ik een 5.5 heb voor een van de tentamens die ik laatst heb gemaakt. Hierdoor gaat mijn gemiddelde omlaag en kan ik waarschijnlijk niet volgend jaar buiten Europa studeren, dus dat was een flinke tegenvaller. Na mijn college zag ik The Merchandise House staan bij mijn universiteit, dus ik besloot mezelf even te trakteren met wat posters en een kalender. Ik zal hier nog een blogje over schrijven, want de webshop is heel gaaf en ik ben erg blij met mijn aankopen! In de middag studeerde ik en deed ik nog een middagdutje (want ik had niet zo veel geslapen die avond ervoor) en in de avond bezocht ik een vergadering van mijn vereniging, waarbij ik ook nog werd gefeliciteerd.

Woensdag 2 november

Op de woensdag had ik college en kreeg ik helaas te horen dat ik voor het andere vak waar ik tentamen in had gedaan een onvoldoende was, dus dat was een flink baalmoment. Deze dag blogde ik ook veel voordat ik naar colleges ging. Na mijn college deed ik een bakkie bij een vriend van mijn vereniging en ging ik naar de stad om de boekwinkel Donner onveilig te maken. Daar bestelde ik nog een boek en weer thuis aangekomen had ik nogal last van mijn buik, dus bleef ik de avond thuis en las ik De beproevingen van Apollo, weer een heerlijk boek van Rick Riordan!

Donderdag 3 november

Ik begon de dag met het bijwonen van een college statistiek en daarna heb ik veel gestudeerd. Ik at erg vroeg (terwijl ik een aflevering van Rick & Morty keek, een bizarre serie!) en daarna ging ik door naar mijn eerste bijles, ik werd namelijk gevraagd om een meisje te helpen met wiskunde. Ik was nogal nerveus omdat ik wel een goede bijles wilde geven, maar uiteindelijk ging het heel goed en werd ik gevraagd om vaker dit jaar te komen. Daarbij werd ik door het bijlesmeisje herkend van de boektrailer van Mel Wallis de Vries, ontzettend leuk! Daarna haastte ik mij door naar de vereniging, want ik moest notulen maken tijdens een vergadering. Daarna ging ik door naar huis, maakte ik mijn notulen af en keek ik nog wat filmpjes op YouTube.

Vrijdag 4 november

Op de vrijdag was het weer tijd om richting mijn ouders huis te gaan. Ik pakte snel mijn spullen in en pakte de trein. Thuis aangekomen besloot ik veel te bloggen en ging ik nog langs de huisarts en de kapper. In de avond had ik even rust en keek ik wat series (zoals The Walking Dead), las ik The Algebraic A to Z (een boek over Adventure Time) en maakte ik een begin aan Journal 3 (het boek dat ook voorkomt in de serie Gravity Falls). Ook keek ik samen met mijn ouders een programma over klonen, ontzettend interessant!

img_8389

Deze week was misschien niet de beste week, maar ik ben wel heel blij en dankbaar voor al mijn vrienden (en alle cadeautjes die ze gaven). De komende weken heb ik het waarschijnlijk wel druk met dingen voor mijn vereniging, concerten en meer. Mijn leventje zit niet stil!

Hoe was jouw week?

2 reacties

  1. Billy Talent! Zo gaaf!!!! Dat heb ik weer gemist dus, hoe was het?

    Groetjes Irene

    1. Het was heel gaaf! Woensdag komt mijn verslag ervan online! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.