De wekelijkse avonturen van een Fanboy #3

Dit is al de derde keer dat ik mijn wekelijkse avonturen vertel en tot nu toe worden deze berichtjes goed ontvangen. Deze week was het een drukke week, waarbij ik studiezaken heb afgewisseld met wat leukere dingen.

 

Zondag 17 april

Zondag was een rustige studiedag, ik heb namelijk rond de 10 uur mijn marketing geleerd. Op de dinsdag zou ik daar een tentamen van krijgen, dus ik had flink geblokt en vele rijtjes in mijn kop gestampt. Het was een vermoeiende dag en na het eind van mijn studiesessies leek ik net een zombie, dus als beloning las ik Sword Art Online Light Novel Aincrad 2 uit en keek ik de nieuwe aflevering van Draadstaal.

Maandag 18 april

Maandag was ook weer een flinke leerdag. Ik leerde voor mijn tentamen marketing en toegepaste statistiek en maakte ik wat oefententamens, die gelukkig redelijk goed gingen. Ook had ik even wat blogposts vooruit gewerkt als ontspanning en na een intensieve dag leren ging ik in de avond nog met mijn huisgenootjes Brugklas en Spuiten en slikken op reis kijken, een hele bijzondere aflevering…

Dinsdag 19 april

Mijn dag begon met mijn tentamen voor marketing. Normaal zitten er een hoop rare vragen in de tentamens, maar ik vond hem nog redelijk goed te doen. Ik heb geen idee of ik een voldoende heb, maar ik heb gelukkig mijn best gedaan. Na het tentamen fietste ik meteen door naar de supermarkt (we hadden geen wc-papier in huis en dat is toch wel één van de eerste levensbehoeften), maakte ik een proeftentamen voor statistiek en begon ik wat aflevering van Food Wars te kijken (waarom is mij een raadsel…). In de avond had ik een spontaan Skypegesprek met vrienden en gingen we opeens Habbo Hotel spelen, beetje nostalgisch maar vooral heel zielig. Als 21-jarige kon ik genoeg mooie sarcastische opmerkingen maken, dus met wat vrienden erbij wat het wel erg grappig. Toch had ik flink mijn avond verspeeld door dit debiele spel, maar aangezien ik de dag erna vrij was, keek ik nog wat afleveringen van Food Wars (WAAROM?) en begon ik aan One Punch Man, een hele coole anime! Daarna ging ik snel slapen, want de volgende dag zou ik weer even aan het werk moeten voor een tentamen!

Woensdag 20 april

Tot mijn verbazing werd ik vroeg wakker en begon ik meteen met het leren van statistiek. Na een oefententamen (alweer) te hebben gemaakt merkte ik wel dat ik het aardig onder de vingers had, dus rond de middag was ik helemaal klaar met het leren en keek ik het seizoen van Food Wars uit (samenvatting van de anime: nutteloze 10 uur waarbij het eten er vet lekker uit ziet, maar voor de rest is de hele serie vreemd) en keek ik weer One Punch Man. In de avond wilde ik even rust na al het leren en gingen we met wat huisgenootjes chillen, we keken Brugklas en Achter gesloten deuren (twee programma’s waarbij je je verstand helemaal op 0 kan zetten) en binnen twee minuten van Achter gesloten deuren konden we al het hele plot raden. Daarna keek ik nog even One Punch Man uit en ging ik snel slapen, want ik had een tentamen te maken de dag erna!

Donderdag 21 april

De ochtend was een ochtend vol paniek. Toen ik wakker werd en wat oude tentamens van statistiek door wilde kijken, lag de site van de universiteit eruit. Het tentamen was ook chaotisch, aangezien er op het tentamen zelf nog 5 wijzigingen werden aangebracht in verschillende vragen omdat ze verkeerd waren opgeschreven. Na tweeënhalf uur was ik klaar met mijn tentamen, ging ik terug naar mijn kamer, pakte ik al mijn spullen in en ging ik op weg naar mijn ouderlijk huis. De treinen werkten weer niet mee dus ik had wat vertraging, maar eenmaal in Katwijk aangekomen ging ik gauw in de tuin zitten met Duizend stukjes van jou. Na het avondeten boekte ik mijn vliegtickets en hostel voor Londen tijdens de dagen van YALC (Young Adult Literature Con, onderdeel van London Film and Comic Con), ik heb er echt onwijs veel zin in! Ik vertrek de donderdagochtend met het vliegtuig, ik heb een hostel in het centrum van de stad, ga waarschijnlijk op de vrijdag naar YALC en vlieg maandagavond weer naar huis. Daarna keek ik met de familie naar Geer & Goor zoeken een hobby, die eenzame bejaarden helpen om een hobby te vinden of oude hobby op te pakken.

Vrijdag 22 april

Vrijdag was een hele speciale dag, ik kon namelijk de auteurs van Yalfest interviewen! In de ochtend werkte ik nog wat aan mijn opdracht voor mijn studie, las ik wat uit Rivalen en ik stapte rond 1 uur in de trein om richting Utrecht te gaan. In de trein las ik uit Duizend stukjes van jou en in Utrecht aangekomen sprak ik af met Jikke, Melissa en Reza van het Promoteam. Bij de bushalte kwam Nanouk bij ons en gingen we naar De Klub, waar we in groepjes alle auteurs van Yalfest afgingen en onze vragen konden stellen. Hier zal ik binnenkort een blogpost van online zetten, maar ik vond de auteurs in ieder geval heel tof! Daarna gingen andere bloggers een persconferentie houden met de auteurs. Achteraf gingen Jessica en ik met de auto terug naar mijn huis en gingen we in de avond naar een theatervoorstelling van mijn oude toneelvereniging en heb ik vele vrienden zien stralen op het podium! Ook pakte ik in de avond de box van CelebrateBooks uit, waar ik deze week nog wat foto’s van online zet! Achteraf lagen we al snel in bed, want de dag erna zou ook volgeboekt zitten!

 

Wat er precies het weekend gebeurde tijdens de Yalfest-activiteiten? Dat lees je volgende week! Deze week was best stressvol met tentamens, maar nu kan ik genieten van een lekkere vakantie!

Hoe was jouw week?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.