De wekelijkse avonturen van een Fanboy #33

De laatste week van 2016 is voorbij. De afgelopen week heb ik veel terugblikken gemaakt naar dit jaar en nu bespreek ik alle activiteiten van de afgelopen week. Dit was mijn laatste weekje kerstvakantie, waarbij ik flink kon uitrusten, lezen, series/films kijken en meer. De feestdagen zijn voorbij en ik heb genoeg afgesproken met vrienden, familie en meer.

 

Zaterdag 24 december

Zaterdag was een bijzondere dag. Ik sliep wat uit en zag helaas dat ik een 5.3 voor een tentamen had, waardoor ik volgend jaar niet in het buitenland kan studeren. Dit was wel pijnlijk, maar ik wilde er voorlopig even niet aan denken en gewoon genieten van de vakantie. Ik schreef wat blogjes, keek naar The Seven Deadly Sins en speelde af en toe Pokémon Sun. In de middag ging ik richting mijn tante (die een tijdje al een nieuwe woning heeft, maar die ik nog nooit had gezien) en mijn neef (waar ik vroeger veel mee optrok) om even flink bij te kletsen. Daar at ik ook en toen ik eenmaal thuis was ging ik meteen door naar mijn andere neefje, hij trad namelijk op met zijn big band bij een kerstdienst. Na een lange avond kwam ik thuis en las ik nog Lemony Snicket A Series of Unfortunate Events voor het slapen gaan (het eerste deel).

Zondag 25 december

Kerst! We begonnen de dag met een kerstontbijt en het openmaken van wat cadeautjes (we deden dit jaar niet aan Sinterklaas of kerst met cadeautjes, maar mijn zusje was zo lief om voor iedereen een kleinigheidje te halen). Ik las het tweede en derde deel van A series of unfortunate events die dag en kwam veel verder in Pokémon Sun. In de middag kwam de familie van mijn moeder voor het kerstdiner, waarbij we nog veel familifoto’s hebben gemaakt en lekker hebben gegeten. Mijn neefje had zijn DS mee, dus wij hebben flink wat Pokémon geruild met onze spellen. Toen de visite eenmaal weg was, keek ik nog met de familie naar The Grinch, een van de leukste kerstfilms die ik ken.

Maandag 26 december

Tweede kerstdag! Ik had dankzij het vele eten de vorige dag wat last van mijn buik, dus ik deed het rustig aan. Ik keek naar wat afleveringen van The Seven Deadly Sins en speelde Pokémon Sun. In de middag gingen we weer langs de tante van afgelopen zaterdag en kwam nog een oom bij ons langs. Mijn zusje ging tijdens tweede kerstdag eten bij haar schoonfamilie, dus wij aten gewoon heerlijke kippenvleugeltjes. Na het eten heb ik nog weer wat Pokémon gespeeld en keek ik de film The Jungle Book (de nieuwe versie), die ik echt heel leuk vond! Voor het slapen gaan las ik The Geek’s Guide to Unrequited Love uit, die ik helaas iets vond tegenvallen.

Dinsdag 27 december

De dinsdag begon met het schrijven van wat recensies voor mijn blog, om vervolgens op bezoek te gaan bij mijn oud-regisseuse waar ik vroeger veel toneelstukken voor speelde. Zij kreeg deze zomer een dochter en nu had ik eindelijk tijd om die eens te zien. Het was even fietsen naar haar huis, dus ondertussen speelde ik wat Pokémon Go. Ik heb even flink bijgepraat toen ik er eenmaal was en weer terug thuis aangekomen keek ik naar de eerste aflevering van Yokai-Watch en speelde ik nog wat Pokémon Sun. In de avond ging ik naar wat oud-klasgenoten toe om bij te kletsen, wat een latertje werd. Gelukkig was het ontzettend gezellig!

Woensdag 28 december

Na wat te hebben uitgeslapen pakte ik al mijn spullen, ik ging namelijk weer terug naar Rotterdam. Op de heenweg ging alleen alles mis, ik had zelfs een uur vertraging en moest meerdere keren overstappen. Eenmaal moe aangekomen deed ik lekker rustig aan, sprak ik nog met een huisgenootje en deed ik nog wat dingen voor mijn blog. In de avond ging ik naar Breda, ik ging namelijk langs bij Lieke en haar vriend om te logeren! We hebben veel games gespeeld (van Exploding Kittens tot Rocket League) en we hebben verschrikkelijk hard gelachen.

Donderdag 29 december

Ik werd wakker op de bank bij Lieke en speelde wat Pokémon Sun voordat de rest wakker werd. We speelden nog even Pokémon en Mario Kart, om vervolgens naar het station te gaan. Ik zou eigenlijk meteen terug naar Rotterdam gaan, maar ging nog even de stad in voor wat boekhandels en de wintermarkt daar. Thuis aangekomen ging ik koken, wat bloggen en door naar een vergadering van een commissie. Terug thuis aangekomen werkte ik notulen uit van de vergadering en las ik een stukje uit The Case of Beasts, een boek over Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Vrijdag 30 december

Deze vrijdag was een redelijk rustig dagje, even tijd om wat te genieten van de vakantie! Ik begon de dag rustig aan met het kijken van wat filmpjes op YouTube, om vervolgens wat aan de slag te gaan met mijn blog. Een van mijn huisgenootjes kwam aan het eind van de middag thuis, dus we deden snel boodschappen, maakten macaroni en daarna las ik The Case of Beasts uit. Boyhood was op tv, dus die hadden we gekeken (mini-review: leuke opzet, maar soms wat langdradig). Daarna zapten we even door en kwamen we uit bij Harry Potter and the Chamber of Secrets, dus daar hebben we ongeveer de tweede helft van gezien.

Dit was mijn laatste week van 2016! Een lekker weekje gehad, volgende week kan ik weer knallen in de collegebanken. Ik heb 2016 in ieder geval goed afgesloten, op naar een mooi 2017!

Hoe was jouw laatste week van 2016?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.