De wekelijkse avonturen van een Fanboy #69

De eerste studieweek is aan de gang! De vakantie is na vele leuke weken aan de gang en ik kan weer aan de studie. In het eerste blok van mijn studie ga ik een vak herkansen en heb ik twee dagen in de week stage. Een vak herkansen klinkt wel chill (ik heb er anders al twee keer voor geleerd), maar het vak is wel heel lastig en heeft veel werk wat erbij komt kijken. Ik kan dus hard aan de bak!

 

Zaterdag 2 september

Zaterdag was een flinke blogdag. Ik zou de komende tijd minder kunnen bloggen door mijn studie en stage, dus ik plande nog veel blogjes in voor de komende maand. Ook deed ik wat technisch aan mijn blog, ik vernieuwde namelijk heel wat oude afbeeldingen op mijn blog omdat deze heel veel geheugen in beslag namen (mijn geheugen was bijna helemaal vol, dus ik moest wel dingen aanpassen). Dit was een enorm werk, dus ik heb aardig lang daaraan gezeten! Ook testte ik twee cosplays uit (Watanuki van Inu x Boku ss en Edward Elric van Fullmetal Alchemist). Ik pakte ook nog al mijn spullen in, want de volgende dag zou ik naar een conventie gaan en ging ik weer terug naar Rotterdam!

Zondag 3 september

Ik stond vroeg op en ging richting Amsterdam Comic Con. Dit is de tweede editie in Amsterdam en ik was heel benieuwd hoe het nu zou zijn. Je kan er alles over lezen in mijn verslag. Ik ging al vroeg weg, dus ik ging nog langs huis om mijn spullen op te halen en ik ging door naar Rotterdam, waar ik met vrienden mijn allereerste sessie van Dungeons and Dragons speelde. Wat een cool spel is dat zeg! Je maakt als het ware een verhaal met je eigen fantasykarakter. De sessie duurde rond de zes uur en daarna kwam ik uitgeput aan op mijn kamer. Uitrusten kon ik niet echt, want de volgende dagen kon ik vroeg opstaan!

 

Maandag 4 september

Alweer kon ik vroeg opstaan, ik ging namelijk naar een controle in het ziekenhuis. Dit ging goed en al snel ging ik weer terug naar mijn kamer in Rotterdam. Daar maakte ik mijn kamer wat schoon (een nieuw schooljaar, dan mag mijn kamer ook wel wat frisser!) en ik ging door naar het eerste college. Deze was veel herhaling van vorig jaar en was niet al te interessant, maar ik typte wel fanatiek mee op mijn laptop. Na mijn college ging ik door naar mijn vereniging. Ik had namelijk een jaar lang een bestuursfunctie in mijn commissie waarin ik een archief moest bijhouden. Dit had ik gedaan en die middag had ik de laatste aanpassingen aangebracht aan het archief. Ik zou bijna mijn eindcontrole hebben, dus ik moest nog wat aanpassingen doen! Ik ging nog door om boodschappen te doen en maakte thuis verder schoon. Ik studeerde ook nog wat, at met huisgenootjes, studeerde weer door en had wat blogjes geschreven over Amsterdam Comic Con. Een drukke maar hele productieve dag, dat mag wel voor een nieuw studiejaar!

Dinsdag 5 september

Een nieuwe stagedag! Mijn stagebegeleider was op vakantie, dus het was iets rustiger dan normaal. Ik hield mezelf wel bezig, maar mocht eerder vertrekken, maar niet voordat ik nog een appeltaartje op kantoor had. Toen ik naar huis ging las ik verder in De kronieken van de Academie voor Schaduwjagers. Thuis aangekomen at ik weer met huisgenootjes en ging ik naar mijn vereniging voor de controle. Deze ging erg goed en het archief was helemaal af! Ik ging weer terug naar huis en had een gezellig avondje met mijn huisgenootjes (ook mijn nieuwe huisgenootje die alles leerde over alle gekke gewoontes van het huis en mijn sprankelende Chewbacca-onesie). 

Woensdag 6 september

Alweer had ik een dag stage, waar het weer wat drukker was. Ik had wat opdrachten gekregen via de mail, dus ik kon de hele dag aan de slag. Op de terugweg naar huis zag ik een goede vriendin op station staan, dus in de trein heb ik veel gekletst (lijkt haast net alsof ik een sociaal persoon ben, wow). Thuis had ik snel wat gegeten en keek ik ondertussen naar Pokémon, want daar waren weer een paar nieuwe afleveringen van. Ook kreeg ik te horen dat ik een nieuw bijlesadresje heb voor in het weekend, hoera! Na het eten ging ik door naar een gezellige borrel van mijn vereniging.

Donderdag 7 september

Ik werd redelijk vroeg wakker, dus begon mijn ochtend met wat studeren en het kijken van Pokémon. Ik ging naar college (waar ik weer fanatiek aantekeningen maakte), pakte mijn spullen thuis in en ging richting Tilburg. In de trein las ik een flink stuk van De Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers. Daar ging ik wat bloggen, kookte ik onder andere kippenpootjes (die echt HEERLIJK waren) en keek ik samen met mevrouw Fangirl naar de film Kingsman: The Secret Service. Wat een coole en grappige actiefilm is dat zeg! 

Vrijdag 8 september

Hoewel we plannen hadden om naar Amsterdam te gaan, stapten we snel daarvan af omdat het keihard regende. Niet heel even, maar echt de hele dag! We bleven thuis en hielden een filmdagje. Zo keken we A Monster Calls (zo’n mooie film, we hebben allebei gejankt door de feels) en Guardians of the Galaxy (waarom heb ik deze film niet eerder gezien, hij was fantastisch?). Na het eten vertrok ik weer naar mijn ouders, waar ik De Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers uitlas.

Dit was mijn eerste studieweek. Veel gedaan, dus het was zeker een goede week! Het is wel wat drukker dan in de vakantie, maar mijn productiviteit is wel wat omhoog aan het gaan, zeker fijn. Op naar een nieuwe drukke week!

Hoe is het bij jou, ook al weer bezig met de studie?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik was ook op ACC (beide dagen), maar ik vond het stiekem een beetje tegenvallen.. Denk dat ik volgend jaar misschien maar één dagje ga, of gewoon helemaal niet als er geen leuke acteurs komen.. Guardians o.t. Galaxy is trouwens wel echt een van de leukste Marvel films ooit, en deel twee is net zo leuk! 😀

    1. 1 dagje lijkt me ook wel genoeg! Ja ik heb gisteravond deel 2 gekeken, ik vond die ook zo leuk! 😀

  2. De studie ligt gelukkig alweer een tijdje achter me. Misschien maar goed ook want ik merk dat ik het de laatste jaren steeds moeilijker vind om informatie op te slagen zonder ze de dag nadien alweer vergeten te zijn. Wat goed dat de controle in het ziekenhuis ok was. Volgende week heb ik er zelf ook enkele op het programma staan. Een gewone controle bij de tandarts, dan naar de reumatologe en ook naar de diabetes-specialist. In oktober moet ik dan nog eens terug voor de jaarlijkse controle (dan moet ik er al om 7u45 zijn en moet ik de hele tijd van het ene onderzoek naar het andere) . Uiteraard met een leuk boek voor in de verschillende wachtzalen (én soms gewoon ook op de onderzoekstafel al lijken specialsten dat nogal vreemd te vinden).

    1. Veel succes Liesbet, en lees ze! 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.