De wekelijkse avonturen van een Fanboy #49

De tentamenweek is voorbij, ik heb eindelijk een weekje vakantie! De afgelopen week was weer heel druk door tentamens, maar was gelukkig wel te doen.

 

Zaterdag 15 april

Zaterdag studeerde ik heel hard, maar deed ik gelukkig nog andere dingen. Ik keek de nieuwe aflevering van De Kwis, Attack on Titan en Koefnoen. Daarnaast las ik een flink stuk uit Unplugged. Het was een lange dag, maar uiteindelijk liep ik goed bij met het leren voor tentamens, dus het was wel productief!

Zondag 16 april

Op Paaszondag werd ik vroeg wakker en las ik weer een stuk uit De mensenmarkt. Al snel hadden we een paasontbijt, terwijl ik daarna de hele dag weer hard studeerde. Begin van de middag had ik heb ik nog bijles gegeven, maar daarna kon ik weer meteen door met studeren. Aan het eind van de middag rustte ik wat uit, aangezien mijn oma en tante langskwamen om te eten. Na het eten werd ik door mijn vader naar mijn kamer in Rotterdam gebracht, zodat ik die maandag niet met de trein zou hoeven te gaan. Zo had ik meer tijd om te leren! Ik las die avond De mensenmarkt uit en schreef ik meteen een recensie.

Maandag 17 april

Maandag was de dag voor mijn eerste tentamen, dus ik heb vooral geleerd op deze dag. Tussen het leren door begon ik aan Holding up the universe, het nieuwe boek van Jennifer Niven dat binnenkort wordt uitgebracht in het Nederlands onder de naam Op mijn schouders. Ik had nog boodschappen gedaan, maar voor de rest studeerde ik hard door. Daarbij kwam deze dag de nieuwe versie van Fantasywereld online, wat is de site mooi geworden zeg! Hier maak ik vaak recensies voor, maar nu hebben ze de site uitgebreid naar een hoger niveau.

Dinsdag 18 april

In de ochtend deed ik rustig aan. Ik studeerde nog even voor mijn tentamen, las af en toe nog een stukje uit Holding up the universe en ruimde mijn kamer iets op. In de middag was het dan zover, ik kon aan mijn tentamen zitten! Hij was nogal lastig, dus ik ben benieuwd of ik het heb gehaald. Thuis aangekomen keek ik twee nieuwe afleveringen van Pokémon Sun & Moon en ging ik door naar een van mijn bijlesadresjes. Hierbij maakte ik samen met een bijleskindje een examen in economie, wat erg goed ging. Thuis aangekomen was ik bekaf en ging ik snel uitrusten na een lange dag.

Woensdag 19 april

Woensdag had ik gelukkig iets meer rust. Ik had al erg goed geleerd voor mijn tweede tentamen, dus ik kon rustig studeren. Naast het studeren blogde ik nog wat, gaf ik bijles aan een bijleskindje in de buurt en ik las The Fangirl’s Guide to the Galaxy. Ook heb ik nog gekookt voor mijn huisgenootjes en speelde ik wat Pokémon Trading Card Game Online (ik kan nu eindelijk gave decks maken, ik ben een baas). Daarbij kwam het nieuwe nummer van Paramore (Hard Times) uit, die ik heel vaak heb geluisterd, hij is zo leuk!

Donderdag 20 april

Mijn tweede en laatste tentamen voor mijn vakantie! Ik werd weer vroeg wakker en begon de dag met lezen van Holding up the universe. Dit tentamen zou niet zo moeilijk zijn, dus ik ging rustig nog alles doorkijken en daarna bloggen en blogjes lezen. In de middag in mijn tentamen en deze ging gelukkig best goed. Ik ging erna meteen naar huis om door te reizen naar mijn ouders. Toen ik in de bus zat en bijna thuis was, las ik Holding up the universe uit. Thuis aangekomen at ik overheerlijke kip en blogde ik nog wat. Voor het slapen gaan maakte ik een beginnetje in Vlammenwerper van Brandon Sanderson, een episch vervolg op Staalhart!

Vrijdag 21 april

De vrijdag was de eerste dag van mijn vakantie, hoezee! Ik begon de ochtend met een bezoekje aan de huisarts, om vervolgens thuis nog even te bloggen. In het begin van de middag pakte ik mijn spullen en ging ik richting de uitgeverij van Best of YA, ik mocht namelijk aanwezig zijn op de persdag van Yalfest, met dank aan Eline van All The Feels die mijn hulp kon gebruiken bij haar interview met Donna Freitas, omdat ik zelf niet was uitgenodigd. Thanks Eline! Daarnaast kon ik nog aanschuiven bij de interviews van twee redactieleden van Fantasywereld, aangezien ik daar ook recensies voor maak. De komende weken kan je dus nog interviews lezen met een paar van de Yalfest-auteurs! Daarna ging ik richting huis, blogde ik nog wat en maakte ik een begin in Piper Perish

Elke week probeer ik ook een bepaald aantal uur aan een activiteit zoals lezen of series kijken te besteden. Ik maakte deze week flinke overuren met mijn studie (logisch, want ik had tentamens) en ik maakte precies zeven blogjes, waardoor ik mijn doel wat bloggen betreft haalde. Ik probeer elke week 500 bladzijdes te lezen en dit overtrof ik met maar liefst 1050 bladzijdes! Dat extra lezen had wel een bijwerking, want van de tien uur die ik wilde besteden aan het kijken van series, keek ik maar drie uur naar series. Geen probleem natuurlijk, want ik had naast de tentamens een hele leuke week!

Dit was mijn weekje! Het was veel gestress door tentamens, maar nu kan ik een weekje ontspannen! De komende week ga ik genoeg leuke dingen doen, even lekker genieten van de vakantie!

Hoe was jouw week?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.