De wekelijkse avonturen van een Fanboy #57

Zo, dat was me weer het weekje wel. De tentamens komen eraan, maar dus ook toetsweken en herexamens voor middelbare scholieren! De bijlessen vlogen me dus om de oren. Dat terwijl ik ook nog moest leren voor mijn eigen tentamen en aan een onderzoeksproject moest zitten! Een goede gevulde week dus.

 

Zaterdag 10 juni

De zaterdag begon met een Skype-gesprek, ik had namelijk een interview met een journaliste in spe waarin ik veel kon vertellen over mijn fandomleven en mijn liefde voor boeken. Al snel kon ik door naar een anderhalf uur durende bijles, om daarna weer hard aan de studie te gaan. Aan het eind van de middag keek ik nog een aflevering van Attack on Titan. In de avond las ik een flink stuk in Hof van Vleugels en Verwoesting, een dikke pil, maar wel ontzettend goed geschreven!

Zondag 11 juni

Zondag had ik eigenlijk Animecon op de planning staan, maar doordat mijn neefje ziek was geworden ging ik er helaas niet heen. Wel studeerde ik weer flink en had ik een verjaardag van mijn tante en nichtje. In de avond las ik Hof van Vleugels en Verwoesting uit en begon ik aan Stukjes Hemelsblauw, wat volgens mij een erg mooi boek wordt!

Maandag 12 juni

Het was weer tijd om terug naar Rotterdam te gaan. Ik las in de trein Stukjes hemelsblauw en deed boodschappen toen ik eenmaal thuis was. Ik studeerde de hele middag, genoeg te leren voor tentamens en genoeg te doen voor mijn project! Aan het eind van de middag gaf ik voor de laatste keer bijles wiskunde voor een VMBO-bijleskind. Het ging erg goed en ik werd nog bedankt voor alle uren bijles die ik gaf, ontzettend fijn! In de avond wilde ik even mezelf niet druk maken met al het studiewerk, dus blogde ik een hoop en las ik Stukjes hemelsblauw uit. Voordat ik ging slapen maakte ik nog een klein begin in Het geheugenboek.

Dinsdag 13 juni

Dinsdag was een lichtelijk stressvolle dag. Ik had practica, studeerde, had nog bezoek en had voor de laatste keer huiswerkbegeleiding bij een ander bijleskindje. Ik kreeg wel te horen dat ik volgend schooljaar weer mag komen, dus dat is heel chill, zo weet ik dat ik na de zomervakantie garantie heb dat ik weer bijles heb. Thuis aangekomen werkte ik nog verder aan het project (aangezien mijn teamleden weinig doen, dat heb ik weer…).

Woensdag 14 juni

Deze dag was in het begin gevuld met studeren, maar ik sloot de dag af met een feestje. Ik begon de dag met het bijwonen van een hoorcollege en ik studeerde daarnaast nog flink door. Ik leerde voor tentamens en legde de laatste hand aan het project, aangezien het de laatste dag was dat je er aan kon zitten. Halverwege de middag gaf ik ook aan een ander bijleskindje de laatste bijles in wiskunde. Daarna at ik met een groepje vinden, had ik een borrel met vrienden van mijn vereniging en had ik een feest op mijn vereniging.

Donderdag 15 juni 

Een practica aan het begin hebben met weinig slaap, ik wist het te kunnen doen. Ik studeerde weer een hoop en kreeg een spoedoproep voor bijles, er was namelijk een leerling die zijn examen economie moest herkansen, dus ik had meteen in de middag hem geholpen met het oefenen van examens. Daarna ging ik meteen door naar de bibliotheek bij Rotterdam Blaak, waarbij ik met een groepje ging brainstormen over YA-events en een bookcommunity in de bieb. Het was ontzettend gezellig (wat makkelijk gaat als je praat over boeken) en we hebben ook wat ideeën bedacht, dus dat was erg leuk! Daarna ging ik weer door naar de bijles van die middag, om nog even verder te helpen met economie.

Vrijdag 16 juni 

Vrijdag stond ik vroeg op om alweer naar mijn bijlesadres te gaan. Na het oefenen van een examen economie fietste ik door naar de universiteit, ik had een tentamentraining, oftewel het laatste college van het jaar. Toen ik weer thuis was, pakte ik mijn spullen in en ging ik richting mijn ouders. Ik las in de trein verder in Het Geheugenboek en bij het station aangekomen werd ik opgehaald, ik ging namelijk naar het feestje van mijn oma, ze was 85 jaar geworden! In de avond blogde ik nog even en las ik verder in Het Geheugenboek.

 

Zo, dat was weer een drukke week! Veel studiewerk, bijles en nog gezelligheid op mijn vereniging. Qua productiviteit ging het prima. Met mijn studie werkte ik flinke overuren, maar dat werd gecompenseerd door nauwelijks series te kijken. Ik blogde genoeg en las 600 bladzijdes. Volgende week komen de tentamens eraan, maar daarna heb ik eindelijk wat rust!

Hoe is het bij jou?

2 reacties

    • Gaia op juni 18, 2017 om 7:59 am
    • Reageer

    Ik had dat ook vaak op de middelbare school en ook tijdens mijn studie, dat de mensen in mijn projectgroep niet veel deden. Dat was ook een van de redenen dat ik een hekel had aan groepswerk, omdat het er vaak op neer kwam, dat ik meer dan mijn deel moest doen. Omdat ik wel een serieuze student was en veel anderen niet. Balen dat jij dat probleem ook hebt :(.

    Je hebt een flinke drukke week gehad! Gelukkig heb je na de tentamens wat rust (zomervakantie?). Alvast heel veel succes met je tentames (ben ik nog op tijd met je dat te wensen?)! Mijn week was ook goed.

    1. Bedankt Gaia! Ik heb dinsdag een tentamen en donderdag een verdediging van het project, daarna kan ik een maandje uitrusten totdat ik een hertentamen heb! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.