De wekelijkse avonturen van een Fanboy #61

Zo, een nieuwe vakantieweek is voorbij! Ik heb lekker vakantie kunnen vieren, maar ik heb ook hard gestudeerd voor een hertentamen. Genoeg te doen dus!

 

Zaterdag 8 juli

Ik begon de dag met boodschappen doen, mijn kamer wat opruimen (mijn boekenkast heeft nu een nieuwe look gekregen) en ik begon te leren voor mijn hertentamen. Dit heb ik vrij lang gedaan, maar tussendoor las ik Donkerblauwe woorden uit. In de avond keek ik naar Shadowhunters en begon ik aan Another Day, het vervolg op Every Day van David Levithan.

Zondag 9 juli

Zondag was een flinke uitslaapdag. Ik had duidelijk wat slaap in te halen, dus ik bleef lekker luieren in bed totdat ik me weer fris voelde. Ik schreef nog wat blogjes en las verder in Another Day. In de middag ging ik richting Utrecht, waar ik samen met een groepje (waarvan ik de meeste niet kende, dus ik heb mijn sociale vaardigheden maar in de strijd gegooid) in een park zat en aan het barbecueën was. Het was prima weer, lekkere zon en we zaten nog in de schaduw, dus het was ideaal! Na een gezellige barbecue kwam ik terug thuis, las ik Another Day uit en ging ik rustig slapen.

Maandag 10 juli

Op deze dag werd ik vroeg wakker en had ik een dagje uit. Ik ging namelijk naar mijn ouders, want ik ging met bezoek naar het strand! Het was niet ontzettend warm weer, maar dat vond ik wel fijn. Ik raakte niet oververhit, dook lekker de zee in (terwijl de meeuwen ondertussen onze broodjes hadden opgegeten, de schavuiten dat ze zijn) en lekker in de zon gezeten. Toen ik thuis kwam lag De Nieuweling op mij te wachten, yeey! Ik ging er meteen in beginnen en ik vond hem FANTASTISCH! Na het avondeten ging ik richting Rotterdam met mijn ouders en hadden we gordijnen opgehangen zodat ik niet elke dag om 6 uur wakker word. Als afsluiter van de dag had ik een borrel met mijn commissie omdat we aan het eind van het jaar zijn, wat heel gezellig was.

Dinsdag 11 juli

Aangezien ik eindelijk gordijnen had en dus niet heel vroeg wakker werd omdat mijn kamer al zo licht was, besloot ik eens uit te testen hoe lang ik zou kunnen blijven slapen. Lang, dat blijkt, want pas rond 11 uur werd ik rustig wakker! Ontzettend fijn dat ik nu wat langer kan doorslapen, aangezien ik de laatste maanden veel slaapproblemen had. Deze dag heb ik nog geblogd, leerde ik voor mijn hertentamen en las ik verder in De Nieuweling. In de avond at ik samen met een huisgenootje en keken we Are You The One. In de avond las ik verder in De Nieuweling. Ik lees langzaam, maar wil er gewoon zo lang mogelijk van genieten!

Woensdag 12 juli

De woensdag begon ik met leren voor mijn hertentamen. Na wat uurtjes te hebben geleerd vond ik het wel genoeg voor vandaag, dus toen ging ik verder lezen in De Nieuweling, wat een tof boek! In de avond had ik een viergangendiner met vrienden van mijn vereniging. Ontzettend lekker en ook nog eens ontzettend gezellig! Na het diner gingen we nog door naar de vereniging, maar ik ging snel naar huis omdat ik wel aardig moe was.

Donderdag 13 juli

Donderdagochtend las ik De Nieuweling uit, wat een fantastisch verhaal! Na het uitlezen van het boek, ging ik even chillen met mijn huisgenootjes. Al snel ging ik door met  leren voor mijn hertentamen. Na wat uurtjes geleerd te hebben, was het weer tijd voor ontspanning en ging ik weer tekenen in het kleurboek en keek ik naar Shadowhunters

 

Vrijdag 14 juli 

Een ontbijtje met mijn huisgenootjes was een heerlijke start van mijn dag. De gezelligheid duurde alleen niet lang, want ik ging al snel weer leren voor mijn hertentamen. Ik kreeg te horen dat ik een 6.8 had voor mijn onderzoeksproject als eindcijfer (en een 7.5 heb ik gekregen voor het tweede onderzoek waarin ik bijna al het werk had gedaan), dus dat was heel fijn! De kans dat ik nu mijn hele tweede jaar haal is groter geworden, aangezien ik nu minimaal een 4.5 moet hebben voor mijn eindcijfer van mijn hertentamen, dan kan ik het vak namelijk compenseren. Ik ging daardoor nog harder mijn best doen. Ook had ik mijn kamer een flinke opruimbeurt gegeven. Tot slot maakte ik nog een tekening af uit het kleurboek en keek ik verder met Shadowhunters.

 

Zo, dat was mijn weekje! Ik kon deels chillen, maar door het nieuws met mijn goede cijfer is de kans groter dat ik mijn hertentamen kan halen. Als ik hem haal, kan ik dus meteen door naar het derde jaar. Mocht ik het hertentamen niet halen, zou ik deze in september en oktober over moeten doen en zou ik een jaar langer studeren. Hoewel ik een idee heb wat ik dan in dat extra jaar ga doen, hoop ik eerlijk gezegd dat ik het tweede jaar nu kan afsluiten. Het is wel een lastig vak waar ik hertentamen voor heb, dus duim je voor me?

En, hoe was jouw week?

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.