Dutch Comic Con 2017 Cosplay

Dutch Comic Con is een van de leukste evenementen in het jaar. Deze enorme conventie is de grootste verzamelplaats voor nerds, geeks, fanboys, fangirls, gamers en last but not least, cosplayers! Op Dutch Comic Con heb ik veel cosplayers gesproken en ik heb foto’s kunnen maken van geweldige creaties. Graag laat ik je al die cosplayers zien! Veel van deze cosplayers zijn ook te vinden op social media, dus klik zeker de linkjes aan naar hun accounts zodat je meer mooie cosplays van ze kan zien.

 

Zelf ben ik op de zaterdag als Peeta Mellark van The Hunger Games gegaan in zijn bakkerskleding, op de zondag ging ik in mijn arenakleding uit de eerste film. Een redelijk comfortabele cosplay dus! 

Op de zaterdag had ik de Cosplay Contest bijgewoond. Voor de wedstrijd was er nog een Casual Cosplay Catwalk, waarin cosplayers die niet mee wilden/konden doen aan de wedstrijd, maar wel hun cosplay willen laten zien op het podium, even het podium oplopen. Hier zat dus geen druk op, wat voor sommige cosplayers erg fijn kan zijn.

De Cosplay Contest werd gepresenteerd door Deadpool, die met zo veel energie en humor het publiek wist te amuseren. Het was net alsof het de Deadpool van de film is! Hij werd bijgestaan door mevrouw Death, die zijn verloofde is en samen met hem de deelnemers aankondigde. Deze presentatie vond ik een hele goede zet, want Deadpool maakte de hele show ontzettend leuk om te zien!

De jury bestond uit drie internationale cosplayers, zoals Bakkacosplay, Leon Chiro en Enji Night. Enji was er voor de tweede keer, aangezien zij ook aanwezig was tijdens Dutch Comic Con 2015. Bakkacosplay vond ik echt heel gaaf. Je ziet duidelijk dat zij echt veel tijd besteedt aan haar cosplay! Leon Chiro vond ik wat arrogant overkomen en Enji Night is wel wat meer van de wat makkelijkere cosplay als je het vergelijkt met Bakkacosplay. Deze drie mensen konden alle cosplayers beoordelen.

Het niveau van de deelnemers was echt hoog. Zo waren er hele grote transformers te vinden, kon je personages tegenkomen zoals Thor en World of Warcraft-karakters en meer. Elke deelnemer had een mooie act uitgevoerd. Sommige acts speelden in op de lach en de show, andere cosplayers lieten vooral hun gedetailleerde gevechtspantser in en hoe ze daarin konden vechten.

Naast het bijwonen van de cosplay contest, heb ik ook nog foto’s gemaakt met andere cosplayers. In de gamehall van Dutch Comic Con was er ook een tentoonstelling van House of Wax, die vele locaties liet zien van Lord of the Rings. Hierbij ging ik op de foto met twee enorme griezels, wat zien ze er vet uit! Het was haast alsof ik in de film was gestapt. Mijn stokbrood zou het denk niet lang uithouden tegen dat zwaard… Deze foto is trouwens genomen door Lieke (Make It Personal) waarmee ik de zaterdag op stap was!

Michelle Cosplay is een supergrappige meid die ik op de zaterdag heb gezien als Eleven uit Stranger Things! Michelle is een enthousiaste cosplayer die ervoor zorgt dat ik weer zin heb om Doctor Who te kijken.

Tijdens het bekijken van de game hall kwam een bloglezer op mij af, namelijk Noa! Ik herkende haar wel van Instagram, maar in haar Daenerys cosplay zag ze er toch anders uit! Ik vond het echt leuk om een bloglezers tegen te komen op de conventie en het was heel fijn om te horen dat mijn blogjes worden gewaardeerd, dus bedankt Noa! We zien er allebei echt superfancy uit in onze witte kleding, haha!

Misslottieluna is een hele getalenteerde cosplayer die hele herkenbare en aandoenlijke cosplays maakt. Zo heb ik haar gezien als Frodo uit Lord of The Rings op Amsterdam Comic Con, maar zie ik ook foto’s op Instagram van haar voorbij komen als Harry Potter, Dipper uit Gravity Falls en meer. Nu was ze aan het cosplayen als Marty uit Back to the future! Ik vroeg haar achteraf of ze kon regelen om weer terug te tijd in te gaan om Dutch Comic Con weer mee te maken, maar dat zou ze nog even aan de Doc moeten vragen, haha!

Aan het eind van de zondag zag ik nog een Avatar cosplaygroep, wat leuk! Erg fijn om te zien dat Avatar The Last Airbender nog steeds leeft onder de cosplayers. Zuko, Sokka, Azula en Toph zijn een geweldig gezelschap!

 

Dit zijn de foto’s die ik heb genomen met alle cosplayers die ik heb aangesproken. Wat was iedereen toch leuk! Elke cosplayer reageert altijd zo fijn als je een praatje met hem/haar maakt, een conventie barst van de fijne sfeer. Ik kan niet wachten om weer naar een volgende conventie toe te gaan en weer vele cosplayers te spreken. Ik zet in ieder geval 11 en 12 november in mijn agenda, want dan ga ik maar al te graag naar de wintereditie van Dutch Comic Con!

Welke cosplayer is jouw favoriet?

 

3 reacties

  1. Wat leuk allemaal ^^ nu vind ik het echt jammer dat ik niet kon gaan!

    1. Volgend jaar kan je het hopelijk allemaal meemaken 😀

  2. Altijd zo tof om te zien hoeveel moeite mensen in hun kostuums steken!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.