Dutch Comic Con 2019

Afgelopen weekend ben ik beide dagen naar Dutch Comic Con gaan, de grootste conventie van Nederland. Dit is de conventie waar ik het meest naar uitkijk, dus ik had hier heel veel zin in! De week ervoor kreeg iedereen te horen dat tassen niet meer toegestaan worden en dat cosplaywapens ook niet op de conventie konden. Begrijpelijk natuurlijk, maar dat zorgt natuurlijk voor wat gevolgen voor de  bezoekers van de conventie. Ondanks dat was Dutch Comic Con weer een geslaagde conventie waar ik erg van heb genoten!

 

De conventie was weer erg groot opgezet. De experience hall was samen met de stripbeurs, daarna kwam de gamehall, daarna de hal met het grote podium en de meet & greet plek met acteurs en uiteindelijk kom je aan bij de dealer room. Het was ongeveer net zo groot als de vorige keer, dus genoeg zalen! De zaterdag was wel uitverkocht, waardoor het op sommige momenten en plekken bij de dealerroom erg krap kon worden. Ik ben vooral gaan lopen door de dealerroom, maar voor de rest was er genoeg te doen!

Bij de entree was House of Wax er, een organisatie die hele mooie voorstellingen weet neer te zetten. Nu kon je rondlopen door allemaal sprookjes! Alice in Wonderland, Sneeuwwitje, Roodkapje en meer, vele sprookjesfiguren kwamen voorbij! Alle spelers zaten ook erg mooi in hun rol, zo hadden mijn fangirl en ik hele gesprekken met de Mad Hatter en Alice en speelden ze mooi in op de Cheshire Cat-tattoo die mijn fangirl heeft. Bij de entree waren er ook standjes van cosplaygroepen en zwaardvechten, maar deze zaten erg in de hoek, waardoor deze niet snel was opgemerkt. Jammer, want veel mensen hebben dit gemist!

De experience hall was met standjes zoals Fox, Shazam, Dombo en meer, waar je ook foto’s kon maken. Ook was er een PowerpuffGirl-standje waar je je eigen Powerpuff kon maken en op een shirt kon laten drukken! Daarbij waren er veel standjes voor strips. Het had misschien iets mooier gekund op dat deel van de hal (het leek namelijk wat op een rommelmarkt, maar wel tof om te zien dat strips alsnog een onderdeel is van Comic Con. 

De game hal vind ik zelf nooit bijzonder, maar daar waren ook genoeg games om uit te proberen. Ook waren er meerdere toernooien, zo keek ik even naar een wedstrijdje Mario Kart 8 Deluxe. Bij de grote hal waren er meerdere Q&A’s te bewonderen met vele bekenden. De lijst met bekende gasten was erg indrukwekkend! Zo zag ik een stuk van een Q&A met Paul van Loon (geweldige man die hele leuke antwoorden geeft en ondanks zijn griezelige boeken heel vriendelijk is) en Tom Felton (Draco Malfoy van Harry Potter). Tom Felton maakt nu ook muziek, dus hij had zelfs op het einde van de Q&A een nummer gespeeld op zijn gitaar. Ook zag ik een stukje van de cosplay contest, maar deze was niet heel indrukwekkend. Ik hoorde achteraf dat er ook weinig deelnemers waren, hoewel de kandidaten wel als enige uitzondering hun wapens mochten meenemen.

De dealerroom was echt rijk gevuld. Kleine standjes, funko pops, knuffels, shirts, figures, manga en meer, er was van alles te vinden! Morgen komt mijn haul aan, dus kijk daar zeker naar uit. Het aanbod was lekker divers en de sfeer zat er ook goed in. Mijn fangirl en ik waren op de zondag aan het cosplayen als Edward en Winry van Fullmetal Alchemist en we werden meerdere keren gevraagd voor een foto! Ook cosplayers met wapens gingen creatief te werk, waardoor er af en toe kartonnen wapens waren om toch nog een beetje wapens toe te voegen aan een cosplay. Wel was het grote nadeel het niet kunnen meenemen van tassen. Hierdoor was het lastig om eten of drinken mee te nemen, waardoor de rijen bij de eetkraampjes heel lang waren (en waarbij de prijzen heel hoog waren, zo betaalde je voor een broodje frikadel bij 4 euro). Mijn voorkeur zou dan eerder strenge tascontrole zijn, want nu was het erg onhandig om spullen mee te nemen.

Ik heb in ieder geval twee hele leuke dagen op Dutch Comic Con gehad. De sfeer was goed, er waren genoeg activiteiten en ik had veel leuks gescoord! De maatregelen wat betreft de tassen en de wapens waren begrijpelijk, maar ik hoop dat ze bij de volgende editie wel tassen goedkeuren. Nu maar wachten op 23 en 24 november, want dan komt de wintereditie aan!

Ben jij naar Dutch Comic Con gegaan, wat vond je ervan?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.