Dutch Comic Con 2022 voelde als thuiskomen in je geeky huis!

Twee jaar geleden begon een hectische tijd waarbij we vooral veel thuis moesten blijven, en waarbij we dus geen bezoekjes konden brengen aan conventies. Dutch Comic Con (de jubileumeditie nog wel) werd alsmaar uitgesteld, en keer op keer werden we teleurgesteld. De organisatie had zijn best gedaan, maar het was niet verstandig om het evenement door te laten gaan. Afgelopen weekend konden we toch eindelijk genieten, want de conventie kon eindelijk doorgaan! Hoe vond ik deze terugkeer na twee jaar conventie-pauze?

Dutch Comic Con is in de jaarbeurshallen in Utrecht, een grote locatie waardoor er genoeg ruimte is voor verschillende hallen met activiteiten, standjes en meer. Het was een feestelijk moment toen het evenement werd geopend, want eindelijk konden we weer rondstruinen op een conventie! Het was haast een emotioneel moment, en het was geweldig om alle blije gezichten te zien van mensen die weer naar Comic Con konden gaan zoals vanouds. Ik moet zeggen dat het wel even wennen was om weer zo veel mensen om mij heen te hebben, dus mocht je daar zelf ook moeite mee hebben kan ik je vooral aanraden om op de zondag te gaan bij een volgende editie, dan is het een stuk rustiger.

Bij aankomst kan je meteen de gaming hall inlopen. Daar waren verschillende soorten games te spelen, en was er een podium waar onder andere streamers werden geïnterviewd of waarin wedstrijden werden gehouden voor bepaalde games. Ik vond het leuk om te zien dat er voor ieder wat bij zat. Je kan je vertoeven bij arcade spellen, meedoen aan een Pokémon Unite wedstrijd, dansen bij een potje Just Dance en meer. Persoonlijk vind ik het een beetje tijdverspilling om bij een conventie alleen maar games te spelen, maar overal waren er wel mensen die games aan het spelen waren.

De volgende hal vond ik zelf veel leuker, want daar waren veel verschillende standjes voor series (zoals de nieuwe Marvel-serie Moon Knight), maar ook een tentoonstelling van props uit The Walking Dead, ruimte voor panels, de American Book Center die veel boeken verkocht en voor mij het allerleukste, namelijk de artist alley! Hierin zijn allemaal kleine ondernemers die veel merchandise maken, zoals printjes, buttons, pins en andere handgemaakte voorwerpen. Hier sla ik altijd veel in, want ik vind het altijd leuk om zulke kleine bedrijven te helpen met het kopen van leuke printjes. In mijn haul ga je er genoeg van zien! Ik vond het zelf ook fijn dat deze verkopers een aparte plek hadden, aangezien het in de dealerroom net iets te druk kan zijn. Hier had je net iets meer bewegingsruimte en de mogelijkheid om naar alle merchandise te kijken!

De dealerroom was weer echt een feest, want zo kon ik echt losgaan met leuke aankopen. Funko Pops, nepzwaarden, mokken, figurines, kaarten, er was genoeg te kopen! Jammer genoeg waren er wel een paar bootleg dingen te vinden, maar over het algemeen heb ik erg genoten van alle dingen die je er kon halen. Op de zaterdag waren de zitplekken om wat te eten iets te schaars, maar op de zondag had je gelukkig al meer kans om aan een tafel te zitten voor een lunch. De prijzen van het eten was iets aan de hoge kant, maar ook wel te verwachten.

Ook waren er weer ontzettend veel cosplayers. Zo waren cosplayers uit Arcane/League of Legends erg populair, maar ook personages uit de game Genshin Impact (die ik ook met veel plezier speel). Heel tof om weer alle cosplayers te zien stralen! Op de zaterdag gingen mijn fangirl en ik als Jacks en Evangeline uit Once upon a Broken Heart van Stephanie Garber. In de entertainment hall waren er nog grote props te vinden van onder andere Star Wars, Marvel en Batman, en was uiteraard het hoofdpodium voor de cosplay competitie en de Q&A met special guests!

Het hoofdprogramma was erg bijzonder op de zaterdag, want er zou een echte Star Wars bruiloft zijn! Heel cool om dit mee te maken, en veel Star Wars cosplayers waren aanwezig om met hun lightsabers de bruiloft nog feestelijker te maken. Verder heb ik een deel gezien van de cosplay competitie, maar was ik al snel afgehaakt door de ellenlange pauzes waarin de presentatoren het publiek probeerden te vermaken (soms duurde dit zelfs meer dan vijf minuten). De Q&A met Colin O’Donoghue vond ik ook iets minder leuk dan verwacht. Colin reageerde vrij kortaf op alle vragen, en de vragen uit het publiek waren ook niet heel origineel, waardoor er ook geen uitgebreid antwoord kon komen. Jammer, want hierdoor ben ik halverwege ook weggegaan.

Ik heb weer erg genoten van Dutch Comic Con, aangezien ik weer veel leuke dingen heb gekocht en met onwijs veel mensen heb gesproken (en dat terwijl ik nog veel bekenden heb gemist!). Het was weer even wennen na twee conventieloze jaren, maar het was fantastisch om het weer mee te maken. Ik kijk in ieder geval uit naar Heroes Made in Asia, en op 19 en 20 november is de wintereditie van Dutch Comic Con weer gaande. Wat voelt het toch om weer terug te zijn!

Ben jij naar Dutch Comic Con geweest, wat vond je ervan? Laat het mij weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.