Dutch Comic Con Cosplay

Op Dutch Comic Con zijn er heel veel mensen die verkleed gaan als een tof personage uit een game, serie, film of boek. Ook dit jaar waren er ontzettend veel mensen die aan het cosplayen waren en ik heb een aantal cosplayers mogen aanschouwen bij de cosplayshow. Daarnaast ben ik met een paar cosplayers op de foto geweest. Op de zondag ging ik cosplayen als Barry van Pokémon Diamond & Pearl. Een ontzettend tof weekend, zeker met alle coole cosplayers die er rondliepen!

 

De cosplaywedstrijd vond ik erg tof. Er waren vele verschillende cosplayers aanwezig en de meeste acts konden de zaal echt verbluffen. Er was humor bij bepaalde acts, sommige acts zaten juist vol actie of hadden een heel verhaal neergezet.

Cosplay 1 Cosplay 2 PicMonkey Collage

Op de zaterdag ontmoette ik een Asuna en Kirito uit Sword Art Online! Als je mijn laatste blogjes bekijkt, weet je misschien al dat deze anime/manga/boeken mijn leven flink in beslag nemen, want ik ben er echt dol op!

IMG_4941

Ook ging ik op de foto met Lagertha uit Vikings, de meest stoere vrouw die ik tegen ga komen in het hoge Noorden!

IMG_4944

Een oud-collega was op Dutch Comic Con aanwezig, verkleed als Mettaton uit het spel Undertale.

IMG_5003

Ook zag ik twee Katniss Everdeens rondlopen op Dutch Comic Con, eentje van Mockinjay en de andere met de Hungergames-outfit aan.

IMG_5006

Er waren ook ontzettend veel cosplayers van Gravity Falls, daar moest ik natuurlijk ook mee op de foto! Vooral de Mabels vond ik zo geweldig, ik wilde ze bijna mee naar huis nemen zodat ik voor eeuwig vrolijkheid in mijn leven heb.

IMG_5004 IMG_5009 IMG_5010 IMG_5012

Naast deze toffe series, zag ik ook nog cosplayers van Avatar en Pokémon. De Korra cosplayer had ik vorig jaar ook gezien op Dutch Comic Con en op London Film and Comic Con, dus dit was de derde keer dat ik haar kon zien in haar Korra-outfit! Ze vertelde me dat ze mijn blog ook soms bekijkt en ze hem erg leuk vond, dat was een hele verrassing om te horen! Hopelijk zie ik haar weer bij een volgende conventie! De Aang-cosplayer zag ik vorig jaar ook en ik heb nog een praatje met hem gemaakt.

IMG_5001 IMG_5002 IMG_5007 IMG_5005 IMG_5011 IMG_5008

De tweede dag gebruikte ik voornamelijk mijn iPhone in selfiestand, aangezien ik in mijn eentje was en wel graag met mensen op de foto wilde, vandaar dat de kwaliteit soms niet al te goed is. Daarbij is het soms nog best spannend om op mensen af te stappen met de vraag of ze op de foto willen, maar gelukkig werd er altijd positief op gereageerd en vertellen mensen nog vaak enthousiast over hun cosplaykarakter of fandom.

Mocht je één van de cosplayers zijn die op de foto staat en een eigen cosplaypagina hebt op social media? Meld het gerust, dan vermeld ik je in het artikel! Wil je liever dat een bepaalde foto met jou verwijderd moet worden omdat je er liever niet op staat, mag je dat ook zeggen, dan zal ik de foto verwijderen.

In ieder geval een bedankje voor alle cosplayers die er waren bij Dutch Comic Con, jullie zijn geweldig en maken mijn fandomwereldje nog stralender! Ik ben zelfs nog gevraagd om op de foto te gaan, ook heel tof! Achteraf wilde ik nog met veel meer mensen op de foto, dit is nog maar een kleine greep uit het gehele cosplayaanbod dat zich bevond op Dutch Comic Con. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende conventie, ik heb nu al zin om weer een cosplay te gaan bedenken en uit te voeren!

Heb jij nog toffe cosplayers gespot op Dutch Comic Con of ben je van plan eens te gaan cosplayen?

1 reactie

  1. Aaah, die kostuums zijn zo gaaf. Ik wil ook een keer weer naar een con.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.