Dutch X-Mas Con Cosplay

Dutch X-Mas Con was een onwijze sfeervolle en wat rustige conventie in de Jaarbeurshallen in Utrecht en naast het meemaken van alle activititeiten, het kopen van merchandise en het spreken van andere conventiegangers heb ik ook de cosplayshow gezien en met wat cosplayers op de foto geweest. Ik ging niet alleen met cosplayers op de foto, ook ik werd op de foto gezet!

In deze blog zitten een boel linkjes naar Facebookpagina’s of accounts op Instagram. Het zijn veel accounts van cosplayers of fotografen die op conventies veel foto’s maken, dus neem zeker even een kijkje bij hun accounts en ga ze eventueel volgen, aangezien ze wat extra volgers zeker verdienen. Mocht je jezelf terugvinden in één van de foto’s en een eigen account op Instagram/Facebook etc. hebben, stuur mij dan een berichtje, dan zal ik een link naar je account erin zetten! Als je de foto waar je op staat liever niet ziet, kan ik hem er eventueel ook afhalen.

 

De cosplayshow was leuk met indrukwekkende kostuums, maar de show zelf was minder goed in elkaar gezet. Er waren geen acts, maar de cosplayers kwamen gewoon even het podium op, lieten hun cosplaykleding zien en gingen weer van het podium af. De show hoorde een uur te duren, maar binnen een kwartier was de show afgelopen omdat het zo snel ging. Ik had nauwelijks tijd om sommige cosplayers op de foto te zetten, hoewel de zondag er wat beter aan toeging, daar kregen alle cosplayers nog een vraag voordat ze het podium af gingen.

Pas aan het einde van de dag werden de winnaars bekend gemaakt. Dit heb ik helaas niet kunnen zien, maar er waren veel deelnemers die een prijs verdienden!

Zelf ben ik naar Dutch X-Mas Con gegaan als een kerstversie van de Joker, met een knusse kersttrui en kerstmuts aan. Op beide dagen was er tijdens de conventie een fotoshoot met allemaal Harley Quinns en Jokers. Missmirk organiseerde deze fotoshoot en het was een groot succes, want er kwamen heel veel cosplayers en fotografen op af! Op deze Facebookpagina (Harley en Joker Cosplay NL) kan je meer foto’s vinden van de fotoshoot en worden er ook evenementen voor fotoshoots aangemaakt voor de volgende conventies, zodat je daar ook bij kan zijn! Steve Ram heeft onderstaande foto’s gemaakt.

Naast de grote fotoshoot, werd ik ook gefotografeerd toen ik in de hal bij de ingang liep. Een fotograaf kwam op mij af en vroeg of hij wat foto’s van mij wilde maken, wat toch wel een eer is. Paul van der Blom fotografie heeft meer foto’s gemaakt van geweldige cosplayers op de conventie, die je hier kan vinden. Vergeet je deze pagina niet een like te geven als je al die mooie foto’s afgaat?

Nu we foto’s van andere fotografen hebben gezien, gaan we nu door met de foto’s die ik heb gemaakt met andere cosplayers. Om te beginnen zag ik Lieke (Make It Personal) meerdere keren op de conventie. Hoewel ze wat geïntimideerd/geobsedeerd was door de wortel op mijn trui, maakten we uiteraard een foto. Ze is als een kerstversie gegaan van Serena uit Pokémon X/Y!

Fantastic Beasts and Where to Find Them is toch wel mijn favoriete film in 2016, dus uiteraard moest ik met een Newt Scamander op de foto! Er liepen meerdere Newts rond op Comic Con, echt heel leuk!

Ook zagen we Negan van The Walking Dead rondlopen op de conventie, maar dan een vrouwelijke versie! Voor haar moet je uitkijken… Deze vrouwelijke Negan was een onderdeel van The Dutching Dead, een cosplaygroep die vaak cosplayt als personages van The Walking Dead. Veel cosplayers zien er echt net zo uit als de acteurs! Op hun Instagrampagina hebben ze meer foto’s van hun cosplaygroep. Mocht je nou bang zijn voor deze Negan met haar knuppel: je kan haar volgen op haar Instagramaccount zodat je voor haar kan oppassen als ze een foto maakt bij jou in de buurt, hoewel ze op die foto’s er gelukkig niet zo gevaarlijk uitziet.

Op de conventie zag ik ook een Rick (Rick & Morty) en een Korra rondlopen, wat een heldinnen! Tussen de twee cosplayers in zie je ook nog een gechoqueerde Daenerys staan, maar daar ging ik daarna nog mee op de foto, aangezien haar kostuum er heel indrukwekkend uitzag, hoewel ze vertelde dat hij nog niet helemaal af was!

Star Wars Rogue One was pas net in de bioscoop, dus uiteraard liepen er genoeg Star Wars-cosplayers rond.

Sirius Black en Tina liepen ook op de conventie, dus ik moest uiteraard met deze tovenaars op de foto!

John Snow is een geliefd karakter als het om cosplayen gaat, maar deze gozer zette een stapje verder door er een John Snowwhite van te maken, wat hilarisch! Dit is echt de held van de conventie, hij meldde zich zelfs op de dag zelf aan voor de cosplay contest!

Tijdens de Harley Quinn/Joker fotoshoot vond gingen we nog op de foto met een andere Harley en een Joker. Achteraf ging ik even op Instagram kijken naar hun accounts en ik was aangenaam verrast! De Harley Quinn is Isil Creations die echt geweldige cosplays weet neer te zetten. De Joker op de foto heeft een YouTube-account die volledig in het teken staat van films, namelijk Mike’s Movie Review! Ik heb mij geabonneerd op zijn kanaal, jij ook?

Op de conventie kwamen we ook een Rey en een Deadpool tegen. Uiteraard konden we het niet laten om een groepsfoto te nemen.

  Een van de grootste cosplayers van die dag was Pretzlcosplay, zij jureerde zelfs tijdens de cosplayshow! Ze heeft een eigen site waar ze veel laat zien van haar cosplays en ze verkoopt ook veel merchandise en kleding. Een bezig bijtje dus… Of nee, een bezige Pidgeot! Ze was op Dutch X-Mas Con te gast in haar Valkyrie Pidgeot-cosplay, waar aardig veel werk in heeft gezeten. Cosplay, maar dan next level! 

Terwijl ik langs alle merchandisekraampjes liep, huppelde een kerstmisversie van Harley Quinn op mij af en riep naar mij ”PUDDIN’!”. Op haar Instagramaccount heeft ze meer leuke foto’s van haar cosplay en andere Harley Quinn-foto’s. Gelukkig vond ze mij ook aardig en werd ik niet verpletterd door haar enorme hamer.

Dit waren de foto’s van alle cosplayers op Dutch X-Mas Con die ik heb gemaakt. Het was echt heel leuk om alle verschillende cosplayers te zien (en dat te bedenken dat ik genoeg cosplayers niet heb gezien/gesproken) en mensen herkenden mij zelfs van mijn eigen blog of Instagramaccount! Achteraf hoorde ik van veel mensen online dat ze mij zochten, maar helaas niet hebben kunnen vinden. Op de volgende conventies waar ik heen ga zal ik proberen een tijd en plek te melden waar ik sowieso ga staan, zodat je garantie hebt dat je mij tegenkomt op de conventie.

Op de volgende conventies ga ik waarschijnlijk als Peeta Mellark (The Hunger Games), maar het kan zo zijn dat ik als iets anders ga (of als mezelf, dat is al gek genoeg).

Naar welke conventies wil jij in 2017 gaan?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.