Een dagje kerstshoppen op de kerstmarkt van Münster

Afgelopen zaterdag gingen mijn zusje en ik een dagje kerstshoppen in Münster. We proberen jaarlijks een leuk dagje uit te plannen en deze keer bezochten we deze Duitse stad waar allemaal kerstmarkten te vinden waren.

We gingen naar Münster via Slangenreizen, waarbij we om 5 uur opstapten in Leiden. We maakten nog een omweg via Den Haag, Rotterdam en Utrecht om andere mensen op te halen, maar daarna gingen we door naar Münster. Om 10 uur kwamen we aan en konden we de stad verkennen! In de ochtend was het nog vrij rustig en waren veel kerstmarkten nog niet open, maar gelukkig konden we wel al winkelen.

In het centrum is een Primark te vinden, maar daar tegenover is de Poertgen Herder, een grote boekhandel. Duitsers zijn alleen erg van hun eigen taal (letterlijk elk boek vertalen ze wel), dus er was weinig Engels te vinden. Wel is het erg tof om te zien welke boeken het in Duitsland heel goed doen (sommige boeken zijn zo populair terwijl dat hier niet is, en vice versa) en ze zijn ook nog erg fanatiek met de Harry Potter-franchise.

Thalia is een andere grote boekhandel met meerdere verdiepingen en heeft ook wat merchandise staan, zoals verschillende Funko Pops en mokken van fandoms zoals Game of Thrones. Ook een aanrader om te bezoeken!

Ook is er een groot winkelcentrum in Münster met genoeg kerstversiering! Zo kon je op de foto op een kersttroon. In dit winkelcentrum zit ook de Gamestop, waar ze een grote collectie aan Funko Pops hebben. Rond de kerst zijn veel Pops ook afgeprijsd (vaak voor 10 euro), dus hier kan je zeker je slag slaan!

Een van de kerstmarkten is bij Aegidii, een markt iets verwijderd van het drukke centrum. Deze was gelukkig iets rustiger op het midden van de dag en zat uiteraard vol leuke kraampjes! Hier namen we ook wat gluhwein met een mok voor 2,50 die je gewoon kan houden, zo heb je meteen een leuk aandenken van de kerstmarkt.

Rond de kerken zijn er vele kraampjes, waar een verscheidenheid aan spullen en eten te vinden is. Wat dacht je van houten speelgoed, kerstversieringen, lichtgevende sterren of juist een lekkere snack? Er was genoeg te kopen op de kerstmarkt, hoewel je wel even goed moest kijken naar de prijzen, want veel producten zijn wat aan de prijzige kant. Aan het eind van de middag kwam de kerstmarkt echt tot leven door alle lichtjes, hoewel het dan uiteraard ook stukke drukker is.

Rond zeven uur moesten we weer vertrekken naar huis, maar we hebben wel lekker gegeten! Mijn zusje at bij aankomst aardbeien die waren gehuld in chocolade, we namen currywurst en een soort oliebollen in de vorm van kleine poffertjes, erg lekker! We aten bij Cavete, een kroegje met hele vriendelijke bediening (die Engels tegen ons sprak en meteen vroeg of ze behoefte hadden aan een Engelse menukaart) en heerlijk eten. Zo hard ik schnitzel met aardappelen, champignons en salade voor ongeveer vijftien euro. Een heerlijke maaltijd waarbij je achteraf een paar uur niet hoeft te eten!

Om zeven uur vertrok de bus en waren we rond kwart over elf thuis. Mocht je in Utrecht wonen zijn de tijden wat chiller, want dan vertrek je om zeven uur in de ochtend en ben je rond half tien weer op je opstapplek. We hebben in ieder geval enorm genoten van Münster, de sfeer is erg knus en het eten was heel lekker! Ik raad je zeker aan om een keer een kerstmarkt in Duitsland te bezoeken (ik heb ook Düsseldorf en Keulen meegemaakt), want het zorgt ervoor dat je op fijne wijze de kerstdagen in kan gaan.

Heb jij dit jaar nog een kerstmarkt bezocht?

2 reacties

  1. Ik heb enkel een pakjesbeurs van de Wereldwinkel bezocht maar geen echte Kerstmarkt. Zo’n grote markt heb ik zelfs nog nooit bezocht. De Duitse hardvoers van de Harry Potter boeken vind ik eigenlijk wel knap. Mooi om te zien hoe die van land tot land vaak helemaal verschillen.

    1. Als je een iets rustigere dag hebt, is een grote kerstmarkt echt heel leuk! 🙂 En de hardcovers zijn inderdaad erg tof, ik wou dat ik zo goed Duits kon dat ik ook deze edities kon verzamelen haha

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.