Een trip naar Londen voor nerdy winkels #2

Londen, ik mis je! Twee weken geleden was ik een dagje in Londen om een goede vriendin weer te spreken en om Londen onveilig te maken. In het eerste deel van deze tocht ben ik langs onder andere Covent Garden geweest. Daarna liepen we door naar vele andere winkels, maar welke? Dat zie je hier!

 

Dichtbij Tottenham Court Road (het begin van Oxford Street) is de Forbidden Planet, de hemel voor echt fanboys en fangirls! De begane grond zit vol merchandise van series, games, films en meer. De merchandise is verdeeld over verschillende fandoms. Doctor Who, Sherlock, Harry Potter, Adventure Time, Pokémon, noem het maar op! Ik zag vooral veel Funko Pops, maar ook mokken, portemonnee’s, beeldjes, shirts en meer.

In de kelder is een nog grotere verdieping met allemaal boeken, graphic novels, manga’s, dvd’s en comics. Het was echt prachtig om hier doorheen te lopen. Ze hebben zelfs boekenkasten met specifieke fandomboeken erin en het personeel weet ook heel veel over verschillende series. Ik zou hier echt uren kunnen rondlopen, maar in plaats daarvan had ik snel een boek gekocht en liepen we verder.

  Dichtbij de Forbidden Planet is een astrologie-winkel. Ik heb mij nooit echt verdiept in astrologie, maar het was wel heel grappig om even door deze winkel heen te lopen (die ontzettend rook naar wierook). 

We liepen via Tottenham Court Road Oxford Street in. We gingen langs de Primark en restaurant de Gouden Bogen voor een snack. Daarna zagen we al snel de Lush, een winkel waar ik nog nooit was geweest (terwijl er zelfs een winkel ervan is in Rotterdam). Deze winkel was erg druk en was vol met lush-producten. Ik zocht nog een bathbomb voor mijn zusje en daarna gingen we een zijstraat in op weg naar de Chinatown van Londen, Soho.

We kwamen toevallig langs een comicshop, dus daar hebben we even een korte stop gehouden. Daarna gingen we via een lugubere zijstraat richting Leicester Square. De zijstraat bleek dus een deel van de roze buurt van Londen te zijn, oeps…

Bij Leicester Square gingen we langs de M&M-winkel is (die echt overvol was) en de Nickelodeonshop (waar voornamelijk veel Spongebob-merchandise te vinden was en weinig andere series. Sterft Nickelodeon een beetje uit?). We zaten even op een bankje, met uitzicht op een groot bord van Fantastic Beasts. Tijdens de première van Fantastic Beasts was er dus op dit plein een grote rode lopen richting de bioscoop, hoe gaaf!

Tegenover de M&M-winkel was de Lego-winkel, maar deze was zo geliefd dat er een hele rij voor de winkel was. Ik had in ieder geval snel een foto gemaakt van de Big Ben gebouwd van Legosteentjes!

Via Leicester Square gingen we rechtstreeks naar Piccadilly Circus, waar het ook heel druk was.

Dichtbij dit kruispunt gingen we langs Japan Centre, een winkel met een kleine afdeling manga. Ze hadden vooral veel Aziatische ingrediënten en verzorgingsproducten. Het was helaas wat duur, anders had ik zeker wat gehaald bij deze winkel!

Na een lang bezoek aan de Waterstones bij Piccadilly Circus (we zijn boekennerds, dus dan blijf je lang in de boekhandel) liepen we Regent Street in, zodat we weer terug bij Oxford Street kwamen. In mijn volgende blogje vertel ik daar meer over, maar ik kan in ieder geval al een foto laten zien van de decoratie in deze straat.

Londen blijft echt leuk, zelfs als ik er al meerdere keren ben geweest. Binnenkort vertel ik je over de laatste avonturen die ik heb beleefd in Londen, want je kan echt genoeg doen als je er een dagje bent!

Welke winkel in Londen lijkt jou echt geweldig om te bezoeken?

3 reacties

  1. Ik ben dus gewoon nog nooit naar forbidden planet geweest. Bizar he?

    1. Vandaar dat je niet blut bent!

  2. Oeh ik heb Forbidden Planet ook helemaal gemist.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.