Een trip naar Londen voor wat nerdy winkels #1

Als je mij zou vragen wat mijn favoriete stad is, zou ik met gemak Londen kunnen zeggen. Deze stad heb ik nu zes keer bezocht en elke keer geniet ik van deze stad. Een kennis van mij woont er nu een jaartje en ik stelde voor om eens langs te komen als het uitkwam. Vorige week had ik een spontane ingeving. Ik wachtte totdat Slangenreizen korting gaf op de busreis voor een dagje Londen en op de woensdag had ik een reis gekocht voor maar 30 euro. Qua studie had ik het ook best rustig, dus ik zou wel een dagje naar Londen kunnen. Zaterdag was het zover en kon ik rond de elf uur Londen verkennen. Ideale manier om zo mijn favoriete stad te zien en om een oude bekende weer te spreken.

 

Op de vrijdagavond stapte ik in de bus in Leiden, om vervolgens met de boot naar Engeland te gaan. De heenreis kan best slopend zijn, maar ik wist af en toe wat slaap te pakken. Er was zelfs een familie met twee kinderen in de bus, waarbij de kinderen alleen maar zaten te janken. Zo’n busreis is echt niet geschikt voor familie’s met kleine kinderen… Op de boot richting Engeland las ik eerst een stuk uit The geeks guide to unrequited love, om vervolgens een klein tukkie te doen. Ik werd wakker gemaakt door een (misschien wel redelijk aantrekkelijke) jongedame die zei dat ik weer terug naar mijn bus moest. Normaal ben ik niet zo vrolijk als ik wakker word, maar die glimlach van die vrouw zorgde er toch voor dat ik meteen opstond en richting mijn bus liep. Om negen uur kwamen we aan in Londen en werden we dichtbij de Thames en London Eye afgezet. Vanaf de Big Bang hebben we onze route gelopen langs een heleboel nerdwinkels…

 

We liepen als eerste naar de Waterstones op Trafalgar Square (wat we allebei niet heel soepel konden uitspreken). Deze Waterstones is niet zo bekend als die op Piccadilly Circus, maar vind ik juist ook erg mooi. Op de bovenste verdieping is een Tosca (een soort nieuwe Starbucks) en in de kelder zijn genoeg YA-boeken.

img_8874

De YA-afdeling was lekker groot, er was zelfs een hele boekenkast vol met Harry Potter-boeken. Er waren een aantal mooie acties voor bepaalde boeken, dus ik kan alvast verklappen dat ik wat inkopen heb gedaan in deze winkel.

img_8877

Na de Waterstones liepen we richting Covent Garden, een leuk plein met allemaal marktjes. Op de weg erheen zagen we zelfs een restaurant met een grote kerstboom versierd met kleurrijke versieringen. Londen pakt altijd groot uit wat kerstversieringen betreft…

img_8879

De hal in Covent Garden was ook versierd met grote kerstballen. Er zijn altijd kleine marktkraampjes te vinden bij Covent Garden, of straatartiesten die met hun acts wat leuk laten zien.

img_8882

Bij Covent Garden is ook een winkel van de Moomin’s, een serie die ik keek toen ik klein was. De winkel zit vol merchandise van deze tekenserie en het is erg grappig om te zien hoeveel spullen er wel niet van bestaan.

img_8886 img_8887 img_8889

Toen we vanuit Covent Garden doorliepen, zagen we nog Hardys. Dit is een kleine snoepwinkel en even later zagen we meer van dit soort winkels in de stad.

img_8891 img_8892

Al snel kwamen we aan bij een winkel waar ik graag heen wilde, namelijk Orbital Comics. Deze stripwinkel heeft genoeg comics en graphic novels en was voor een nerd als ik een flinke comichemel.

img_8893 img_8896 img_8897 img_8898 img_8899

Even verder lopen en we zagen het theater waar Harry Potter and the Cursed Child zich afspeelt. Hoewel ik het script niet geweldig vind, is het wel leuk om even het theater te hebben gezien.

img_8905

 

Toen we langs het theater liepen, was het rond elf uur. We hadden nog genoeg winkels en straten te gaan, maar die bewaar ik voor de volgende keer. Londen is in ieder geval een prima stad voor echte nerds.

Hoe vaak ben jij al in Londen geweest? 

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik ben er nu een keer of vijf geweest, ga als het goed is volgend jaar weer met een vriendin en dan gaan we ook naar Wicked. Londen is ook echt mijn meest favoriete stad!

 2. Helaas ben ik nog nooit in Londen geweest, maar ik zou er heel graag een keer heen willen om alle mooie plekjes te kunnen bezoeken 🙂

 3. Ik ben eerlijk nog nooit écht in London geweest, alleen een keer doorheen gereisd met de trein/metro. Volgend jaar April ga ik voor het eerst echt London verkennen, en die comic shop ga ik ZEKER bezoeken dan!! :O

  • Suzanne op december 9, 2016 om 7:46 pm
  • Reageer

  Londen is ook een van mijn favorieten steden ever, 3x geweest en ga volgende jaar weer heen 🙂

 4. Ik ben er nog maar één keer geweest en dat is ondertussen al 16 jaar geleden. Al vanaf ik die eerste keer terug thuis kwam zei ik dat ik terug wilde gaan maar dat kwam er dus nog nooit van door dat vervelende lichaam van me. Zodra dat zich wat beter gaat gedragen of ik een manier vind om het te omzeilen (iemand die me de hele tijd rondrijdt of Dobby die me van de ene leuke winkel naar de andere verdwijnselt) dan vertrek ik meteen. Uiteraard ga ik dan ook vanalles kopen vermits ik daar zestien jaar lang niet de kans toe kreeg.

 5. Ik ben in Londen ook naar een Japanse tweedehands boekwinkel geweest, Adanami Shobo: http://www.librarything.nl/venue/107500 (30 Brewer Street). Twee keer die straat doorgelopen want de eerste keer had ik niet door dat ze de naam van hun boekwinkel NIET boven de winkel hadden hangen…
  Ze hebben alleen maar Japanse boeken, ook manga, en ik heb alleen Japans gepraat daar. Geen idee of ze Engels kunnen 😮 Van iemand anders had ik namelijk gehoord dat dat niet zo was, dus ik heb het niet eens geprobeerd. Het is ook alleen nuttig om hier naartoe te gaan als je Japanse boeken wil kopen (en dat doe je niet als je geen Japans kan lijkt me?).

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.