En de volgende vakantiebestemming gaat naar…

De afgelopen weken ben ik bezig geweest met voorbereidingen voor de vakantie. Mijn fangirl en ik willen in de meivakantie een weekje weg, maar waarheen? Mijn fangirl en ik zaten eerst te denken aan een cruiseschip vakantie, maar daar twijfelden we toch wat aan. Maar waar gingen we dan heen? Nou, ik had dus een bestemming genoemd als grap, maar uiteindelijk deden we wat research en we gaan naar…

 

Tokyo! We zijn beiden helemaal weg van Japan. We lezen veel manga, kijken anime, maar hebben ook veel interesse in de Japanse cultuur. We hadden al twee jaar geleden al ideeën dat als we ooit naar Japan zouden gaan, we eerst een weekje naar Tokyo willen gaan. Een lange reis door Japan vind ik toch wel erg spannend (zeker met medicijnen mee), dus een week in een prachtige stad met een vaste verblijfplaats leek me wel fijn. Ik lees ook vaak dat je met vakanties naar Japan beter een langere tijd in een stad kan verblijven, zodat je echt goed alles kan ontdekken en ten volle kan ervaren hoe de sfeer is. Daarbij is er genoeg te doen in Tokyo, dus daar zouden we ons best wel kunnen vermaken!

Eind april zullen we gaan vliegen naar Japan. We gaan rond 12 uur vliegen en hebben een tussenstop in Helsinki, dus in de ochtend erna zullen we aankomen in Japan. Waarschijnlijk met een flinke jetlag, dus in de middag gaan we waarschijnlijk eerst even liggen. In de avond gaan we dan de buurt rondom het hostel verkennen, want we zitten namelijk dichtbij Akihabara, de nerdwijk van Tokyo! Ons hostel heeft gelukkig tweepersoonsbedden in aparte kamers (er zijn heel veel cabines waardoor je dus met meerdere mensen in een gang zit, dat wilden we niet) en dichtbij het openbaar vervoer. Een toplocatie dus! Na onze aankomstdag hebben we zes volle dagen om ons compleet uit te leven in Tokyo.

De vlucht en het verblijf hebben we dus geboekt, nu wordt het tijd om ons weekje in Tokyo in te plannen. We gaan dus lekker veel research doen, zoals het lezen van boeken over Japan/Tokyo en het bekijken van veel YouTube-video’s. We kregen nog bezoek van bekenden die al eens naar Tokyo waren gegaan, dus we kregen nog allemaal boekjes en kaarten mee om ons nog meer voor te bereiden. Mochten we een concreter plan hebben gaan we al mappen aanmaken zodat we een beetje weten wat leuke plekjes zijn, hoewel we ook op het moment zelf willen kijken waar we heen gaan.

 

Aan het begin van het jaar baalde ik behoorlijk dat ik niet op exchange kon gaan, maar bijna een jaar later heb ik een reis op de planning staan die ik zo veel leuker vind. Volgend jaar is de kans ook groot dat ik door afstuderen niet op vakantie kan gaan, dus waarom zouden we deze vakantie dan niet even goed uitpakken? Ik ga eindelijk naar het land toe waar ik al zo lang naartoe wil! Dat wordt vast genieten van heerlijk eten, het bekijken van mooie locaties en het kopen van heel veel leuke merch (een bezoekje aan het Pokémoncenter mag zeker niet ontbreken)… Ik kan het na twee weken nog steeds niet geloven, maar ik ga gewoon een topvakantie tegemoet!

Mocht je meer willen lezen over onze voorbereidingen op de vakantie, laat me het zeker weten, dan zal ik nog updates geven over de planning, voorbereidingen en meer. Ik kan een hele reeks aan blogjes maken met tips voor voorbereidingen en na mijn vakantie kan je uiteraard vele blogs verwachten over Tokyo. Mocht je nog tips weten voor websites/YouTubers etc. die ik zeker zou moeten checken, hoor ik het ook graag. Woehoe, we gaan naar Tokyo!

Heb jij al vakantieplannen voor het aankomende jaar?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Echt supertof dat je naar Japan gaat! Dat wil ik ook ooit nog wel! Helaas zit dat de komende tijd er nog niet in, dus ik ben wel een beetje jaloers en kijk vooral uit naar je verslagen!

    1. Thanks, hopelijk kan jij er ook ooit heen 😀

  2. Zo blij voor je! Ik hoop dat jullie een hele toffe week gaan hebben 🙂

    1. Dat gaat vast helemaal goed komen! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.